Dajú sa zamraziť slivkové gule?

zolik - fotkaZolik 1. októbra 2017 o 23:11

Ahojte, daju sa zamrazit slivkove gule? Uz uvarene ci v surovom stave? Za kazdu radu vopred dakujem.

@zareaguj


13 odpovedí:
  • sovka62 - fotkaSovka62 2. októbra 2017 o 05:24

    Určite dajú, surové (možno aj varené, to som neskúšala). Stačí ich rozložiť na podložku, napr. tácku, tak aby sa nedotýkali a vložiť do mrazničky. Mrazené preložiť do vrecka a zavrieť. Po uvarení budú chutiť presne ako čerstvé. Takto mrazím aj pirohy, perky, šúľance, ale napr. aj čerstvé jahody.
    Dá sa i inak, práve teraz ich mám v mrazničke, sú zavákuované, ale akým postupom neviem. To by vedela @jerica , ona mi ich darovala.
    @zareaguj
  • abdul - fotkaAbdul 2. októbra 2017 o 07:37

  • rulik - fotkaRulik 2. októbra 2017 o 08:27

    mraziť sa dá všetko, otázny býva výsledok po rozmrazení
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 2. októbra 2017 o 08:39

    Dajú, poukladaj na tácku vedľa seba, aby sa nepolepili, keď zamrznú, pozbieraj, daj do sáčkov a dobre uzavri. Potom nerozmrazuj, ale rovno hoď do horúcej vody a var ako normálne varíš. Keď chceš mraziť uvarené, neprevar ich,vyber z vody o minútku-dve skôr, ako sú celkom hotové. Lepšie je zohrievať ich na pare, aby sa nerozvarili. Najlepšie na zamrazenie je tvarohové cesto, to je ako čerstvé. Horšie je zemiakové, niekedy zredne. Ja mrazím knedle 15 rokov bez problémov.
    @zareaguj
     1x haji
  • olinecka - fotkaOlinecka 2. októbra 2017 o 09:15

    Určite veď aj v obchode sa kupujú zmrazené.
    @zareaguj
     2x haji, bubaya
  • zolik - fotkaZolik 2. októbra 2017 o 11:30

    Dakujem velmi ste mi pomohli. Mam uvarene zemiaky a idem na to. Prajem pekne poobedie.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarAda13 2. októbra 2017 o 12:52

    @Rulik (2.10.2017 08:27)

    ja vzdy mrazim surove hned po urobeni,na tacku rozlozit,ked zmrzunu,do sackov a varit potom podla chuti. su presne ako cerstve.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJeka 2. októbra 2017 o 17:55

    Treba vich nnajprv uvariť a potom zmaziť.Neuvarené sa rozpadajú/z vlastnej skúsenosti),ja som ich vyhodila možno aj 10 sačkov,po uvarení prvého.Neviem ako ostatné to robia,že sa im nerozvárajä,ale ja už len mrazím až po uvarení.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 2. októbra 2017 o 18:37

    Prečo mraziť už hotové gule? Ja si zamrazím vykôstkované slivky, vždy po 30ks zavákuujem, a keď dostanem chuť na slivkové gule tak si ich z nich spravím. A samotné slivky nezaberú toľko miesta v mrazničke.
    @zareaguj
     2x nadia56, kimlo
  • torticka - fotkaTorticka 2. októbra 2017 o 22:35

    Ja robim slivkove gule zo zavaranych sliviek..
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMirop 4. októbra 2017 o 06:26

    co to je za otazku.... ved sa mrazene predavaju tak asi daju....
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 4. októbra 2017 o 20:33

    @Mirop , je pravda, že sa predávajú mrazené výrobky, nielen z cesta, okrem iného, ale určite ich nerobia tak, ako by si si ich doma pripravil, dávajú do nich rôzne prímesi, asi aj É-čka, aby dlho vydržali......
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarMirop 6. októbra 2017 o 06:29

    @Evanaaa (4.10.2017 20:33)

    mas pravdu, samozrejme ze doma ich mas bez Eciek a urcite lepsie, no mrazenie je pre oba typy rovnake.... zase koment a la Evanaaa
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist