Určite dajú, surové (možno aj varené, to som neskúšala). Stačí ich rozložiť na podložku, napr. tácku, tak aby sa nedotýkali a vložiť do mrazničky. Mrazené preložiť do vrecka a zavrieť. Po uvarení budú chutiť presne ako čerstvé. Takto mrazím aj pirohy, perky, šúľance, ale napr. aj čerstvé jahody.
Dá sa i inak, práve teraz ich mám v mrazničke, sú zavákuované, ale akým postupom neviem. To by vedela @jerica , ona mi ich darovala.
Dajú, poukladaj na tácku vedľa seba, aby sa nepolepili, keď zamrznú, pozbieraj, daj do sáčkov a dobre uzavri. Potom nerozmrazuj, ale rovno hoď do horúcej vody a var ako normálne varíš. Keď chceš mraziť uvarené, neprevar ich,vyber z vody o minútku-dve skôr, ako sú celkom hotové. Lepšie je zohrievať ich na pare, aby sa nerozvarili. Najlepšie na zamrazenie je tvarohové cesto, to je ako čerstvé. Horšie je zemiakové, niekedy zredne. Ja mrazím knedle 15 rokov bez problémov.
Treba vich nnajprv uvariť a potom zmaziť.Neuvarené sa rozpadajú/z vlastnej skúsenosti),ja som ich vyhodila možno aj 10 sačkov,po uvarení prvého.Neviem ako ostatné to robia,že sa im nerozvárajä,ale ja už len mrazím až po uvarení.
Prečo mraziť už hotové gule? Ja si zamrazím vykôstkované slivky, vždy po 30ks zavákuujem, a keď dostanem chuť na slivkové gule tak si ich z nich spravím. A samotné slivky nezaberú toľko miesta v mrazničke.
@Mirop , je pravda, že sa predávajú mrazené výrobky, nielen z cesta, okrem iného, ale určite ich nerobia tak, ako by si si ich doma pripravil, dávajú do nich rôzne prímesi, asi aj É-čka, aby dlho vydržali......
Dá sa i inak, práve teraz ich mám v mrazničke, sú zavákuované, ale akým postupom neviem. To by vedela @jerica , ona mi ich darovala.
ja vzdy mrazim surove hned po urobeni,na tacku rozlozit,ked zmrzunu,do sackov a varit potom podla chuti. su presne ako cerstve.
mas pravdu, samozrejme ze doma ich mas bez Eciek a urcite lepsie, no mrazenie je pre oba typy rovnake.... zase koment a la Evanaaa