Varenie

Dobré rady aj pre skúsených.

evanaaa - fotkaevanaaa, 26. februára 2011

Dnes som si kúpila časopis " RECEPTÁR", v ktorom je okrem 200 receptov aj niekoľko
návodov, ako variť rýchlo alebo pomaly. Využívajú sa na to pomôcky a rôzne spotrebiče a
iste sa vám niektoré rady zídu, pretože ste sa na ne pár krát aj pýtali. Vychádza prvé
vydanie tohto roku a je na mesiace február - apríl. Aj cena je podľa toho - 1.80 eur. Ale aj
tak si myslím, že sa oplatí kúpiť, viem že je tu pár " zberateliek " dobrých receptov ako ja,
okrem našej Varechy aj dobrých časopisov o varení.
A aby ste vedeli, o čom sa v ňom píše, tak aspoň v skratke :
Čínske pokrmy vo woku
Mikrovlnná rúra
Fondue
Stolové grily
Teplovzdušná rúra
Pomalý hrniec, atď. Rozpisy sú väčšinou pre 4 osoby.
Dobrú chuť do varenia!

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
No ja neviem...Ja som si kúpil ešte minulý rok 8 číslo receptáru, tiež za 1.80€, ale nejako ma neočarilo....je tam síce 200receptov, ale ajtak...má to len 50 strán...sú už omnoho lepšie časopisy, kde nájdeme omnoho lepšie recepty..
evanaaa
Aj to je možné, ja ho tiež často nekupujem, ale oslovilo ma to, že sú tam recepty pre varenie v rôznych nádobách či spotrebičoch, možnio sa dá z nich niečo vybrať. dala som to sem preto, že sa mi to zdalo také špeciálne. Ináč, kupujem aj iné čas., napr.. Dobré jedlo, v slovenskej a v českej verzii a iné. Raz sú dobré recepty, inokedy ani nie. Ale myslím, že si každý niečo z nich vyberie. Viem, je ich veľa, ale sú aj drahšie a s menej stranami.
kucharronald
Ja kupujem pravidelne dobré jedlo a pošli recept :) Tie mi úplne stačia na každý mesiac :)
trencanka
Dobre jedlo je podla mna priemerny casopis o vareni. Najradsej mam ceske casopisy Gurmet, Apetit a obcas kupim aj Food. Mam toho doma uz celkom slusnu zbierku, kazdy mesiac cakam, kedy vyjdu a utekam do stanku kupit. Bavi ma citat casopisy o vareni, mam aj dost kucharskych knih.
evanaaa
Môžu byť dobré, to ti verím, ale mám dojem, že sú dosť drahé na to, aby som ich každý mesiac kupovala, práve tie,ktoré spomínaš. Ja tiež nekupujem každý mesiac,len ak sa mi pozdávajú,prelistujem a vyberám.
kucharronald
a ešte som zabudol :) Do školy nám chodí Gastro časopis :) Na ten sa najviac teším! :)
julica
Ja som si uz predplatila Apetit, je bezkonkurencny, obsahom aj grafikou, polrocne predplatne za 8 eur.
trencanka
Su drahsie tie casopisy, ale kupim si. Ako pise Julica, fakt je super.
nadia56
evanaa, ja si niektore casopisy pozeram cez internet :
 www.apetitonline.cz/recepty/...

 dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/...

doma mame rozne spotrebice, ale najviac spokojna som s pomalym hrncom, mame ich dva a tak nalozim a vari sa same, najradsej varim v noci= vecer nalozim, nastavim cas a rano mam uz uvarene, hrniec sa sam vypne,je to velky pomocnik, ale nie kazdy ma k nemu doveru, treba si ho vyskusat, jedlo pripravene v pomalom hrnci je stavnate, nepripali sa, netreba ho miesat,
pekny den vsetkym :-)
babanka
Ahojte baby ! Nadja56 a aký je to ten "pomalý hrniec".Evanaaa keď sú tam recepty aj na parný hrniec tak kúpim.
nadia56
babanka: pomaly hrniec /slow cooker/ pripajam stranku s informaciami a obrazkom, » lepsiebyvanie.centrum.sk/kuch...

ja ich mam dva, varim v nich vsetko, dokonca sa daju v case nudze upiect aj kolaciky a chlieb, aj vytopit slaninka na mast,
a snad este tu sa pozri na pomaly hrniec pre lepsiu orientaciu: » clanky.vareni.cz/poma...
 diskuse.dama.cz/komunita.php?d=5745...

file:///C:/Users/nada/Desktop/recepty/POMALY%20HRNIEC/Recepty_z_pomaleho_hrnca%20VIRTUALNA%20KUCHARKA.htm
to je k pomalemu hrncu, precitaj si,
a este , tu ti pripajam recepty na parny hrniec, aj ten mam a tiez dost casto v nom varim-parim,
 www.kucharka.weblahko.sk/Recepty_z_parneho_hrnca.html,...

nech sa vsetkym dari :-)
lucylee
Aj ja som kupovala dobré jedlo, ale neustále zdražovali a tá kvalita tej cene nezodpovedá, tak som prestala.
baculata
Tiez som sa vzdy tesila na nové vydanie Dobreho jedla a rozne sviatkove prílohy zo ženských časopisov, ale to skladovanie časopisov.Neustále vystrihovanie,zakladanie,teraz mi to nahrádza Varecha a momentálne mi to stačí.Na rozdiel od časopisov tu hned porovnám názory žien v komentároch a z toho sa dá tiež poučit.Varecha mi zároven služi ako poradca na večný problém-čo zajtra navarit?
evanaaa
V prvom reade vám ďakujem za komentáre. Ďalej chcem povedať, že ja som nechcela prezentovať nejaký časopis, ani oznámiť, aký kupujem alebo som si kúpila, a pod. Asi ma niektorí nepochopili, alebo len čiastočne, mne nešlo o zviditeľnenie jedného, ano o to, kto si aký kupuje, proste som chcela poukázať na konkrétny, spomenutý časopis, a to, že sú v ňom už spomenuté rady, lebo párkrát boli tu diskusie o tom, ako variť ( či nevariť) v niektorých varných nádobách a spotrebičoch. Tak som len chcela pomôcť tým, ktorí ich doma majú, a nie, aby si všetky tie časopisy kupovali a nechcela som ani rozprúdiť polemiku o tom, ktorý je lepší alebo horší. To je asi všetko.
evanaaa
Nadia56, ďakujem za pomoc, práve parný hrniec tam nie je, neviem prečo, len pomalý. Ale aspoň tých pár receptov sa môže niekomu zísť, Babanka, nájdi si to teda tam, ako ti radia.
rulik
ja som si kúpil tohoročný Veľkonočný receptár (2012) a manželke sa veľmi páčia recepty na prvých 4 stranách ona je skôr na zdravú stravu,mne sa celkom pozdáva, je tam pomerne dobrá zmes receptov,len sa chcem dopátrať k starším číslam.
evanaaa
@rulik , musím sa podívať, či ho vôbec mám, on má v názve aj " Veľkonočný", alebo si to ty pridal, akože vyšiel k V.Noci? Kupujem si veľa časopisov s podobnou tematikou - varenie, pečenie, mám ich neúrekom a k tomu som takmer každodennou návštevníčkov Varechy, kde okrem receptov nájdem aj dobré rady a zaujímavé, aj úsmevné zážitky. Tak ťa vítam tu!
Mimochodom, neviem, ako by si sa dostal k starším číslam receptára, ale veď, ako spomínam, je veľa dobrých časopisiv o varení a teraz aj Extra B. Žena a Extra N.Čas pre ženy na Veľkon. tému.