Varenie

Da sa zmrazit Granadir?

weissefuchse - fotkaweissefuchse, 18. septembra 2011

Navarila som moc granadiru. Prvy krat som ho varila sama.
Mohla by som ho rozdelit a zmrazit?
Niekde som citala, ze sa nema zmrazovat polievka so zemiakmi, preco? Co sa stane s uvarenymi zemiakmi, ak sa zmrazia?

@zareaguj


Diskusia k téme

altyn
Zosládnu a sú nechutné, teda aspoň v polievke. Granadír som neskúšal mraziť. :-)))
wevewe
tak tak. zmrazene zemiaky zosladnu,takze granadir by som nemrazila
weissefuchse
Dakujem moc, budeme teda musiet jest granadir. Dam k tomu vzdy inu zeleninovu prilohu, pripadne pridam osmazeny salamik, aby to chutilo inak.
Zacinam viacej varit, lebo som stratila pracu. Chcela by som sa spytat, ci niekto nema zoznam alebo nepozna netovy subor, kde by boli zhrnute zeleniny a ovocie ci a ako sa daju zamrazit. To v pripade, ze sa mi zasa podari navarit toho moc.
sylvinka
Granadír by som tiež nemrazila.Ale skús ho dať do zapekacej nádoby,posyp syrom a zapeč.
mery8658
Ja by som Ti odporúčala v malom množstve vyskúšať aspoň na 24hod zmraziť a uvidíš, však všetky skúsenosti sú na niečo dobré-a aj do budúcna budeš vedieť a hlavne budeš mať vlastnú skúsenosť.
evusik
samotné zemiaky nemrazím, ale keď moc navarím tak mrazím polievky, napr. šošovicovú, fazuľovú, gulášovú... je v nich aj zemiak a po rozmrazení sa nikto nesťažoval, že sú zemiaky nasládlé....
asi by som na tvojom mieste spravila to, čo ti radí @mery8568 - jednoducho vyskúšať :-)
evanaaa
Tiež si myslím to, čo Evusik, zmrazené zemiaky sú trochu inej chuti, ale žeby nasladlé, som si nevšimla, no s cestovinou, a v malom množstve by asi cítiť tak nemali ako samotné, skús teda podľa Mery8658. Ten poznatok by sa aj mne zišiel, ja si pre seba tiež veľa granatíru navarím a jem aj tri dni. Potom niekedy napíš, ako to dopadlo, a hlavne - chutnalo po rozmrazení.
rela
Zmrazila som granadír. po rozmrazení mi nechutil. Zemiaky neboli vôbec dobré a tak divne sa rozpadávali. Radšej ho jem aj 3 dni - nemám s tým problém, iba mením prílohy.
arasidka
iha, stratil sa mi príspevok, neviem prečo, ale to nevadí. Písala som v ňom, že granadír nezamrazujem, lebo výraznou súčasťou tohoto jedla je cibuľa, a preto si myslím, že by to nebolo dobré po rozmrazení.
weissefuchse
Dakujem Vam moc za vsetky rady, dnes trochu hodim do mrazaku a dam Vam zajtra vediet. Prave som mala dalsiu cast na veceru a uz ho zacinam mat pomali dost, aj ked som ho nejedla uz vyse 20 rokov. Chcela som ho dnes upiest so syrom na vrchu, no manzel ma predbehol. Ked som prisla domov z nakupu potravin, citila som granadir az vonku, manzel si ho ohrial a zjedol na veceru :o)
tinca
ja teda neziem zemiaky ani z chladničky nieto ešte mrazené, vždy varím čerstvé, no a granadír tiež nemraziť!
marika9
ja som granadír už mrazila. Nebol celkom ako čerstvý, ale zjedol sa. Dôležité je pomalé rozmrazovanie. Pri zohrievaní v mikrovlnke som ho posypala strúhaným syrom.
sany11
mrazeny granadir je hnusny.zemiaky su nechutne,vodove.cele je to nechutne.
2010
Dnes som sa na to pytal, da sa bez problemov ale musis pred tym ako ides varit pocitat s tym ze budes mrazit a cast jedla bude pripravena na mrazenie a napriklad zemiaky co pouzijes musia mat nizky obsah skrobu aby sa mrazenim nezmenil na cukor a zemiaky zosladly a zmenili strukturu.Plus idealne potrebujes vakuovu balicku na porcie.Takze prakticky ked je to uvarene a potom nad tym rozmyslat ,sa neda.Ostane ti nechutne cudo.
marikafil
No ja neviem, granatír som ešte nemrazila - ale to, čo píšete o zemiakoch, že zosladnú - tak to platí o SUROVÝCH zemiakoch - tie nesmú zmrznúť, lebo potom sú sladké. Inak by sa nemohli predávať mrazené hranolky a všetky tie zemiakové polotovary (ja ich teda nekupujem, ale viem, že v mnohých podnikoch ich používajú). Pri granatíre asi bude najlepšie vyskúšať, čo to spraví:-)
weissefuchse
Tak som ho skusila. Chutil trosku inak, no nebol zly. Nechala som ho roztopit vonku a zohriala na sporaku, nie v mikrovlnke.
Zemiaky boli trosku sladke, no nebol to az taky rozdiel voci nezmrazenemu granadiru, nakolko je sam osebe tak trosku sladkavy nasledkom sladkej papriky, co tam davam. No bohuzial zemiaky sa rozpustali na jazyku, nedrzali formu, mali strukturu akoby boli z jemneho piesku.
2010, ked spominas, ze sa maju pripravit na mrazenie, prosim povedz, co treba robit. Menenie skrobu na cukor, to zneje velmi logicky, zatial som nenasla clanok o tom, preco zmrazene zemiaky zosladnu.
U nas predavaju zeleninu so zemiakmi, co som si casto kupovavala na obed do prace. Neoplatilo sa robit doma kazdy den obed, je to na zlave prijatelna cena. U nas podniky neponukaju obedy, muzime si kupit alebo doniest sami. Tieto obchodove zemiaky nikdy neboli sladke, musi existovat neaka metoda, ako ich udrzat v dobrom stave. Mozno blansirovanim? Hranolky su z obchodu tiez zmrazene a nikdy nie su sladke, dufam ze nie su plne chemikalii, co preventuje zosladnutie a udrzuje hmotu pri zmrazeni.
Co mi ale trochu vadilo po rozmrazeni grandadiru, bola cibula. Ta chutila ako susena praskova cibula, bola to dost prenikava chut.
honestka
@weissefuchse : mozem ti poradit ked budes mat problemy pri vareni- peceni.

ja byvam v Canade, sme tu uz 30 rokov a presla som velkymi zmenami co sa tyka ingredients, vychytala som triky a myslim si, ze v usa mate dost podobnych vyrobkov ako my tu.
takisto su tu dievcata, ktore su v usa a tie vzdy ochotne poradia, tak sa mozes opytat- najlepsie napis v DISKUSIA.
mozes ma kontktovt na skype: hihoza..Dusicka v Hajicku.
a tym ze si zaciatocnicka nemohla si prist na lepsiu stranku ako je Varecha.
zelam ti vela zdaru pri vsetkych tvojich pokusoch a ako pises hlavne aby si si obnovila chute, ktore boli v mladosti,
Inac ja sa volam Hanka. bye a tento prispevok mozes vymazat.