Varenie

Dobrá nelámavá poleva na koláč

anina6 - fotkaanina6, 10. novembra 2012

Nie vždy sa mi vydarí urobiť dobrú čokoládovú polevu na koláč. Aj
nôž si namáčam do teplej vody a aj tak to niekedy nie je až také
dokonalé. Určite máte nejaké overené, tak sem s nimi.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Do roztopenej čokolády pridaj trošku oleja, alebo si počkaj na rady skúsenejších, je ich dosť.
domacapani
`Jedna k Jednej cokolada a maslo. 10 dkg cokolaldy a 10 dkg masla. Polievat a nie vela roztierat, zostane pekna leskla.
anina6
veľmi pekne vám ďakujem za rady, vyskúšam si obe varianty.
anina6
ďakujem pekne soncya aj tebe, vyskúšam
margaretka28
Mne sa osvedčilo poliať zákusok polevou a nechať zaschnúť pri izbovej teplote a hned krájať, až potom dať do chladničky, lebo ak poleva priveľmi stuhne, potom sa láme.
anina6
margaretka28 vyskúšam aj podľa tvojho návodu, díky. ja som tiež koláč nenechala celkom stuhnúť, väčšinou som ho odniesla na trochu do špajze a potom som si nožíkom naznačila rezy. no ale to zrejmé záleži aj od čokolády a ostatných surovín, ktoré použijem na prípravu polevy.
emili70
Keď čokoláda trochu stuhne, narežem ju na potrebné rezy a po stuhnutí, nie je žiadny problém ich dokrájať.
arnilka
ja používam francúzsku polevu Ganache a nedám na ňu dopustiť!!!