O Varecha.sk

DISKVALIFIKÁCIA receptu ! šišky ako perinka :-(

jerica - fotkajerica, 8. novembra 2014

No a je to konečne tu, diskvalifikácia receptu "plagiát", tu už raz bola, toto bolo zrelé tiež na diskvalifikáciu,recept na šišky, ked si web stránka ako je varecha s toľkými pridanými reklamami chce udržať dobré meno, musí si spraviť poriadok vo výbere a kontrole pridaných receptov, hlavne plagiat.
Je len na škodu, že hneď po prvom upozornení sa dočasne, pokiaľ sa to nevyrieši, nepozastavil pridaný recept a až na ďaľšie upozornenia prispievateľov, ktorí venujú nie malý čas na to aby prispeli svojim receptom a obohatili tým aj stránku s takou klikanosťou, pritom upozornenia a nebolo ich málo, až potom sa stiahol komplet recept.
Myslím si, že ľudia čo si otvoria stránku, či sú len pasívny alebo aj aktívny(čo viac si myslím, že ubúdajúcich) takéto správanie neprospieva popularite samej stránke. Pritom vidíme koľko reklamy sa premelie počas prezerania samej stránky, a tí čo si objednajú reklamný šot na stránke, určite sa zauímajú aj o počte klkaní otvorenia stránky, ale aj o data v číslach, to nie je určite za drobné, preto by si mali viac vážiť v redakcii tých aktívnych a aj len pasívnych (čo si chcú brať inšpiráciu pri varení) a nepodliehať samoľúbosti , že stránka je už ako ruský "samochod" lebo dne s trh so stránkami o varení je nielen v printových, ale aj na internete veľmi silný a populárny.
Možno podľa niekoho, nemám pravdu, ale kto má oči dobre otvorené, ten to neprehliadne.
Dnes keď je toľko možností si otvoriť svoje stránky a profitovať, že je na zváženie v redakcii varecha.sk si udržať meno, aké bolo na začiatku spustenia stránky.
Určite si myslím, že so mnou budete súhlasiť, to čo predtým sa vedelo korigovať, teraz je to ako "samochod" viď komenty , aj samé ceny, nechcem škodiť printovej piatkovej vareche , ale to podľa mňa je slabý odvar proti iným periodikám.
Dúfam, že príspevok bude uverejnený, lebo sami budete proti sebe.
Ja mám hlavu hore, môžete si povedať, čo jedna z varecháčiek nám môže, ale pri dnešnej a nie malej konkurencii, je to na zváženie .
Ďakujem a želám vareche takú popularitu aká bola na začiatku spustenia stránky, konkurencia nespí a Fb. je toho tiež dôkazom:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

mojack
...a nie len receptu ale aj autora vyhodiť.
Dalšia z ukážky - urážka poctivých aj fotografov.

varecha.pravda.sk/recepty/kremese-fotorecept/27787-recept...

varecha.pravda.sk/recepty/kremese/42364-recept.html...

mojack
Další z ukážky .
» varecha.pravda.sk/recepty/kremese-fotorecept/27787-recept...


» varecha.pravda.sk/recepty/kremese/42364-recept.html...
marianne
Ak tie sisky nema z vlastneho hrnca,tak cenu by mala vratit (nejde ani tak ocenu ako o princip) a druhe miesto by sa malo stat prvym miestom...Ale to uz ona musi vediet najlepsie,ci ich robila,alebo nie...lebo potom naco tu sutazit.Ja nie som sice sutazivy typ,ale tie varechacky co radi sutazia,sa snazia zbytocne.
1x cvikla
jerica
Pozor, v tomto príspevku , mne tu nejde o žiadnu výhru, iba ako sa toleruje plagiát, a hneď ako bol oznam v komente, že foto je ako z Lídla kúpené šišky, tak žiadna reakcia a ani stiahnutie receptu z portálu, pokiaľ sa to nevyšetrí, museli sa ohlasovať prihlásený komentujúci účastníci k danému zisteniu početnými, skoro detektívnymi zisteniami, aby sa dopátralo, že to je komplet plagiát.

A k cenám, tie ceny nie sú adekvátne pritom profite z reklamám čo sa tu prezentujú, to mi nestojí za to, sa ohlasovať, a "apropo", dnes je toľko stránok s varením, a ponukou na výhru s cenami, že sa oplatí aj na tých stránkach zabojovať o výhru, je možnosť vidieť niektorých tu často, čo sú a boli na vareche prispievateľkami s receptami, kde si otvorili svoje stránky a aj prispievajú receptami, kde sa im dostane viac uznania a slušnosti.
Na margo s tými cenami, ked začínala web stránka varecha, nemali sme ani potuchy, že budú súťaže, až na prekvapenie prispievateľa receptu , že vyhral cenu a nie hoc akú, boli to radosti.
Pritom reklamami nebola stránka tak okupovaná ako je to teraz, jedna reklama za druhou .
Len toľko, pekný víkend .
redakcia
@jerica , vazime si Vas nazor.
Pri tych siskach sme trochu zavahali, za co sa ospravedlnujeme. Dolezite vsak je, ze vyhra je napokon v spravnych rukach.
A napokon sa ukazalo, ze vsetko zle je nakoniec dobre, lebo keby sisky od @Monda povodne nevyhrali, pravdepodobne by sa nikdy neprislo na to, ze tato Varechacka fotky pravidelne prebera z inych receptov a dava ich do svojich pracovnych postupov.
V buducnosti budeme v tomto este viac obozretnejsi.

Co sa tyka vyberu cien do sutazi, na to nema redakcia vplyv. Uz ste tento tyzden o cenach v sutaziach komentar pisali, kolegovia, ktori maju marketing na starosti boli o tom upovedomeni.
silvi
pani Jarka ved Vy podla fotky mladnete! ako to robite?
tinca
@jerica vo všetkom s tebou súhlasím a na margo piatkovej prílohy v Pravde sú tam gro recepty profesionálnych kuchárov a 3-4 okrajovo od varecháčov. Čo by malo byť naopak a mala by tto prehodnotiť aj @redakcia. Veľa mojich priateľov to prestalo kupovať, ako píše Jarka,slabý odvar
1x viera1
jerica
@tinca V podstate mohlo by mi to biť šumafuk, ale keď vidím ako si strká hlavu do piesku aj varecháčska komunita, nedalo mi, aby som pomenovala priamo a upozornila čo sa mi nepáči. Ono je toho určite viac čo by sa dalo napraviť, stačí hlavou hore, pomenovať veci priamo k veci. To, ale už nechám na druhých .
marianne
Za plagiaty,kradnutie fotografii ,by sa mal dat bez milosti ban.Prvy krat upozornim,druhykrat ma smolu.Je to svinstvo hrubeho zrna,ak sa niekto natrapi,nafoti,napecie,navari,to nie je za 5 minut hotove a niekto si to privlastni.To je kradez.
palokuchki
@jerica , suhlasim s tebou. Mrzi ma, ze @redakcii to trvalo trochu dlhsie zareagovat na pripomienky varechacov na @mondin recept. Som tu na Vareche uz dlhsie a viem uz ako-tak co ocakavat od ktorych varechacov. Ja myslim ze aj clenovia @redakcie nas uz tak zhruba poznaju. Co sa tyka toho receptu so siskami sa ohlasovali seriozni ludia a je mi to luto, ze ich @redakcia nebrala vazne. No a co sa tyka vyhry a cien. Pamatam si, ze zo zaciatku byvali tyzdenne sutaze a vzdy boli tri ceny peknej hodnoty. Teraz su mesacne sutaze su len dve ceny . Myslim si, ze na to mnozstvo reklam co nam preleti pred ocami ked otvorime Varechu Varecha by si mohla dovolit aj lepsie odmenit tych co sa snazia ju robit takou aka je. Tiez si myslim ze by bolo mozno dobre zacat zase vyhlasovat temy na sutaze a mozno aj zmenit sposob hlasovania. Co tak pre zmenu hodnotit vysledky podla hviezdiciek? Hodnotia sa tak napady, preco neskusit teraz hodnotit tak aj recepty? Suhlasim s tebou, ze by sa mali ludia ohlasit a vyjadrit si svoj nazor.
alena45
odkedy odišla Sandra, tak "redakcia nemá vplyv na výhry ? Divné. Skôr si myslím, že sa to nikomu nechce. A nesúhlasím ani s hodnotením podľa hviezdičiek, ani klikaní na recept, pretože odkedy to funguje takto, tak vyhrávajú len samé koláče, žiadne zázraky, žiadne inovácie, žiadna úprava, žiadne pekné foto, žiadne originály, len z 90 % nezdravé shity. Predtým vyberala redakcia výhercov, niektorým sa to nepáčilo, ale ja som bola spokojná, pretože zohľadňovala všetko, čo som vyššie popísala. Redakcia Varechy má byť schopná posúdiť recept a neverím, že s takýmto bezduchým hodnotením, ktoré za ňu vykoná počítač, je spokojná. Ale je to pohodlné.
viera1
Pravdupovediac,keby mala redakcia odborníka (technológa),mnohé recepty by ani nemali šancu.
redakcia
@tinca , piatkova priloha Pravdy - tlaceny magazin Varecha a internetova Varecha.sk su celkom odlisne platformy a celkom odlisne redakcie, spolocny maju len nazov. Celkom uprimne: my naozaj obsah a kvalitu tlaceneho magazinu Varecha nemame ako ovplyvnit. Jedina strana, ktora je v tejto 16-stranovej prilohe venovana Varecha.sk, je rubrika Naj z Varecha.sk, do ktorej podla aktualnej temy vyberame recepty od vas Varechacov.

@palokuchki , co sa tyka receptu od @monda : ako sme uz pisali, je nam luto ze sme na prevzate fotografie neprisli skor. @monda ma na Vareche niekolko desiatok dalsich receptov, kde (predpokladame) neprebrala fotky z cudzich receptov. Navyse tato sutaz nie je fotograficka, ale receptova - to znamena, ze uzivatelom sa ten recept pacil (samozrejme, aj kvoli fotkam) - ulozilo si ho az 423 uzivatelov do svojich KK. Len na porovnanie druhy v poradi - recept Zirafi krk od @saakoo - si ulozilo 300 uzivatelov. Samozrejme aj toto je ovplyvnitelne, ale nechce sa nam verit, ze by sa @monda kvoli vyhre - rucnemu mixeru - tolko krat registrovala na Vareche a ukladala svoj recept do KK :-).

@palokuchki a @alena45 , co sa tyka vyhier - ano, mozeme "zalobovat" o nejake ine vyhry, ale v principe to funguje tak, ze vyhry dostavame pridelene z marketingoveho oddelenia.

Hodnotenie mesacnej sutaze sme niekoko krat od jej zacatia menili, mali sme aj temy, tie sa po case zrusili, kedze sa viedli polemiky, ci dany recept spada pod danu temu alebo nie. Nikdy sa neda vyhoviet vsetkym, je nas tu velmi vela a kazdy ma na vec iny nazor. Momentalne si myslime, ze hodnotenie poctom ulozeni do KK je najobjektivnejsie - nikde nie je viditelne (hviezdicky ano) a aj my v redakcii sa dozvieme konecny vysledok az ziaciatkom dalsieho mesiaca.

@alena45 , to ake recepty vyhravaju si volia samozni uzivatelia. Ak by recepty vyberala komisia, sme si isti, ze aj proti nej by sa zdvihla po case vlna odporu, ze jej hodnotenie nie je objektivne.

@viera1 , toto nie je odborny portal o vareni.
marikahr
@redakcia tak mi napadlo, ze niekto chce poskodit varechu - odlakat sponzorov (ak nejaki su?), lebo tolko roboty koli potencialnej vyhre rucnemu mixeru by si isto nikto nedal;
a nie je to len monda, su tu mnohi registrovani, ktori esyte nepridali recept a pravidelne napadaju a urazaju,... alebo je tu potom uzivatel silvi ktory si ocividne robi z vas / nas dobry den ...
mojack
redakcia,
recept na ktorý som vás upozornila - kremeš- bol pred rokom.Myslím si že je tam ešte veľa čo nie sú jej fotky. Veľa krát sa recept uloží aj bez prečítania, lebo vyzerajú dobre na obrázku.
tinca
@palokuchki ja nie som za hodnotenie rcp podľa hviezdičiek,lebo veľakrát som si všimla,že bol excelent rcp a závistlivci honotili 1-2 *.@alena 45 veď sú dve kategórie rcp v súťaži sladké a ostatné. No a že je málo cien, u sponzorov treba aj lobovať. Ale na margo veci, keď sme starí harcovníci začínali na Vareche, tak súťaže neboli a recepty sa len tak valili. Výhra iste poteší,ale nikdy nepridávam rcp skrz výhru napr. pridám ho aj v posledné dni v mesiaci,keď nie je už šanca na výhru a mohla by som si ho dať ako skrytý a uverejniť až na začiatku nového mesiaca. Nikdy mi to ani len nenapadlo,pridám rcp keď je hodný uverejnenia a podelenia sa s ostatnými. Ale to je len môj názor a na ten máme právo každý:)
palokuchki
Je mi luto, ze si asi mnohi vysvetlovali moj komentar, ze mne osobne ide o ceny a kvoli tomu tu pridavam recepty. Ja som moje doterajsie vyhry rozdelila rodine a znamym na Slovensku. Poslednu moju vyhru Andrea poslala rodine na Slovensku s piatimi detmi ktori prezivaju na 350 euro na mesiac. Pridavam recepty kedy mam na to cas (roboty na farme mame dost) a vtedy kedy mi robi dobre internet. Nemame kablovy internet a nasa WIFI tiez nerobi najlepsie v oblasti kde zijem. @tinca mojim prispevkom som chcela dat napad ako sa prave vratit k tej nadsenej atmosfere ktoru ty spominas, atmosfera aka tu bola na zaciatku s mnozstvom napaditych receptov. Stale si myslim, ze tie sutaze motivovali ludi ovela viacej.
jerica

Aj keď toho času momentálne nemám, nedá mi nereagovať.
Milá @tinca ,
ďakujem ti , že si napísala, bez toho, aby si sa urazila, tu je môj názor, prečo by nemalo ísť aj o výhry , ked to portál ponúka, ? ja v tom nevidím nič zlé, veď na to sú dané súťaže, aby to motivovalo pridávať recepty, mne to nepríde hrdinstvo, že sa pochválim, že mne nejde o súťaž.
Pre mňa komu nejde o súťaž , nech si pridáva recepty kedy chce.
Skôr, je na škodu, že atmosféra s množstvom nápaditých receptov (ako píše @palokuchki ) už nie je a súťaže nie sú ako predtým ktoré boli motivujúce .
Áno, ked sa začínalo bola stránka úplna novinka, pre nás čo sme vo varení už trochu skúsenejšie, ale aj výzva pre tých čo sa len hľadajú v začiatkoch varenia, bola to ponuka a výzva si vyskúšať pridávať vlastné vyskúšané recepty, mohli sme sa tešiť pri komentoch a komunikáciou s virtuánymi prispievateľmi. Vôbec sme si nemysleli , že budú na vareche súťaže.
Ale je taká doba , kto chce profitovať nemôže zaspať na vavrínoch, pritom konkurencia nespí a začala sa vynárať ako huby po daždi, priniesla na internet konkurenčné stránky.
A to nielen stránky s varením , ale ponuka súťaži sa len tak začala hrnúť. Poznám naše prispievateľky ktoré mali na stránke vynikajúce recepty a odišli , vytvorili si svoje stránky a poprihlasovali sa na stránkach kde sa dá aj profitovať na výhrach, veď to nič nové, ani zakázané, je to každého osobné rozhodnutie, ale aj na vareche sa môžu zapájať ked ide o dobrú cenu .

Preto si myslím , že súťaže nie sú nezanedbateľné pre stránku, aby sa mohla ďaľej skvalitňovať, vďaka súťaží s cenami.
Len toľko, a nevidím nič na tom ako sa ozvala @palokuchki 9.11.2014 o 12.58
so svojim dobrým a inšpirujúcim názorom, a že druhí strčili hlavu do piesku, to je každého rozhodnutie.
@palokuchki ďakujem za tvoj príspevok, poešil :-)

Ďalej sa o tom nebudem rozpisovať, tí čo sú na vareche od začiatku , ale aj tí čo otvárajú si stránku pre inšpiráciu a sú zaregistrovaní, to dobre vedia ako to bolo na začiatku.