Rôzne

Copy-Paste

marcel83 - fotkamarcel83, 4. marca 2015







marcel83, dnes 08:44
@tassiedevil Daj link na austrálsku stránku /výber nechám na Tebe - nemusí byť o varení/ kde sú v diskusii príspevky písané v slovenčine /alebo v inom jazyku/. Potom sa môžeme baviť o tej tvojej diskriminácii...



15 x

Pekný komentár





marcel83, dnes 08:52
Alebo aj Vy @pusta , kde na nosalty.hu je v komentároch niečo po slovensky? Poprosím link..... Nebuďte trápna a akceptujte to, že ak je to Slovenská stránka, má sa komunikovať po slovensky. /tak ako je nosalty.hu Maďarská a komunikujú tam maďarsky/ Buď akceptujte a píšte tak, aby každý rozumel a na Ugrorštinu používajte TS, alebo odíďte. Ale neplačte tu nad ničím. Nikto na to nieje zvedavý.



16 x

Pekný komentár





pusta1, dnes 08:58
pridávam pre vás @all odpoved:

Podmienky používania Varecha.sk

9.
Na Varecha.sk je povolené pridávať iba obsah súvisiaci s gastronómiou a výživou. Je zakázané pridávať akýkoľvek obsah, ktorý porušuje platné zákony, najmä autorský zákon. Zakázané sú aj urážky, vulgarizmy, hanobenie rasy, národa či nábožentva, neplatená reklama, propagácia nelegálneho obsahu na iných serveroch, poškodzovanie dobrého mena prevádzkovateľa či spamovanie ostatných používateľov obsahom nesúvisiacim s ich aktivitami v rámci Varecha.sk. Zakázané je tiež zasahovanie do štruktúry a vzhľadu Varecha.sk iným spôsobom ako tým, ktorý bol prevádzkovateľom výslovne povolený. Zakázané sú pokusy o neautorizovanú zmenu obsahu patriaceho inému používateľovi a všetka činnosť, ktorá by mohla narušiť funkčnosť Varecha.sk.
10.
Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo podľa vlastného uváženia a bez predchádzajúceho upozornenia odstraňovať z Varecha.sk obsah, ktorý porušuje platné zákony a podmienky používania, ako aj blokovať prístup k službám Varecha.sk tým používateľom, ktorí porušili podmienky používania. Prevádzkovateľ je oprávnený vymazať registráciu používateľa, ktorý sa na Varecha.sk neprihlásil dlhšie ako 12 mesiacov.




2 x

pekný komentár





marcel83, dnes 09:01
Ako vždy, odpoveď hodná autora.



9 x

Pekný komentár





radost, dnes 09:55
pripájam sa k názoru @viera1 pod receptom s krídelkami..
dať komentár v cudzom jazyku-nemyslím češtinu-tá je pre mňa-a myslím väčšinu-akoby druhý materinský-je to neetické ..neslušné..voči ostatnej komunite..neúctivé..



20 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 10:17
@gubics použila maďarský komentár s dobrým úmyslom - dohovárala Puste. Prečo všade treba hľadať negatíva? Možno to nebolo slušné oproti tým, ktorí ten jazyk neovládajú, ale smeroval autorke receptu, nie iným. redakcia mohla komentár zadržať, preložiť, pridať slovko o tom, že to nie je vhodné alebo že sa to prieči pravidlám, nejakému zákonu. Ale nie zmazať! Pretože čo nie je zakázané, je vlastne dovolené, je to v Ústave SR. Pravidlá používania Varechy použitie cudzieho jazyka nezakazujú, pretože podľa jazykového zákona ani nemôžu. Dokonca o ňom ani nepíšu, možno je tu dôvod teraz to zmeniť a ošetriť to. Ale len na základe platných zákonov. Tu je zbytočné vyťahovať primitívne "ukáž mi, ako a kde to je inde", nie sme v škôlke. Naozaj krásna ukážka netolerancie v dnešnom svete, kde jeden druhého div že nezahluší, keď sa ozve jazykom pre toho druhého iritujúcim. Veľmi ma zaujíma dôvod mlčania Redakcie.



5 x

pekný komentár





jujoska, dnes 10:29
redakcia mlci lebo ma plne zuby tychto zabomysich vojen. Keby mala reagovat na vsetky hovadiny ktore tu popisete tak by nerobila nic ine. Toto je amaterska stranka a nie oficialny document, nie sme na sude, ani na urade. Tak sa tu prestante ohanat zakonmi a Ustavou. Redakcia ma pravo si to tu moderovat podla svojho uvazenia. Neviem naco Pusta kopiruje text Podmienok pouzivania Varechy ktory s tymto nema nic spolocne. Plne suhlasim s @radost



16 x

pekný komentár





svedka, dnes 10:30
To je snad normalne, ze na slovenskej stranke sa bude pisat po slovensky , no nie? Niet o com diskutovať a hrat to na hanobenie a potlacanie...nonsens



17 x

Pekný komentár





marcel83, dnes 10:32
@kukulienka netrep. Na Slovenskej stránke máte písať po slovensky, prípadne po česky, lebo je to /ako @radost píše/ temer náš druhý materinský jazyk. Nie maďarsky, polsky, korejsky a neviem ako. To nieje o maďarčine. To je o tolerancii v komunite. Tak ako ty máš toleranciu a v Štúrove v obchode "moňďókuješ" s predavačkou - si sa prisôsobila komunite. Len rozdiel medzi nami je ten, že ja propagujem "na slovensku po slovensky" - lebo som nacionalista a /chcem aby sa prispôsobili oni, keď si vybrali žiť na SK/, kdežto tebe nevadí, že sa v Slovenskom meste takmer nedohovoríš slovensky... Ak ti je toto jedno, odovzdaj občianstvo SR.

Po*raní rómovia, čo utiekli do UK sa naučia EN /lebo im iné neostáva/, tak prečo sa Húni nemôžu naučiť SK? /lebo sme sprostá slovač.../

A za to môžu presne takí benevolentní ľudia, ako si ty....



14 x

Pekný komentár





jujoska, dnes 10:36
Inak komu sa nepaci ako tato stranka funguje a spravanie a komentare ostatnych, a co ja viem co este, ma predsa pravo sem nechodit. Nikto ho tu nasilu nedrzi. Cim to je ze vecne ufrflani a nespokojni sa sem stale vracaju. Asi preto, ze nemaju si kde inde pofrflat



16 x

pekný komentár





pusta1, dnes 10:37
@radost , ja nesúhlasím s tebou.
je základná slušnosť odpovedať na komentár v cudzom jazyku v tom jazyku, ako ma oslovili, ak ho ovládam.
napokon už som odpovedala aj na francúzsky, nemecky, anglicky, latinsky, anglicky písané komentáre od Slovákov na vareche a vtedy si o ničom neetickom nehovorila, napriek tomu, že si nerozumela a nikto nemal žiadne výhrady!!!
aj iní varecháči použili cudzie jazyky v komentároch a v odpovediach, tiež nikto nenamietal a teraz zrazu vás rozhodila jediná moja odpoved na veľmi pekný a inteligentný komentár na úrovni od @gubics v madarčine, ktorej som tak odpovedala zo slušnosti prihliadnuc k jej veku.
k iným cudzím jazykom výhrady nie sú, tak potom prečo práve madarčine??? nuž lebo je to šovinizmus, nacionalizmus predovšetkým a dokonca i fašizmus.
prečítaj si PRAVIDLÁ POUŽÍVANIA VARECHA.SK - sú tu citiované a zistíš sama.
nikde tam nevidím ani púhu zmienku o tom, že by bolo zakázané používať akýkoľvek cudzí jazyk.
je tam však napísané, že je zakázané hanobenie rasy,národa, či náboženstva, urážky, vulgarizmy...std
a pod každým receptom je jasne vľavo dole pod postupom receptu:
KOMENTÁRE K RECEPTU
toto je záväzné pre každého používateľa i pre @redakciu

preto súhlasím s názorom @tassiedevil a pýtam sa ťa, či si uvedomuješ, že je to internetová stránka o varení, číta to celý svet a ako hlboko sa takýmto prístupom poškodzuje dobrý kredit Slovenska v zahraničí???



2 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 10:40
amatérsku stránku si môžeš urobiť doma, @jujoska , všetko, čo je schválené a riadené orgánmi, podlieha platným zákonom, darmo to bagatelizujete. Smutné. Ak sa veci obrátia na vážnu tému, už to tu nikoho nezaujíma, zase len pekný signál vysielate:-( Ži a nechaj žiť je pre vás len fráza.
Vždy som tvrdo bojovala za to, aby sa ľudia tu žijúci naučili poriadne po slovensky, kto ma pozná, ten vie. Len nenávidím nespravodlivosť a falošné národné povedomie.



0 x

pekný komentár





kimlo, dnes 10:46
No už len začnite sadať do tankoch...



13 x

pekný komentár





pusta1, dnes 10:48
@radost a aby som nezabudla, vždy píšem v Slovenčine, až na veľmi ojedinelé výnimky, aby nedošlo k nedorozemeniu, mne Čeština neprekáža, som z generácie, ktorá vyrástla na českých učebniciach, dokonca na VŠ. takže reč je o tolerancii každého jazyka a národa bez rozdielu, mňa doma učili k úcte ku každému národu, vierovyznaniu, bola som vychovaná kozmopolitne a nie k nenávisti, ale k úcte ku každému slušnému človeku.
u nás doma sa hovorilo viacerými jazykmi, z toho dvomi svetovými a moji rodičia podporovali učenie sa cudzím jazykom, rovnako sa to vyučovalo i na školách každého typu.



0 x

pekný komentár





pusta1, dnes 10:50
@svedka , áno, to je pravda síce, ale ty sama si tu pridala pár komentárov v arabčine a vo švédčine, nikto nemal žiadne námietky vtedy.



0 x

pekný komentár





pusta1, dnes 10:54
@kimlo DDDDD



0 x

pekný komentár





marcel83, dnes 10:54
"je to internetová stránka o varení, číta to celý svet a ako hlboko sa takýmto prístupom poškodzuje dobrý kredit Slovenska v zahraničí???"

Pekná sprostosť. Že celý svet. Možno tak odcestovaní slováci žijúci v zahraničí.... Veď stránka ani nemá možnosť výberu jazyka zobrazenia, tak ako iné viacjazyčné weby. Už vidím, ako Amík hladá na varecha.sk recept na" bryndzáky". :)))



16 x

Pekný komentár





svedka, dnes 10:54
@pusta ba praveze par ludi malo, aj v TS.ale ide o princip.mozem pisat svedsky, ale aky by to malo prinos? Par varechacov tu pochadza z inych krajín a po slovensky dobre nevedia, no i tak si pomohli prekladacom a nepisali v inej reci...



2 x

pekný komentár





pusta1, dnes 11:01
@svedka , v poriadku, nebolo to však na skle, ja nehovorím o TS a ani
TS nepoužívam, mám o tom svoj názor.

tvoj argumet z tohoto hľadiska je irrlevantný.

a ruku na srdce, však tie komentáre v cudzích jazykoch sú veľmi ojedinelé a nikdy neboli žiadne výhrady voči nim.
tak potom prečo???
však princíp Slovenčiny. až na tých skutočne málo cudzojazyčných komentárov, je zachovaný.

znovu súhlasím s @tassiedevil .



0 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 11:21
Marcel:-DD, písať česky na slovenskej stránke je dovolené, aj ke´d česká menšina je tu až na 4. mieste.Najväčšia menšina na Slovensku- maďarčina tu je vymazaná z komentárov. Čo iné ako diskriminácia to je?? Inak, maďarsky tu bolo naozaj ojedinele slovko-dve, pár viet, nikomu to nevadilo, lebo to mohlo ostať aj tak, nebyť naozaj nevhodného komentu od luss44, jej práva tu predsa nijako dotknuté neboli, kdežto právo gubics písať po maďarsky bolo popreté. Jedná sa o princíp. Ja tiež strpím české komentáre, aj keď s Čechmi nemám nič spoločné, páči sa mi ich reč, mali sme spoločný štát. Otca som mala Maďara, zastrelíte ma, keď sa ozvem maďarsky? úplne na hlavu toto, Kimlo má pravdu:-DD



2 x

pekný komentár





tatranocka, dnes 11:58
Celá debata mohla skončiť včera o 11:00 hod. pod krídelkami...ale nie
@pusta potrebuje byť na "skle" celý deň a tak pokračovala a kvôli tomu založila aj túto diskusiu,v ktorej sa točí stále dookola,bez pochopenia toho,o čom to celé je a @kukulienka 71 detto.Vztiahli ste to na maďarčinu,lebo vám to tak pripadá,ale podľa mňa to je o úplne niečom inom a tak ako má niekto "právo" písať po maďarsky,tak ja mám "právo" na slovenskom portáli čítať po slovensky,či ?



19 x

pekný komentár





luss44, dnes 12:40
súhlasím s @marcel83 , aký celý svet číta Varechu? sa zobuďte, leda ak Slováci žijúci v zahraničí. A @kukulienka 71 , o akom ozaj nevhodnom komentári odomňa tu hovoríš? Že som si dovolila poukázať na fakt, že komentáre k rcp majú byť písané v slovenčine? Napokon, ako sme sa neskôr dozvedeli, išlo o súkromnú správu /akési upozornenie/ pre autorku rcp. Na to existujú TS, ja osobne ich využívam vyše roka pravidelne a problémy s nimi nemám. Tu nejde o maďarčinu, vy dve ste to evidentne nepochopili, tu ide o slušnosť a etiku, na slovenskej stránke písať po slovensky. Napísala som vtedy svoj názor, nič viac. To len vy ste tu z toho urobili pomaly vojnu a diskrimináciu. Ako Maďari vždy, všade a vo všetkom.



20 x

pekný komentár





redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, dnes 13:06
Vážená p @Pusta . Ako Vám bolo písané už nie raz prostredníctvom emalovej komunikácie. Nejedná sa o žiadnu cudzojazyčnú diskrimináciu. Varecha je slovenská stránka. Pravidlá sú písané v slovenskom jazyku, takže aspoň zo slušnosti by sa tu malo písať po slovensky. Pokiaľ máte potrebu odpisovať alebo písať v inom jazyku máte možnosť využitia TS a nie osočovať sa na redakciu. Sťažujete sa na nevhodné komentáre pod Vašimi receptami, skoro so všetkým čo Vám redakcia súkromne napíše NESÚHLASITE. Máte ban aj tak prispievate a keď už buďte príkladom a píšte a vyjadrujte sa výhradne k receptom. O tom, že to nerobíte svedčí aj táto Vami založená diskusia.
@All maďarské komentáre boli skryté z toho dôvodu, že z pozície admina nebudem zverejňovať komentáre pokiaľ nerozumiem maďarsky a to platí aj pre ostatné jazyky. Nemôžte sa za to na mňa hnevať, že nechcem zverejniť text pokiaľ neviem, čo sa v ňom píše. I keď sa jednalo iba o pár viet, bol predpoklad, že ľudia by sa rozpísali viacej a nebola by som schopná to už odsledovať. Nepredpokladala som však, že sa to zvrhne na myšlienku diskriminácie.
Pekný deň



30 x

Pekný komentár





leomax, dnes 13:22
Napokon, v redakcii pracujú aj celkom súci ľudia!



11 x

pekný komentár





jujoska, dnes 13:28
spravne @redakcia Hlavne ze Pusta sa dusuje, ze nema ziadny ban a vykrikuje po inych ze ho nerespektuju a vracaju sa pod inymi nickmi. Tvoj zivot je jedno velke klamstvo @Pusta



15 x

pekný komentár





pusta1, dnes 13:30
vážená pani redaktorka,
povedala som svoj názor iba, prepáčte, nesúhlasím s vami a preto som založila túto diskusiu, aj v mailoch som vám to vysvetlila.
Pravidlá používania varecha.sk sú záväzné ako pre @redakciu , tak pre každého bez výnimky, preto to považujem za diskrimináciu cudzích jazykov a len určitých používateľov a nie som o tom len ja sama presvedčená, to mi môžete veriť, práve preto sa neozvali a nie je ich málo.
je vo vašej kompetencii s tým spraviť, čo spraviť môžete, nie je to v kompetencii nikoho iného na Vareche.
sú tu komentáre aj v iných jazykoch, ktorým ja nerozumiem a tým neargemuntujem, ani sa tým neobhajujem a hlavne, na nikoho za to neútočím, tda je to diskrimninácia a nielen moja. svoje recepty a komentáre píšem v Slovenčine, až na nepatrné výnimky, prepáčte, vymazali ste aj iné cudzojazyčné komentáre s výnimkou češtiny, t nech vám slúži ku cti a kvôli urážkam nezasahujete ani pod receptami iných, písali o tom pod receptami viacerí.

pokiaľ ide o ban, majú ho viacerí, akosi ste to zabudli spomenúť, tiež prispievajú receptami a pridávajú komentáre.

dakujem za váš komentár, prišiel síce veľmi neskoro, ale predsa prišiel, možno by táto diskusia nemusela vzniknúť.



2 x

pekný komentár





pusta1, dnes 13:30
vážená pani redaktorka,
povedala som svoj názor iba, prepáčte, nesúhlasím s vami a preto som založila túto diskusiu, aj v mailoch som vám to vysvetlila.
Pravidlá používania varecha.sk sú záväzné ako pre @redakciu , tak pre každého bez výnimky, preto to považujem za diskrimináciu cudzích jazykov a len určitých používateľov a nie som o tom len ja sama presvedčená, to mi môžete veriť, práve preto sa neozvali a nie je ich málo.
je vo vašej kompetencii s tým spraviť, čo spraviť môžete, nie je to v kompetencii nikoho iného na Vareche.
sú tu komentáre aj v iných jazykoch, ktorým ja nerozumiem a tým neargemuntujem, ani sa tým neobhajujem a hlavne, na nikoho za to neútočím, tda je to diskrimninácia a nielen moja. svoje recepty a komentáre píšem v Slovenčine, až na nepatrné výnimky, prepáčte, vymazali ste aj iné cudzojazyčné komentáre s výnimkou češtiny, t nech vám slúži ku cti a kvôli urážkam nezasahujete ani pod receptami iných, písali o tom pod receptami viacerí.

pokiaľ ide o ban, majú ho viacerí, akosi ste to zabudli spomenúť, tiež prispievajú receptami a pridávajú komentáre.

dakujem za váš komentár, prišiel síce veľmi neskoro, ale predsa prišiel, možno by táto diskusia nemusela vzniknúť.



1 x

pekný komentár





pusta1, dnes 13:32
inak Pekný deň aj Vám.



0 x

pekný komentár





pusta1, dnes 13:39
@tatranocka , nie, nepotrebujem sa zviditeľňovať touto diskusiou a nepotrebuje to ani @kukulienka 71.
mám tu dosť receptov,ktoré ma dostatočne zviditeľnia, kukulienka71 rovnako, za nás hovorí naša práca, kým ty nemáš žiaden recept, ty sa zviditeľňuješ len svojimi komentármi a síce takými, aké sú.



0 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 13:46
celá diskusia nemusela vzniknúť, ak by sa ten ma´darský komentár od @gubics neuverejnil, načo sa teraz adminka odvoláva:-) ak mu nerozumela a pustila ho, tak si protirečí. Až potom prišlo k zmazaniu, po reklamácii, že tu nemajú čo robiť maďarské komenty. Boli tu už prípady maď. komentov, tým niekto z redakcie rozumel? Ak to už aj bolo tak, prečo adminka čakala až doteraz so zverejnením stanoviska, pýtali sme sa hneď. Malo to byť vysvetlené okamžite, bez zbytočného preťahovania a nemali ste dať priestor tomuto všetkému. @luss44 , svoj komentár si mohla napísať v menej nepriateľskom tóne, preto sa mi zdal nevhodný. Prepáčte, ale po tejto skúsenosti a potom, čo mi TS s Elalea ešte stále nefungujú som toho názoru, že v redakcii nie sú takí súci, ako som to predpokladala:-(



3 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 13:52
Žiadam váženú @redakciu o vymazanie všetkých osočujúcich a hanlivých komentárov, ktoré sa týkajú mojej osoby.



0 x

pekný komentár





redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, dnes 14:21
@kukulienka 71 komentáre nepodliehajú schváleniu, tak ako recepty a uverejňujú sa automaticky po zadaní užívateľom. Tlačítko upozorni admina slúži na upozornenie na nevhodný komentár nakoľko všetky komentáre musíme "manuálne čítať" a taktiež pokiaľ nečítame a nezverejňujeme Vaše recepty, každý týždeň sa pripravujú materiály pre zverejnenie tlačenej verzie varechy a iné. Takže preto som maďarský komentár neskryla okamžite, ale až po istom čase a taktiež to platí pre ostatné komentáre.

Pekný deň



9 x

Pekný komentár





kukulienka71, dnes 14:25
Milá @adminka , jasné. Keď k vám ten "nevhodný" koment prišiel, dala ste ho do prekladača, aby ste zistili, či je nevhodný? lebo vymazať niečo na základe toho, že neovládate cudzí jazyk, sa mi zdá prinajmenšom diskutabilné. O nevhodnosti cudzojazyčného komentára v pravidlách nič nie je. Odkiaľ potom to rozhodnutie? Ďakujem a prajem tiež pekný deň!



1 x

pekný komentár





marcel83, dnes 14:32
"Ak to už aj bolo tak, prečo adminka čakala až doteraz so zverejnením stanoviska, pýtali sme sa hneď."

Nieje povinnosťou moderátora odpovedať na otázku užívateľa okamžite. Ani sa to nedá. Moderátor, či už diskusného fóra, alebo akéhokoľvek iného diskusného webu má aj iné povinnosti. Viem o tom svoje.



2 x

Pekný komentár





pusta1, dnes 14:36
Milá@adminka ,
prepáčte sú to komentáre v latinčine, angličtine, nemčine, francúzštine,
taliančine, češtine, arabčine, švédčine a iné, lenže v pohode sú tu dalej a ja s tým len súhlasím.
neskryli ste ich, skryli ste len madarské, a len tieto dva posledné, tak mi nehovorte, že to nie je nacionalizmus, šovinizmus a diskriminácia.

tým všetkým ostatným komentárom všetci varecháči a vy rozumiete???. nehnevajte sa na mňa, ale to vám neuverím!!!

to, že vy nerozumiete, to nie je relevantný argument z vašej strany, prepáčte mi.



1 x

pekný komentár





redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, dnes 14:49
@Pusta , myslím, ze v meily som Vám dostatočne vysvetlila moje stanovisko. Pokiaľ tu boli ponechané alebo zverejnené komentáre v iných jazykoch, mne osobne neprešli rukou, ale určite by som reagovala rovnako. @marcel83 nie na všetky otázky z pozície admina Vám dokážem odpovedať. So zverejnením odpovede na otázku som verejne neodpovedala okamžite nakoľko som usúdila, že recept patril p. @Puste , tá mala medzi prvými námietky voči skrytiu komentárov, takže som riešila túto záležitosť s ňou osobne, ale ako sa zdá nebolo to postačujúce a asi dostatočne viditeľné.

Pekný deň



9 x

pekný komentár





k599, dnes 14:51
@pusta , kto seje vietor, žne búrku.
Ukáž nám tie iné inojazyčné komentáre.
Čo sa týka @kukulienky , zdá sa mi, že Ty @pusta sa budeš musieť onedlho mať čo od nej veľa učiť. Myslím, že až dve takéto osoby sú na @varechu priveľa.



11 x

pekný komentár





pusta1, dnes 14:54
Milá pani@redaktorka ,
nie nebolo to vôbec riešené a žiadali oveľa skôr a viacerí varecháči, avšak ste to neriešila.



0 x

pekný komentár





redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, dnes 14:59
@Pusta po 10tkach emailoch som Vám napísala, že pokiaľ pod Vašimi receptami vzniknú debaty a komentáre, také ako vznikajú a sama bude prilievať olej do ohňa, nebudem Vám pomáhať a budete si to musieť riešiť sama.

Pekný deň



11 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 14:59
@k599 , nechaj si láskavo svoje posmešky, tvoj zámer je priehľadný až-až



0 x

pekný komentár





tatranocka, dnes 15:05
@pusta 1 dobre,tak sa opýtam jednoduchšie: mám právo na tomto portáli čítať komentáre po slovensky? Áno alebo nie?



4 x

pekný komentár





k599, dnes 15:05
@kukulienka 71 , tu vôbec z mojej strany nejde o posmešky! To je holý FAKT. Si ešte zúrivejšia a nevraživejšia ako @pusta .



13 x

pekný komentár





pusta1, dnes 15:08
Milá pani redaktorka,
však mi ani nepomáhate, tých emailov neboli žiadne až desiatky, písali sme si až posledné dni a pod tým receptom sa na vás obrátili viacerí varecháči oveľa skôr, až o dnešného dňa ste hala " mrtveho chrobáka", a to bez urážky voči vám a bez invektívy.



0 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 15:15
ale nehovor, to hovoríš práve ty,@k599 , jeden z najaktívnejších "roztlieskavačov" pod pustinými receptami?:-)) ak si si nevšimol, stále bránim len svoj názor a útočíte vy na mňa, nie ja na vás, ktorí ma spomínate.



1 x

pekný komentár





redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, dnes 15:17
@Pusta , niekedy je lepšie si nepamätať. Začalo to byť intenzívnejšie od vtedy, čo ste dostali Ban a to bolo ešte minulý rok. Na túto tému tu už bolo veľa popísaného netreba to ďalej rozpisovať.

Pekný deň



12 x

pekný komentár





runa, dnes 15:17
@redakcia , navrhujem ,,zmiest,, tuto diskusiu o nicom pod stol aj s jej zakladatelkou!



5 x

Pekný komentár





marcel83, dnes 15:18
@redakcia veď ja viem. Veď som si Vás zastal v tom komente... Asi ste ho nepochopili....



1 x

Pekný komentár





redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, dnes 15:22
@marcel83 Pochopila a ďakujem. @runa myslím, že v rámci možnosti tu z mojej strany bolo napísane viac ako by som chcela, takže pekný a pohodový deň všetkým.



8 x

pekný komentár





pusta1, dnes 16:04
Milá pani redaktorka, vysvetlíte prečo nepíšete o ostatných banoch???
sú udelené oveľa skôr a sú stále rovnako aktívni, ešte aktívnejší ako pred banom.
ako vidím, zgustla ste si, ale len na mne. dakujem vám.
nevadí vám to, však? mám na mysli tie ostatné bany.
Pekný deň aj vám.



0 x

pekný komentár





caterina, dnes 18:18
@kukulienka ...ty teraz tusim zijes vo Svajciarsku...aspon tak som to pochopila. Preco neuverejnis na nejakej svajciarskej stranke o vareni recept v slovencine alebo madarcine? by som chcela vediet co ti odpisu...



11 x

pekný komentár





cemer, dnes 18:56
No s pánom bohom aj s batohom ! Kukulienka aj Pusta nech si píšu recepty a komenty maďarsky alebo aj hotentótsky na svojich súkromných stránkach. My chceme čítať varechu po Slovensky! Redakcia je na vás až moc mierna. Keby som bol adminom....... Ej bisťu, tá zabanovaná by banovala že kedysi otvorila varechu :-)



9 x

pekný komentár





pusta1, dnes 19:15
@cemer , ja píšem recepty i komentáre v Sovenčine, pokiaľ viem, tak si ich si ic čítal a aj komentoval.

prosila som v úvode diskusie varecháčov, aby boli komentáre v tejto diskusii slušné, a aj boli, platí to aj pre teba.



0 x

pekný komentár





frezia68, dnes 19:27
@pusta :rešpektujte,prosím, redakciu a udelený BAN.Ušetríme si aj túto "diskusiu"..... chcete silou-mocou byť tu najmúdrejšia a nerešpektujete ani redakciu,ktorá "musí " (neviem,či musí,ale zo slušnosti komunikuje) si s Vami meilovať a poučujete aj ich.Kde je slušnosť,trocha pokory,sebadisciplíny?Veď ak by boli pod mojimi receptami také diskusie,už som schovaná kdesi v myšacej dierke od hanby.Prepáčte úprimnosť,ale už je na čase skončiť a rešpektovať redakciu a vôľu väčšiny.Nie som hovorcom Varechy,ale súdiac z komentárov,už stačí!



9 x

pekný komentár





caterina, dnes 19:28
ach...toto je uz fakt na zamyslenie. Hlavne ked autorka tejo nezmyslenej diskusie este donedavna komentovala takto...
» varecha.pravda.sk/recepty/jemna-pastika-z-hlivy-ustricove...




3 x

pekný komentár





cucka, dnes 19:29
@cemer , súhlas do bodky....
diskriminácia na vareche??? silné slová používate pusta, aj vy @kukulienka 71. Sme na slovenskej stránke o varení, má slovenské pravidlá. Ved nie len o tom písať, ale dokážte v ktorých komentároch, pod ktorými receptami sa písalo inou rečou? Ja nie som zvedavá, čo vám pani písala po maďarsky, ale aj z jej strany to nebol dobrý krok, aj keď vás chcela upozorniť, aby ste sa nehádali a nerobili si nepriateľov, tak mala byť férová aj ona a napísať to po slovensky, nie spoliehať na to, že málo kto jej a vám @pusta rozumie. @luss44 , to napísala za viacerých nás varecháčov a plne sa s ňou viacerí zhodli a súhlasili. Vy ste na ňu vybehli hneď útokom, že je neuveriteľne obmedzená!!! Kopírujete tu pravidlá varechy, v treťom riadku sú zakázané urážky a to, že je obmedzená, podľa vás urážka nie je??? Je a tvrdá urážka a urazila ste zas vy prvá. Ak sa cítite diskriminované, máte na výber odísť z varechy, je plný internet svetových stránok o varení, tam si môžte písať po maďarsky koľko chcete, ak vám to tam niekto dovolí, ved skúste a dajte vedieť, nič viac sa vám k tomu napísať nedá. @redakcia , tak dobre, ako ste sa k tomu postavili, lepšie sa ani nedá, mazať a mazať.



12 x

Pekný komentár





cemer, dnes 19:47
Čo platí aj pre mňa??? Ja diskutujem ako každý iný, je toto diskusia? Alebo je to dementný privátny krúžok? A ty si myslíš Pusta že ja budem skákať, ako ty zapískaš? Čo si moja stará? Nepáči sa mi vôbec tvoje správanie, tvoje každodenné žvásty, ktorými zaplavuješ túto stránku. Sme na Slovensku, tak píšte po slovensky! Rozdrapuješ sa tu na každého druhého človeka, chováš sa akoby ti varecha patrila. Čo chceš ešte aj tú redakciu dirigovať? Ja ich obdivujem aké musia mať na teba nervy!!!! Trvám na tom, že sú na teba adminky príliš mäkké. Mali by ťa natvrdo zablokovať.



12 x

Pekný komentár





pusta1, dnes 19:58
@cemer , píšem po slovensky.
poprosím len o obyčajnú slušnosť, to platí pre každého, aj pre teba, ty si len taký istý používateľ ako ja alebo ktokoľvek iný, ja som bola k tebe vždy slušná.
dakujem.



1 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 20:04
@cucka , začnime tým, že aj český jazyk je podľa môjho vedomia cudzí jazyk, alebo sa mýlim? Ak vyhlasujete, že Varecha je slovenská stránka, tak nech nepozná výnimky:-) Nemám toľko času, aby som sa tu hrabala v archíve, naozaj to po mne nemôžete chcieť. Našla som 3 komenty z vlaňajška, keď nikomu nevadilo, že sme si prehodili pár nevinných viet v maďarčine:-)

elalea, 3. mája 2014 o 16:49
Az igazi Csabaikolbaszba nem rakunk daralt feketeborsot :),bisztos
0 xpekný komentár

pusta, 3. mája 2014 o 17:02
@elalea , azt hiszem, igazad van neked.
én a receptet így kaptam és így adtam tovább.
a magyar web oldalon is tálaltam ilyent, mind az enyém.
a kérdés aztán úgy áll, mi az a biszos :-)
0 xpekný komentár

kukulienka71, 3. mája 2014 o 22:22
a csabaiba a férjem sem rak feketeborsot,azért szeretem jobban,mint a gyulait:-)

elalea sa asi precvičoval, keďže nie je obmedzený a tento jazyk aj pracovne potrebuje, hoci je stredoslovák. Ja si stojím za tým, že toto vymazanie je diskrimináciou a keď ma naštvete, obrátim sa na príslušné orgány, ktoré mi to buď potvrdia alebo vyvrátia. Bude to asi potrebné ako vidím. Z tej vašej poslednej vety je mi normálne zle!



0 x

pekný komentár





pusta1, dnes 20:08
@frezia68 , prečo sa neohlásiš pri ostatných banoch?
nemáš žiadne právo ma žiadať, o rešpektovanie banu.
nikoho nepoučujem, a redakciu rešpektujem.
povedali sme si s redakciou len naše názory.
poprosím, vyjadruj sa aj ty k téme diskusie, nie k inému.
dakujem.



0 x

pekný komentár





caterina, dnes 20:13
@kukulienka ty sa furt iba vyhrazas. Uz snad rok! Co ti kto robi??? to ty furt sliedis a vytahujes na ludi osobne udaje. Kazdeho by si odtialto hnala prec (migaj...tvoj vyraz).



9 x

Pekný komentár





elixir, dnes 20:14
@kukulienka 71 @pusta 1 ja tiež maďarsky neviem, ako aj väčšina Varecháčov asi, a celá táto diskusia je tu preto, aby ste si tu traja či štyria mohli maďarsky hrkútať? Preto to treba ohlásiť na príslušné orgány? Mne je už zle z vás oboch... Menšina by sa mohla prispôsobiť väčšine, práve z vami často spomínanej slušnosti. Je to také ťažké povedať, "mrzí ma, že ste nerozumeli, netušila som, že vám to bude vadiť, nabudúce sa pokúsime písať slovensky."? Miesto toho tu začnete vyťahovať súdy... Toto je stránka pre hobby kuchárov, a keď sa tu niekto začne oháňať súdmi a "orgánmi", to mi príde fakt smutné a na zamyslenie. To naozaj váš život nič iné nenapĺňa? Veď už to tu pre pána neberte tak smrteľne vážne.



11 x

pekný komentár





pusta1, dnes 20:19
@cucka , ste tu príliš krátko na to, aby ste toto dokázala hodnotiť a vače tvrdenie, že ste sem chodili už aj predtým vonkoncom neobstojí.
a áno@luss44 napadla ako prvá mňa a potom došlo k zlomu komentárov ktoré , boli zamerané proti mne,avšak boli mnohí dlhoroční a aj triezvo uvažujúci varecháči, ktorí sa ma zastali a situáciu na rozdiel od vás dobre poznajú..
poprosím, keby ste preladili svoj tón, akým diskutujete.
dakujem.



0 x

pekný komentár





pusta1, dnes 20:29
@frezia68 , prepáč a rešpektuje ho snád aj niekto iný???
povedz mi, konkrétne kto z tých viacerých.
ja pridávam recepty, zatiaľ čo len @marcel83 zo zabanovaných pridáva recepty, nikto další,ale ostatní zabanovaní nie, len útočia s ním a kedže som založila túto diskusiu ti nedáva právo na mňa útočiť, ako útočíš.
ty mi nemáš čo hovoriť o základnej slušnosti, lebo ju sama nemáš.
doteraz som si ťa vážila a bola som k tebe vždy slušná, čo nemôžem tvrdiť o tebe.
@frezia68 , toto je diskusia o inom, nie o banoch. rešpektuj to prosím aj ty!
takže bud najprv tým príkladom ty sama a ukáž mi, ako to vieš robiť, aby som ťa mohla nasledovať.
dakujem.



1 x

pekný komentár





pusta1, dnes 20:33
@elixir , aký máš so mnou problém, píšem po slovensky, len najediný komentár som odpovedala po madarsky a to je taký strašný prúšvih???
uvedom si to.
dakujem.



0 x

pekný komentár





pusta1, dnes 20:36
@all , upozorňujem každého, že všetky provokačné či osočujúce komentáre alebo neslušné komentáre vymažem, nedovolím, aby sa diskusia zvrhla ako komentáre pod receptami.
je to moje právo zakladateľa diskusie.



0 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 20:42
nepotrebujem ani váš obdiv ani úctu, pokiaľ sa správate takto netolerantne. To je tak ťažké pochopiť, že nie je rozdiel medzi cudzími jazykmi?? tu sa človek len znechutí, svoj názor keď povie, je napádaný z každej strany. Nič len trocha pochopenia som chcela docieliť, že maďarčina nie je o nič horší jazyk ako ostatné a dostanem po hube. Môžete sa hanbiť za svoj postoj. Nebudem sa spájať s extrémistami ako je Duray, absolútne zle si to vysvetľujete, ale ani ma nebaví to tu už vysvetľovať. Vyberáte si z toho to, čo vám vyhovuje, je to smutné. Nevadí, to je vzorka Slovákov, ktorý sa ozvali. Sklamanie na mojej strane je oveľa väčšie.



0 x

pekný komentár





caterina, dnes 20:47
kukulienka, docerta...o com to prosim ta tocis zase? co to ma s madarcinou? kto ta napada? citas po sebe komentare? alebo sme vsetci dementni a ty jedina normalna? Chod robit, prospeje ti to...a zas ma obvin u diskriminacie a neviemcohoeste....



1 x

pekný komentár





renulienka, dnes 20:54
@radox , zakladatel diskusie može mazat ;-)



0 x

pekný komentár





kukulienka71, dnes 20:55
@caterina , ve´d si videla komentáre pod Pustinými Marinovanými krídelkami, nie? Tam sa to začalo, tak o tom točím, ty o niečom inom? Ja našťastie pracujem, ak ťa to zaujíma.



0 x

pekný komentár





cucka, dnes 21:12
týpek nickom @pusta vymazala môj komentár, asi vie prečo???? :-) čisté svedomie by jej nedovolilo vymazávať a že by sa pani nevedela brániť voči klamstvám, to tiež vieme, že sa vie a bez hanby. Brániť útokom sa vie, je toho denne príkladom. :-)



0 x

pekný komentár





marcel83, dnes 21:13
Decká, @redakcia , žioada sa mi napísať detto, aby sa táto neplodná diskusia zmazala, ale čertík na druhom rameni mi šepká "Nech to tam nechajú, nech "ten svet vidí", že máme týpka nickom @pusta "

You be a number one:








0 x

pekný komentár





runa, dnes 21:14
@pusta , Vašej výchove sa asi nevenovalo vela pozornosti, ked sa takto správate!



2 x

pekný komentár





cucka, dnes 21:16
čo ma tu opakovane napomínate, ako mám diskutovať? čítajte opakovane odpovede voči mne a naopak, aj pod receptom, kde tento problém vznikol. Snáď som vás nenapadla? či áno? že vám navrhujem,zlatú strednú cestu a navštevovať svetové stánky o varení? To vám vadí? Ved sa tu sťažujete obe na diskrimináciu a my vám dvom neustupíme, keď sme viacerí Slováci proti, aj tí, ktorým maďarčina nevadí, že tu sa má na varecha.sk a bude písať len po slovensky. Viete, je rozdiel napísať nepredmetné vety v inom jazyku pod receptom, pod ktorým ste nevyvolali rozruch, ako v recepte, pod ktorým ste vyvolali rozruch a zrazu sa píše po maďarsky!!! Urazila ste prvá @luss44 vy!!! nie ona!! nechce sa mi to opäť kopírovať. @luss44 vyjadrila len nesúhlas a odporúčala vám si písať TS v maďarčine. Nevykrúcajte sa z toho, vy ste jej prvá napísala, že je neuveriteľne neobmedzená. A keď si už dovolíte @frezia68 napísať, že jej slušnosť chýba, všetci vieme, že je to jedna z najslušnejších varecháčok, tak to je opäť vaša drzosť, ale aj vaša vlastnosť, bránite sa útokom, vždy a stále. Či u vás vo vašej hlave obstojí, že som tu zaregistrovaná krátko a neviem súvislosti, nech vás netrápi, by ste sa veľmi čudovali keď sa rozpíšem čo zo susedstva o vás viem. Tri roky sú viac, ako dosť.



2 x

pekný komentár





marcel83, dnes 21:21
Psi sa bránia útokom....









0 x

pekný komentár


@zareaguj


Diskusia k téme

luss44
vymazala to, tak pre ňu ešte raz, nech nezabudne:
@pusta , Ty ozaj nemáš v sebe ani štipku hanby??? Nie, nemáš!!! Ako si dovoľuješ napísať, že ja som Ťa prvá napadla! Vyjadrila som svoj názor, že na svoje chválospevy po madarsky máte TS, jedno hanlivé slovo som voči Tebe nepoužila. A ver, že po tom čo sa tu dozvedám, by som Ti ich teraz vedela chrstnúť do Tvojho klamárskeho ksichtu veľa. Ale vymazali by to. Naopak, to Ty si ma vtedy napadla, pourážala, aká som obmedzená, atd. Robíš zasa hlupákov z ostatných, myslíš že nevedia čítať, kto čo napísal? Ty tu ideš niekoho prosiť o obyčajnú slušnosť, ako vidím vyššie v Tvojom komente? Žena v Tvojom veku, ktorá sa prezentuje tak, ako Ty tu už dlhšiu dobu, neovláda podľa mňa základné pravidlá slušnosti, takže Ty si tu tá posledná ktorá môže kázať o slušnosti!!!
cucka
@marcel83 , jednoznačne výborný nápad, moja suseda si nič iné ani nezaslúži, aby nemala právo mazať čo jej vyhovuje a nevyhovuje. Každý z nás máme danú od výchovy slušnosť, ale nie trpezlivosť na čítanie jej klamstiev, pravda raz musí vyjsť na javo. Tento atak na @luss44 ma naštartoval, taká drzosť sa neodpúšťa a vracia sa, ako bumerang.
kuchticka
Preco vie jedna osoba "ro



































Preco dokaze jedna osoba zamestnat redakciu na cely den a znechutit mnohych varechacov na dlhy cas??? Preto, ze jej to tolerujeme.
Som mierumilovna osoba, tolerujem vela , ale toto uz je az........!!!

Som sa tesila, ze na Vareche uz taketo jalove diskuzie nebudu.
brambora
Ach jaaaaaaaaj. Neviem či plakať alebo sa smiať... Desne, desne... O tej diskriminácii by som vedela písať svoje... Že kto koho...
tomas
Nehádajme sa už, prosím, o blbostiach.

Pridávajme pekné recepty a pomáhajme si navzájom. Ja skúšam prvé články do foodblogu napísať, snáď sa budú páčiť... :)
marcel83
Dám to sem @julica , lebo jej excelencia to maže v jej diskusii:

@julica ty si tiež nejaká pomýlená. Nechceš náhodou, aby sa ako druhý povinný jazyk popri slovenčine učila na základných školách aj maďarčina?! To už kde sme?! Nech sa pekne oni učia po slovensky, keď tu chcú žiť. Tak ako v Rakúsku Slováci /aj taká panička, ako Monička Haklová/ sa museli naučiť.... Všade vo svete to tak funguje, že keď chceš bývať v cudzej krajine - nauč sa jej reč, len na Slovensku to bude inak, lebo Maďari, že?
ares
A hádam by neuškodilo ešte sa učiť rusínsky, poľsky, nemecky a popri tom, samozrejme aj zo dva- tri svetové jazyky. @julica , Ty sa fakt asi padla na hlavu!
tatranocka
Ak sa naučíš tieto jazyky,prestaneš byť šovinistom - podľa tejto logiky.V Maďarsku asimilovali pol milióna Slovákov a my sme šovinisti...a aj tento štát,lebo si dovolil Zákon o štátnom jazyku.
V tomto konkrétnom prípade išlo len a len o slušnost-medzi 85% Slovákov začať si hrkútať v inom jazyku (aby nerozumeli) a teraz to obrátiť na obvinenie zo šovinizmu.Ach jaj...príležitosť si @pusta nenechala ujsť.
cemer
Radox1 máš pravdu. Taká debata, kde tretina komentárov je Pustou zmazaná nemá žiaden význam. Je to jednostranne cielená zavádzajúca diskusia moderovaná Pustou. Pusta svojimi komentármi znehodnocuje, úmyselne poškodzuje, zavádza, rozoštváva a dehonestuje túto stránku. Ten BAN čo dostala by mala mať nekompromisne a natvrdo!
Je mi jedno či sem dáva recepty, ak sa nevie vpratať do kože. Mne chýbať nebude. Redakcia by mala byť prísnejšia.
tatranocka
Môj kandidát na mazanie @pustou
tatranocka, teraz
@pusta a @gubics kto "kázal" odísť? Ešte to tak,aby ste mali takúto právomoc.Mali by ste ostať pri pridávaní receptov namiesto zhromažďovania údajov zo súkromného života varecháčov.Nedávno ma oblial studený pot,keď ste vytiahli jedným dychom na varecháčku všetko.Predstavila som si štb...môžem za to?
tatranocka
Vymazaný príspevok:
tatranocka, dnes 19:13 k Cudzie jazyky na Varecha.sk a postoj redakcie aj ku komentárom
@pusta v prvom rade si neprajem,aby ste mi tykali...ja som s vami husi nepásla a každý ,aj menej inteligentný človek pochopí,že ak mu ten druhý vyká,tak to tak má byť...vy nie.A že sa zaoberáte zhromažďovaním údajov? To,čo ste tu vytiahli,dotyčná o sebe nenapísala na jeden raz a už som sa viackrát o tom presvedčila,že to tak je,že tieto údaje zbierate.BTW.,kde to ste boli v tom svete? Ja by som sa aj pochválila,ale vzhľadom na vašu evidenciu,to neurobím.Kvôli vám tu nedám ani svoj blog,aby ste sa mi tam nenasáčkovali,je tam príjemná pohoda a zábava - bez vás.
editam
Ja už na toho chorého človeka tam reagovať nebudem. Zasa ma zmazala:
editam, dnes 19:01 k Cudzie jazyky na Varecha.sk a postoj redakcie aj ku komentárom
Čo to tu zas trepeš @pusta , či @pusta 1 alebo koľko vás je. Aké národnostné rozbroje? Vieš koľko skvelých prispievateľov si vyštvala a znechutila ty??? Teraz na čo sa tu hráš? Diskutuj si ďalej sama so sebou. Prestala som ti komentovať recepty, nebudem už ani tvoje diskusie. Môžeš byť spokojná :-))))
editam
Ja skopírujem radšej hneď aj fréziu, lebo než to sem dám, pustoška ju zmaže :-)
frezia68, dnes 19:37 k Cudzie jazyky na Varecha.sk a postoj redakcie aj ku komentárom
@pusta :ak by sme spočítali ľudí,ktorých ste Vy vyhnali z tej obľúbenej Varechy,kam chodili denne a s obľubou,to by ste boli prekvapená.Alebo ani nie,musíte to vedieť,že práve kvôli Vám sem nechodia.Recepty máte zväčša dobré,ale tie diskusie sú také nepríjemné (slabé,ale slušné slovo),že radšej nečítajú a ja tiež obchádzam z ďaleka Vaše recepty.Tuná som napísala pár komentárov,ale ste ich vymazali,lebo pravda sa ťažko číta? Áno,KLAMETE,nerešpektujete redakciu a BAN a nehanbíte sa,že odháňate slušných ľudí.Grupujú sa inde,lebo sú tam bez Vás a vládne tam pohoda.Aj tu bola bez Vás.......nechcete to zmeniť svojím odchodom ? Neviem,či máte toľko prstov,koľkí Vás obľubujú(nie recepty,ale Vás ) a mali by ste z toho vyvodiť záver.Môžete ma štvrtýkrát vymazať :-)))
tatranocka
Nevadí,dáme to tu:
frezia68, dnes 19:42 k Cudzie jazyky na Varecha.sk a postoj redakcie aj ku komentárom
@pusta :vlastné velikášstvo,pocit svojej jedinečnosti....to píšete o sebe? Vedela by som ešte doplniť,ale stačilo,idem užitočnejšie využiť čas.
vybusna
moj manzel prisipeval celkom casto na iste nemecke stranky. Pisal po anglicky a niekto z redakcie, automaticky prelozil jeho prispevok do nemciny. Neskor mu napisali email, ze ho prosia , keby svoj prispevok najskor poslal im, aby ho oni prelozili, poslu mu nemecky text na odsuhlasenie a nech vlozi prispevok v nemcine . Ked toto rozpraval svojim nemeckym kolegom, tak jeden z nich napisal na tu stranku svoj prispevok v bavorstine...a redakcia ho poziadala, aby pisal ciste nemecky. Ked to neurobil, tak redakcia ten prispevok vymazala... No a nikto nikoho neobvinil , ze je sovinista a nacionalista.
Mne osobne su kroky redakcie Varechy jedno, len som chcela napisat skusenost z omnoho vacsieho rybnika ako je slovensko so svojimi mensinami.
jujoska
po precitani prispevku od @vietnamka som uz vsetko pochopila. Charakteristka "sociopat" ucebnicovo vystihuje pani P. Takze naozaj nema vobec zmysel jej cokolvek odpovedat, lebo ona nikdy nic nepochopi a neuzna. Takze presne tak ako uz bolo niekolkokrat napisane: jedina zbran je vobec nereagovat, lebo vobec to nema zmysel. Klamstvo a pretvarku ma chorobne zakodovane a ani ona sama s tym nic nespravi. Ak si ju nebudeme vobec vsimat, bude klud