Rôzne

CUKOR- áno,či nie?

stacy77777 - fotkastacy77777, 6. novembra 2012

Možno niekomu pomôže táto relácia - diabetikom,dietárom a vlastne každému,kto je ochotný počúvať rady odborníka....  www.stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-um...

@zareaguj


Diskusia k téme

marika9
Som diabetička. Stéviu si pestujem aj kupujem koncentrát v kvapkách a som veľmi spokojná. Umelé sladidlá som vždy podozrievala z niečoho zlého a vidím, že som mala ciťáka. Už len tá hrozná chuť.
sirmephisto
Diabetici pouzivaju sladidlo bezne...rovnako tak sportovci, kulturisti....nieje na nich nic zle...ja jem haldy umeleho sladidla denne a ver ze je tak vela lekarenskych studii ktore nevidia nic zle na ich uzivani ze nic ine ako reklamu na momentlane "in" vyrobky zo stevie v tom nevidim :) a nebudem si brat rady na to, ako sa da zdravo zit od pani, ktora vyzera ako v tom videu, lebo nech mi nevravi ze nema problemy s tlakom, klbami, cholesterolom alebo hoci cim co je zapricinene nadvahou...
2010
Mozno generacia po nas bude vediet kde je pravda. V Japonsku su umele sladidla zakazane 40 rokov takze aj CocaCola Light v Japonsku je sladena steviou , keby ta ista Coca sa dostala do obchodov v Amerike v europe tak by bola zakazana lebo stevia nie je dovolena ako sladidlo .( myslim ze stevia uz bola dovolena v eu koncom 2011 ?).Takze chemicke kocurkovo, s vela bilionov v stavke.
smajliqa
no, dennodenne pijem coca colu light, jem len jogurty LIGHT,,,
do kavy si davam umele sladilo, povacsinou nahdradzam vsetky tucne jedla vyrobkami LIGHT..... a ziadna pani, ktora ma tvar nafuknutu ako skrecok /bohvie z coho/ ma nepresvedci, ze to robit nemam aj dalej...
uz by to davno prestali vyrabat a davno by zakazali vsetky tieto veci, keby boli take skodlive.. by ma potom zaujimalo, co by jedli diabetici....
a este jednu zvlastnu vec tam povie ta pani,, zevraj clovek potrebuje CUKOR...
BLBOST... je vedecky dokazane, ze ludska bytost absolutne cukor k zivotu nepotrebuje, len je nan naucena od malinkata a preto ho vlastne konzumuje... uplne normalne by clovek bez cukru dokazal zit,keby si nan umelo nenavykol.
niniatko
Takže si to preberme:
- sacharín je svojím zložením látka telu cudzia a má možné mutagénne účinky
- cyklamáty obsahujú toxické cyklohexamíny
- aspartám - vznik migrén, alergických reakcií, fenylketonúria
- sukralóza - obsahuje chloridové ióny
samozrejme, že nie všetky vyrábané umelé sladidlá majú podobné účinky

A je to pravda, že ľudia pre život cukor nepotrebujú, je to len zvyk z detstva, keď sme boli bábätká a plakali sme, tak nám matka dala materské mlieko a to bolo sladké, takže to je zakorenené v nás, že keď je nám úzko, zle, resp. niečo podobné, tak siahneme po tom sladkom, lebo nás to upokojí.

PS: nie všetko light je skutočne light
stacy77777
A sme vlastne všeobecne pri tom, že všetko má svoje klady, aj zápory....
evanaaa
Tak ako všetko ostatné, aj cukor sa dá konzumovať v rozumných množstvách. Ak si to organizmus vyžaduje, ohlási sa, je to vidieť aj z toho, že sú ľudia, ktorí sladké nemusia a majú minimálnu ak vôbec spotrebu cukru a naopak takí, ktorým sa sladké žiada ( ako napríklad ja). Keď zistili cukrovku môjmu mužovi, ľutovala som ho, lebo kedysi aj on mal rád sladké a nevedela som si predstaviť, že by som ju mala ja. A o štyri roky po ňom som ju dostala, našťastie som mala už skoro celé diabetes preštudované, a cukrom som nesladila už predtým, ale aj tak to bolo pre mňa , nyvyknutú na sladké, zlé. Tak som bola nútená presedlať na sladidlá, no časom som aj tie menila za lepšie, sacharín je z nich najhorší, čo aj do chuti, ale nájdu sa aj iné a nekalorické, v rôznom stave ( tekuté, sypké, v tabletách) a najlepšie na tom je, že máme už aj prírodné, rastlinné sladidlá, ako spomínaná stévia, jej podobná -lívia? neviem presne, Xylitol , a iné. Ale aj tie majú svojich ako priaznivcov, tak aj nepriaznivcov, napr. stévia každému nechutí, treba si len nájsť to svoje.
irenaw
jedna z nikdy nekončiacich tém, priaznivci cukru budú prisahať, že je to len hystéria a propagácia umelých sladidiel, iní argumentujú, že keby boli umelé sladidlá škodlivé, tak by ich nepredávali (predajú nám čokoľvek, čo sa vyrobí za pár grošov a prináša obrovské zisky, ale to je iná téma) , niekto žuje lístky stévie... každý sa rozhoduje za seba, našťastie máme na výber ;-)