Rôzne

Cvikla a chren

santuria - bez fotkysanturia, 18. septembra 2013

dobry den, chcela by som poprosit varechacov, ktori maju skusenost so zavaranim cvikle s uz zasterilizovanym chrenom. Tu kde zijem sa cerstvy chren neda zohnat. Ak zozeniem taky, ktory nema konzervanty ( lebo aj take nanestastie su ) , ako ho pouzit?. na 3 decovy pohar, povedzme 1 cajovy lyzicku?....

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
a tú cviklu budeš potom sterilizovať?ten chren len pre chuť?tak 1čl na 3dcl aj stačí..lenže po sterilizácii chuť chrenu oslabne..mám takú skúsenosť...
ja si robím cviklu s čerstvým chrenom-nedám sterilizovať-tie 3 mesiace vydrží...
santuria
ano , najprv uvarim cviklu, plus nalev sladko kysly a cerstvy chren nemam, takze ak chcem taku fest chrenovu chut radsej viac?..zasterilizujem ano
frezia68
Ja by som pridala chren až tesne pred konzumáciou chrenu a každému podľa toho,aký silný znesie.Miešam nám rozdielne,niekto má rád ostrejšie a niekto len trocha môže.Teda zavarím cviklu bez chrenu a potom pridám do misky čerstvý pred konzumáciou.Nech sa vydarí :-)
santuria
dakujem frezia za tip, vlastne tak nejak to robim :-), len ked ta cvikla ked je zavarena a chrenom, tak to tak prenikne, a vznikne ta uzasna , delikatna dutiny cistiaca chut :-)).
aroooo
no nejako mi to tam vypadlo, že v recepte aj píšem, že som dala chren z obchodu...
malusa
Ako píše frezia68, najlepšie je dávať chren tesne pred konzumáciou.
arasidka
máš pravdu, @malusa , ak nemám chren po ruke, tak keď otvorím cviklu, pridám do toho kúpený chren v sladkokyslom náleve a cvikla je jak vyšívaná :)