Zaváraná cvikla

arooooAroooo, recept pridal: 25. januára 2012 16:02Ďalšie jeho recepty

K pridaniu receptu ma inšpirovala @marianne69 svojím cviklovým šalátom. Táto zaváraná cvikla je vlastne ako ten šalát ale pripravená vždy k použitiu, stačí otvoriť pohár.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cviklu riadne umyjeme a uvaríme, ošúpeme a pokrájame či už na kocočky alebo v mojom prípade v mixéry na strúhadle s väčšími slzičkami.

2

Z uvedených surovín/ okrem cvikle a chrenu/ uvaríme nálev ich zmiešaním a cez sitko ho nalejeme na pripravenú cviklu,trochu si necháme pre potrebu prípadného doliatia pohára/, premiešame a necháme chvíľku aby sa cvikla dobre namočila.Do čistých zaváracích pohárov dáme na dno pár krúžkov chrenu/ja som nemala čerstvý, dala som zavarený strúhaný z obchodu asi 0,5 KL na 3,5 dcl pohár/ a naplníme cviklou s nálevom, prípadne ešte dolejeme z odloženého nálevu.

3

Poháre uzatvoríme a starilizujeme len krátko, aby sa chytilo viečko,ja som sterilizovala 5 minút ako sa začala variť voda a odstavila som to.Použitím tohto nálevu necítiť repovú chuť, repa je kyselkavá a od korením má fajn chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elekra, 25. januára 2012 o 20:12
    Tak cviklu ja môžem kedykoľvek a akokoľvek upravenú.


  • marianne69, 26. januára 2012 o 06:40
    ... a vies,ze vcera som aj ja spravila 3 male pohare,z toho co sa nezjedlo,lebo som ho mala salaru z 1kg cvikle spravene:-)...


  • sofia11, 4. februára 2012 o 14:42
    sofia4.2.2012robím cviklu tak ,že uvarenú cviklu postrúham.Uvarím nálevz deka,pridám rascu a fenykel, viuhac cukru.Studený nálev precedím,nalejem do cvikly,pridám zaváraný chreň.Nechám postáť do druhého dňa .Sterilizujem asi 5 min.


  • aroooo, 4. februára 2012 o 20:47
    @sofia11 no ten má inú chuť vzhľadom na prísady v deku,skús pár pohárikov zaliať mojim nálevom a neobanuješ.


  • marianne69, 10. augusta 2012 o 11:26
    mam 2kg cvikle idem nato ja som inspirovala teba a Ty mna :-) @aroooo nepamatas kolko si tej cvikle zhruba mala,neviem ci odhadnem dobre ten nalev,hadam hej...


  • aroooo, 10. augusta 2012 o 16:15
    ja som to nevážila,ale asi niečo okolo 3 kg,nech sa Ti podarí a hlavne chutí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist