Domáca či kúpená parížska šľahačka?

wall007wall007 13. februára 2019 o 08:31

Ahojte. Máte niekto skúsenosti s tým, či je lepšia kúpená parížska šľahačka v prášku alebo doma vyrobená? Preferujem doma vyrobené suroviny, ale kvôli nedostatku času sa chcem uchytiť ku kúpeniu práškovej šľahačky. Nechutí veľmi umelo? Nepokazí to výslednú chuť torty?

@zareaguj


6 odpovedí:
  • bubaya - fotkabubaya 13. februára 2019 o 11:56

    Chutí to ináč, nie je to pravá šľahačka, ale bielkoviny, tuky, speňovače a podobne.... Ja som párkrát kúpila toto v Kauflande, a bola výborná. Stačí vyšľahať. » www.mlekarna-kunin.cz/vyrobky/smetana-ke-slehani/parizska-sle...
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarhaji 13. februára 2019 o 15:23

    Je otázka, na co chceš použít. Hodně cukrářek, cukrářů preferuje z prášku - líp a déle drží. Jasné, že na chuť /a bez činidel/ je lepší klasika, Kunín /viz hore/ je výborná volba. Můžeš hned šlehat.
    Jde udělat i domácí - jen musíš počítat s tím, že 24 hodin by se měla tekutina, po varu šlehačky s kakaem, odležet v lednici. Teprve pak ji můžeš ušlehat.
    Také se dá udělat domácí falešná pařížská šlehačka, tzv. "těžká". Používá se v případě nouze, když není k dostání klasická šlehačka. Takovým krémem se v pohodě dá naplnit cukroví a ta drží formu, tvar najisto. Někomu může být nepříjemné, že se dělá za použití 100% tuku.
    @zareaguj
     1x bubaya
  • marika9 - fotkamarika9 14. februára 2019 o 00:02

    @Bubaya (13.2.2019 11:56)

    aj ja som ju už použila, je úplne v pohode.
    @zareaguj
     1x bubaya
  • angelikasch - fotkaangelikasch 14. februára 2019 o 00:17

    @Wall007

    Robila som aj s domácou aj s kúpenou. Domáca je domáca, kúpená sa dá tiež zjesť. Nerada robím reklamu, ale ťažko nájsť niečo lepšie ako Kunín.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarchrapac50 25. februára 2019 o 18:56

    Namiesto kupovanej šľahačky si tam rovno frcnite penu na holenie.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 2. marca 2019 o 21:32

    Boli časy, keď sa u nás používalo veľa šľahačky aj domácej aj kupovanej. Pri tej domácej sa však niekedy stalo, že sa zmenila na maslo. Potom sme už mixérom vyrábali maslo zámerne. Teraz som už upustila od šľahačkových zákuskov a pečiem také, kde využijem orechy a ovocie.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist