Varenie

Čokoládová bublina-ako na to

kucharmato - bez fotkykucharmato, 4. júna 2012

Zdravím mám otázku ako viem urobiť čokoládovu bublinu ako je na
tomto videu :




..môžte to vidieť od 0:40 alebo 2:30 skúšal som ju odlievať ale
nedarilo sa.Bol by som veľmi rád ak by ste sa somnou podelili o
nápady ako to spraviť :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

domci4
Ahoj, takže myslím si že spravil si nejakú odliatku z misky... 2 krát a dovnútra dal nejaký kopček zmrzliny alebo čo to tam bolo..a bolo už len horúcou čokoládou zalial a to sa roztopilo... Neviem Ti poradiť inač :)
domci4
Alebo počkaj...čo tak na balone taka mištička a potom ho praskneš? :) vážne neviem :)
kucharmato
Princím mi je jasný ako to funguje len ta prekliata gula :D ja som skúšal odliať z gulatej mysky ale nešlo to vôbec čokolada tak stuhla a nalepila sa na mysku že som to nevedel oddeliť:/ ale ten balon má niečo do seba :)
evanaaa
Zostáva ti len vyhľadať toho, kto to pripravoval.....ale vypadá to famózne. Iste, kuchár(ovo)ske tajomstvo. Aj mňa by to zaujímalo, ak na to prídeš, alebo ti niekto dá návod, tak nám to sem daj.
lilienocka
Myslim ze su na to specialne formy, napriklad silikonove. Takisto sa pouziva specialna tvarovacia cokolada, ktoru dostat v potrebach pre cukrarov. Ostava ti len improvizovat- skus najst nejaku formicku, kde z dvoch dielov zostavis gulu- napriklad ja mam taku vianocnu z umelej hmoty, ktora sa rozobera na dve polovice... Vystlat potravinarskou foliou, potom sa cokolada neprilepi. A ked odlievas cokoladu, tak prebytocnu zlej- aby si nemal hruby odliatok...
:-) tak drzim palce :-))))
zirafninka1
Tie gule som videla hotove v nejakom velkoobchodovom eshope. Doma by ti pomohla silikonova formicka alebo ten balon. Podla mna by efektna bola aj obycajna polgula a pod nou ten kopcek zo zmrzliny..
tatranocka
Ja by som dala naberačku do mrazničky,potom zvrchu jemne vytrela olejom a na to nad papierom liala čokoládu.Malo by to ztuhnúť a neprilepiť sa,hehe,zábava.Najbližšie vyskúšam liať horúcu čokoládu na kindervajco,či sa roztopí.
irenaw
misku alebo formičku z vonkajšej strany navlhčiť vodou, pritlačiť potravinársku fóliu, vyhladiť a poliať chladnou čokoládou, takou, čo už čoskoro začne tuhnúť, môže sa poliať opakovane, aby bola vrstva hrubšia. balón sa zas prepichne a opatrne vylúpne, ale tam nedocieliš taký rovný okraj, aby si mohol zlepiť dve polgule k sebe. tak nejak, držím ti palce ;-)
medulienka122
Laci báči na ATV to robil ako píše Tatranočka, ale ako to, že mu tá potvora nestiekla,už sa nepamätám...
amelie
nevhodný výber hudby na videu. Ak si si nevšimol, na Varechu chodia aj maloleté deti!
kajka04
@Kucharmato

Skús Tasty (kanál na Youtube) pod názvom magic chocolate ball alebo Veronika Bušová čokoládová guľa...
strucik
@Amelie (5.6.2012 12:34)

Značná časť maloletých detí na Rytmusovi a podobných "inteligentných umelcoch" fičí... To nemá byť obhajoba Rytmusa, len konštatovanie...
1x jerica