Zaváraná cvikla

arooooAroooo, recept pridal: 25. januára 2012 16:02Ďalšie jeho recepty

K pridaniu receptu ma inšpirovala @marianne69 svojím cviklovým šalátom. Táto zaváraná cvikla je vlastne ako ten šalát ale pripravená vždy k použitiu, stačí otvoriť pohár.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cviklu riadne umyjeme a uvaríme, ošúpeme a pokrájame či už na kocočky alebo v mojom prípade v mixéry na strúhadle s väčšími slzičkami.

2

Z uvedených surovín/ okrem cvikle a chrenu/ uvaríme nálev ich zmiešaním a cez sitko ho nalejeme na pripravenú cviklu,trochu si necháme pre potrebu prípadného doliatia pohára/, premiešame a necháme chvíľku aby sa cvikla dobre namočila.Do čistých zaváracích pohárov dáme na dno pár krúžkov chrenu/ja som nemala čerstvý, dala som zavarený strúhaný z obchodu asi 0,5 KL na 3,5 dcl pohár/ a naplníme cviklou s nálevom, prípadne ešte dolejeme z odloženého nálevu.

3

Poháre uzatvoríme a starilizujeme len krátko, aby sa chytilo viečko,ja som sterilizovala 5 minút ako sa začala variť voda a odstavila som to.Použitím tohto nálevu necítiť repovú chuť, repa je kyselkavá a od korením má fajn chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elekra, 25. januára 2012 o 20:12
    Tak cviklu ja môžem kedykoľvek a akokoľvek upravenú.


  • marianne69, 26. januára 2012 o 06:40
    ... a vies,ze vcera som aj ja spravila 3 male pohare,z toho co sa nezjedlo,lebo som ho mala salaru z 1kg cvikle spravene:-)...


  • sofia11, 4. februára 2012 o 14:42
    sofia4.2.2012robím cviklu tak ,že uvarenú cviklu postrúham.Uvarím nálevz deka,pridám rascu a fenykel, viuhac cukru.Studený nálev precedím,nalejem do cvikly,pridám zaváraný chreň.Nechám postáť do druhého dňa .Sterilizujem asi 5 min.


  • aroooo, 4. februára 2012 o 20:47
    @sofia11 no ten má inú chuť vzhľadom na prísady v deku,skús pár pohárikov zaliať mojim nálevom a neobanuješ.


  • marianne69, 10. augusta 2012 o 11:26
    mam 2kg cvikle idem nato ja som inspirovala teba a Ty mna :-) @aroooo nepamatas kolko si tej cvikle zhruba mala,neviem ci odhadnem dobre ten nalev,hadam hej...


  • aroooo, 10. augusta 2012 o 16:15
    ja som to nevážila,ale asi niečo okolo 3 kg,nech sa Ti podarí a hlavne chutí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist