Varenie

Čokoládové vajíčka

veronika1984 - fotkaveronika1984, 27. apríla 2011

Ahojte, chcela by som vás požiadať o radu. Čo robíte s čokoládovými vajíčkami, zajačikmi,
kravičkami, kačičkami a inými tvormi :), ktoré vaše deti priniesli z oblievačky? Niečo z nich
pečiete alebo ich inak spracujete? Môj dvojročný synček vyšibal toho dosť veľa. Vopred
ďakujem za netradičné nápady :)))

@zareaguj


Diskusia k téme

ainy
ja to zvyknem roztopiť nad parou, niekedy pridám trošku cery (podľa druhu čokolády) a keď po sviatkoch chceme trošku podiétovať, nakúpime ovocie (jablká, banány, jahody....) nakrájam, ponapichujem na paličky a namáčam. Príjemná zmena po veľkonočnom obžerstve :-)
ursula4
môj nápad nie je netradičný,ale za to aktuálny.Keďže sme celá rodina na sladké,rozhodla som sa,že dovtedy nebudem piecť koláče kým sa nezjedia všetky figúrky.Takže celý máj môžem vegetiť .
ursula4
@ainy ja som už doskákala,pri športe som si 3x zlomila nohu a 2x ruku,tak sa odvtedy držím hesla:športom k trvalej invalidite a viac neskáčem ale maškrtím
sovka62
Takéto starosti mám síce dávno za sebou, ale pamätám si, že keď sa tých nezmyslov aj u nás nazbieralo, používala som ich do pečenia aj varenia. Napr. kysnuté rožky, alebo parené buchty plnené zlomkami figúriek, niekedy som kúsky zamiešala do liateho koláča (podobné cesto ako je tu na rôzne muffiny, len ho na plech potrebuješ z dvojnásobnej dávky), a keď som sa ich nevedela zbaviť, rozpustila som ich v mlieku a bolo na raňajky kakao.
andys
Podľa toho, aký majú obsah kakaa. Ak sú to len tie jednopercentné, nikam by som to nedávala, zbytočne Ti to pokazí koláč alebo polevu. A tie poriadne kakaové treba zužitkovať tak, ako píše vyššie @ursula4 :)
zdezda
A ja ich dávam do mufiniek, aj tie, menšej akosti, medzi ovocím celkom dobre zapadnú:-)
mariaklara
Ja ich tiež dávam do mufiniek, do bábovky, prípadne do bublaniny alebo len tak nahádžem do piškótového cesta a dám piecť.
zanci
ja ich roztopím a polejem banánové jednohubky.piškota banán piškota. detská to zbožnujú
tothka
Ja som síce také čokoládové figúrky iba rozdávala, ale aj mne z nich vnuk veľa prinesie na zúžitkovanie, Takže okrem muffinov a polevy ich tiež použijem do rôzneho šľahaného cesta, ale aj do kysnutých rožkov dávam menšie figúrky aj celé a páči sa mi aj čokoládové fondue s ovocím, čo uviedla @ainy
marianna76
Ja, tie, čo majú málo kakaa a mojim chlapcom nechutia a škoda s nimi kaziť koláčiky, dávam deťom, ktoré si ich nemôžu dovoliť... alebo takým, čo prídu a niečo čakajú, že im dám...
hubarka35
ja takisto nabalim do igelitky-a zanesiem do detského domova v Bratislave- petržalke-DD STUDIENKA...a dávam tam i veci malé aj hračky....
diabambulka
Krásny nápad darovať deťom, super. Ja ich dávam do bublaniny, spolu s ovocím, len tak to tam nahádžem a voláme to veľkonočná bublanina :-)))
hubata
Začítam sa do komentíkov na "Vareche" a keď mrknem do vrecúška, zistím že ..... tam už nie je žiadna figúrka !!!
betka11
čítala som kdesi ak sa podávajú dospelým "prelomiť" na polovicu a naplniť punčom,likérom,griotkou a pod. dať vychladiť a môžme podávať nemusíme umývať poháriky,ja osobne pokial nie je mliečna tak použijem na polevu,do maffin
honestka
tato cokolada je obycajne velmi nekvalitna A iba s velkym obsahom tukov. Hlavne biela a bleda cokolada. Iba dobre znacky si zachovavaju ako tak vyssiu percentnost coko a tie sa zrejme kupuju iba pre domacich ci blizkych - nie na hufove rozdavanie kupacom.
Ak pouzit tak iba do piskotovych ci inych kolacov, ktore sa dalej pecu ako bolo spomenute /nie do original chocolate chip cookies/ tiez nie na polevy, ci robenie vyzdoby ruzi, kvetiniek a listov na torty.