Rôzne

Coca cola recept

david72 - bez fotkydavid72, 27. mája 2012

Našiel sa originál recept na coca colu. Neviem komu sa ho podarí spraviť,ale keď sa podarí dajte mi vedieť prosím. Neviem či to je legálne čo sa autorských práv týka....

Takže recept:
Údajný originálny recept na Coca Colu ako ho zverejnila webstránka Thisamericanlife.org:

sirup:

3 gramy tekutého extraktu z koky
3 unce kyseliny citrónovej
1 unca kofeínu
cukor - 30 (nedá sa prečítať v akých jednotkách je uvedené množstvo)
2,5 galónu vody
2,25 pinty limetového džúsu
1 unca vanilky
1,5 unce karamelu (alebo viac pre farbu)

príchuť 7X (2 unce na 5 galónov sirupu):

8 uncí alkoholu
20 kvapiek pomarančového oleja
30 kvapiek citrónového oleja
10 kvapiek muškátového oleja
5 kvapiek koriandru
10 kvapiek nerolového oleja
10 kvapiek škorice

@zareaguj


Diskusia k téme

david72
1 unca (oz) = 437,5 grains = 28,35 g
1 galón (gal) = 4 qt = 3,79 l
wzorin
No nevim, myslim ze tohle nikdo vyrabet nebude hlavne z duvodu nedostupnosti nekterych ingredienci :)
violetacamorova
Tiež som to čítala na internete, zaujímavé pre mňa je, že sa dostal na verejnosť, viem, že takéto recepty sa zvyknú veľmi strážiť.
mcvpn
@violetacamorova nielen koka sa tam už dávno nepridáva, čiže im to asi nevadí a technologický postup tiež môže byť všelijaký :)
liama
Naco uz len vyrabat co mozes kupit v obchode. A kto uz len tu zbrndu pije a preco?
viera1
@liama ,fľaša coly je u más v lekárničke.Nepijeme ju,ale dávala som ju po lyžičkách (vymiešanú od bubliniek) deťom pri vracaní,keď neboli schopné nič piť,ale colu vycucali a postavila ich na nohy.Prednedávnom som takto ratovala moju mamu (78) a pomohlo,našla som ju úplne dehydrovanú a nechcela nič piť.V tomto prípade je nenahraditeľná ako rýchla pomoc.
hubata
Ja som deckám robila domácu coca-colu keď už od dobroty nevedeli čo by chceli: uvarila som silný ruský (čierny) čaj, osladila a riedila minerálkou. Na nerozoznanie od coca-coly ak to nalejete do pekného vysokého pohára, strčíte slamku a koliesko citróna......... Vypili aj dospelí.
sjuz
čo sa týka prvej pomoci s colou, ale len s Coca Colou, mám s ňou dlhoročné skúsenosti, už od malička môjmu synovi pomohla keď vracal, zmiešaná v pomere 1:1 s minerálkou, po lyžičkách, ako sa píše aj vyššie. Pomáha na pokazený žalúdok a vzpruží ho aj hlavne kvôli kofeínu...
Inak ju nepijeme:),
prdelinka
raz som mala brusnu chripku myslim a moja protivna doktorka sa zmenila na milovanu(len ten jeden raz) ke dmi predpisala coca colu a take tie velke detske chrumky.Coca cola obsahuje pepsín,ktorý sa prirodzene neachádza v žalúdku,preto to pomáha.
marijanna
aj moja malaked je chora,ma 5 rokov,vypije len kolu. Dr. vravela,ze nesmie,lebo je sladka,ze jej mamdat tie sumienky pre sportovsov isostar a pod lebo pomahaju pri dehidracii,ale do mojej malej to nedostanes. . . kola jej naozaj pomaha a nech vravia dr co chcu,hlavne ze sa zjemnia simptomi a dieta sa da do poriadku. Raz v tvsom pozedala,ze kolu piju na protialkoholickom,ze ma nieaku zlozku,ktora ked pride do obliciek vyvolava neaku reakciu podobnu pri alkohole,a za ju odporucaju vo velkych davkach pri.lieceni alkoholizmu. . .zaujimave,kto vie nemozem.potvrdit,nemam s tym problem ;)))