Čokoládová poleva - homogenizovanie

vlk25 - fotkaVlk25 22. augusta 2017 o 23:45

Ahojte mám recept na čokoládovú polevu v ktorom sa píše : " Zmiešajte dohromady a homogenizujte tyčovým mixérom. " Čo presne to znamená ? Tyčový mixér sa chystám kúpiť ale o homogenizovaní sa spomínalo iba u zopár modeloch, ktoré boli 400€+. Je vážne nutné mať takýto profesionálny mixér ? Alebo to zvládnu aj mixéri do 100€ ? Napr. tento: » www.alza.sk/bosch-msm-88190-d4225319.htm...


Má tam kopec nástavcov ale neviem či zvládne aj tento úkon.

Ďakujem

5 odpovedí:
  • katka78 - fotkaKatka78 23. augusta 2017 o 01:06

    To je tak, každý píše recepty po svojom. Niekto ich pojme ako Hviezdoslavov Kubín, iný zase používa odborné slová, ktorým však nie každý rozumie.. "Homogenizovať" tu bude myslené ako "zjednotiť", teda zmiešať spolu suroviny tak, aby vznikla jednoliata-ucelená-rovnorodá (homogénna) zmes. Na to stačí vareška, metlička, alebo pokojne aj ten mixér. Neviem akú špeci-polevu sa to chystáš variť, ale verím, že na ňu ten za €400,- potrebovať nebudeš ツ Tak nech sa ti vydarí!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 23. augusta 2017 o 21:04

    Do nedávna cukrárky o žiadnych tyčových mixéroch nechyrovali a aké výborné torty a zákusky robili. Všetko šľahali ručne a bolo. Metlička v ruke zručnej cukrárky robila zázraky. Mám syna inžiniera a ten tiež rád používa tieto technické termíny.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 23. augusta 2017 o 22:39

    Pokud nejde o čokoládovou polevu z ranku molekulární gastronomie, vystačí si člověk s rúčo prací, varechou, metličkou a terminologií : vymícháme do hladka. Zvládne to i obyčejný tyčový mixer z Lidla. Homogenizátor a homogenizace jsou něco kapku jiného. V tomto případě je to sjednocení, sloučení, smíchání, vymíchání. Někdo sám sobě a receptu chtěl přidat na váze a důležitosti. Není čeho se bát a zachovat si zdravý selský rozum. Ať se daří!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 25. augusta 2017 o 20:39

    Upeč výborné zákusky a v brušku sa to homogenizuje samo. Kto nemá cit pre pečenie, ani najlepšia technika mu nepomôže. Moja priateľka pred mnohými rokmi ukončila školu spoločného stravovania a uplynulo naozaj mnoho rokov, kým sa naučila variť a piecť. Ani teraz to nerobí rada.
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 29. augusta 2017 o 21:43

    nevedel som, že na cukrárske výrobky sa používa tyčový mixér, skôr by som metly, jedine v prípade, že by sa postupne pridávali kúsky čokolády a pri klasickom miešaní varechou alebo metlami by dlho trvalo rozpustenie čokolády a hmota by sa mohla prešľahať, tam logiku vidím...
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist