Kuchyňa a vybavenie

Domáca pekáreň

anina6 - fotkaanina6, 13. januára 2013

Zdravím varecháči a varecháčky, chcela by som si kúpiť domácu
pekáreň. Poradili by ste mi alebo odporúčali s ktorou máte dobré
skúsenosti? Akej značky by mala byť, alebo s ktorou sa dobre
pracuje. Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

mracik9
@anina6 ,ja mám Eta siesta a bez nej si už neviem život predstaviť.Mám ju niekoľko rokov,miesi,pečie slané,sladké super pomocník do domácnosti.Keď som ju išla kupovať,tak som sa radila zo švagrinkou,ktorá ju už mala.Jediné čo mi radila boli dva hnetáky,vraj lepšie sa prepečie,vanička je podlhovastá a nie na výšku.Tak dúfam že som aspoň trochu pomohla.
anina6
veľmi pekne ďakujem za rady, určite ich využijem. pekný večer
turistka
@anina6 , mám pekárničku s jedným hákom, kúpila som ju vlani, dobre mi slúži, ale keď doslúži, kúpim si s dvoma hákmi /!/, ale som spokojná, lebo pri tejto som získala skúsenosť. Je to pekárnička BMS 10 za pár eur a kúpila som ju v Tescu, takže na učenie parádna. Upečiem v nej chlieb, i sladké. Nemusíš sa báť, že Ti niečo v rúre zhorí, lebo pri pekárničkách je všetko naprogramované a keď dopečie, tak poriadne nahlas sa ozve pípaním.
paploska
@anina určite odporúčam aj ja dva háky, cesto bude lepšie vymiesené a nadýchanejšie. dostali sme ju pred dvomi rokmi na Vianoce a 95% pečiva čo doma zjeme je z našej pekárne :-) Doma máme MOULINEX OW 600031 a plne vyhovuje.
evicka63
mam moulinex aj na bagety a je to pravá domáca pomocníčka, akurát hladám na vareche recept na zemiakový chlieb, miesim a pečiem v nej chlieb, robím cesto na domáce rezance a mrveničku, dcéra na vianoce vnej miesila kysnuté cestá .....
anina6
turistka, paploska a evicka 63, aj vám ďakujem za vaše rady, veru je si z čoho vyberať. a ešte som sa chcela opýtať, ak pečiete chlebík, používate iba špeciálnu zmes na pečenie chleba, alebo aj múku a akú?
pacik
ja mám ETA delicca a tiež som spokojná už viac ako 3 roky, má 2 háky a 12 programov...
janara
ja mám z Lidla, 2 háky, a neviem si vynachváliť, bola lacná a je super
turistka
@anina6 , chlebík veľmi rada a pravidelne pečiem, nielen v pekárničke ale aj v rúre. Vyskúšala som množstvo receptov, nájdeš ich od nás všetkých na Vareche, no ver mi, že sama zistíš, ktorý Ti bude najlepšie chutiť, len smelo skúšaj, keď si kúpiš pekárničku. Viem len toľko, že prvé čo som piekla bol chlebík a vydaril sa mi :-) tak som bola veľmi spokojná.
anina6
turistka už som aj niečo pozerala na Vareche, žeby som skúsila nejaký chlcebík aj v rúre upiecť. no uvidím kedy sa k tomu odhodlám. s pečením a miesením kysnutého nemám žiadny problém, tak dúfam, že niečo ako chlebík tiež stvorím. ďakujem za vaše typy dievčatá.
anina6
no zase mi tu nejaký preklep vznikol, takže chlebík nie chlcebík.
irenaw
ak upečiem chlieb zo zmesi, môžem si ho aj kúpiť už upečený, to mi príde ako strata času aj peňazí. používam múku, všetky druhy, ktoré dostať kúpiť. len môj osobný názor.
anina6
irenaw, ja sa len pýtam, lebo ešte nemám skúsenosti s pečením chleba a ďakujem za tvoj názor a radu.
irenaw
@anina6 preto som ti napísala, človeka to často ani nenapadne, že je dobré pozrieť, čo tie hotové zmesi obsahujú. predávajú aj miešané múky, to je len múka v rôznom pomere napr. pšenično-ražná. držím ti palce.
jali
ja mam DELTON uz asi 5 let, je suprova. delam v tom testo,chleba, kecup, dzemy aj presnidavky pro deti