Zaváraná cvikla

arooooAroooo, recept pridal: 25. januára 2012 16:02Ďalšie jeho recepty

K pridaniu receptu ma inšpirovala @marianne69 svojím cviklovým šalátom. Táto zaváraná cvikla je vlastne ako ten šalát ale pripravená vždy k použitiu, stačí otvoriť pohár.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cviklu riadne umyjeme a uvaríme, ošúpeme a pokrájame či už na kocočky alebo v mojom prípade v mixéry na strúhadle s väčšími slzičkami.

2

Z uvedených surovín/ okrem cvikle a chrenu/ uvaríme nálev ich zmiešaním a cez sitko ho nalejeme na pripravenú cviklu,trochu si necháme pre potrebu prípadného doliatia pohára/, premiešame a necháme chvíľku aby sa cvikla dobre namočila.Do čistých zaváracích pohárov dáme na dno pár krúžkov chrenu/ja som nemala čerstvý, dala som zavarený strúhaný z obchodu asi 0,5 KL na 3,5 dcl pohár/ a naplníme cviklou s nálevom, prípadne ešte dolejeme z odloženého nálevu.

3

Poháre uzatvoríme a starilizujeme len krátko, aby sa chytilo viečko,ja som sterilizovala 5 minút ako sa začala variť voda a odstavila som to.Použitím tohto nálevu necítiť repovú chuť, repa je kyselkavá a od korením má fajn chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elekra, 25. januára 2012 o 20:12
    Tak cviklu ja môžem kedykoľvek a akokoľvek upravenú.


  • marianne69, 26. januára 2012 o 06:40
    ... a vies,ze vcera som aj ja spravila 3 male pohare,z toho co sa nezjedlo,lebo som ho mala salaru z 1kg cvikle spravene:-)...


  • sofia11, 4. februára 2012 o 14:42
    sofia4.2.2012robím cviklu tak ,že uvarenú cviklu postrúham.Uvarím nálevz deka,pridám rascu a fenykel, viuhac cukru.Studený nálev precedím,nalejem do cvikly,pridám zaváraný chreň.Nechám postáť do druhého dňa .Sterilizujem asi 5 min.


  • aroooo, 4. februára 2012 o 20:47
    @sofia11 no ten má inú chuť vzhľadom na prísady v deku,skús pár pohárikov zaliať mojim nálevom a neobanuješ.


  • marianne69, 10. augusta 2012 o 11:26
    mam 2kg cvikle idem nato ja som inspirovala teba a Ty mna :-) @aroooo nepamatas kolko si tej cvikle zhruba mala,neviem ci odhadnem dobre ten nalev,hadam hej...


  • aroooo, 10. augusta 2012 o 16:15
    ja som to nevážila,ale asi niečo okolo 3 kg,nech sa Ti podarí a hlavne chutí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist