Rôzne

Čo z veľkými uhorkami?

mracik9 - fotkamracik9, 24. júla 2012

Dnes som bola susedke pomôcť na záhradke a doniesla som si plno veľkých uhoriek,čalamádu mám ešte z minulého roku tak rozmýšľam čo s nimi,poraďte rozmýšľala som nad pikles,ale ešte som to nikdy nerobila tak neviem,vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
@mracik , mas sudok na kapustu? zavar donho, dala som sem recept na uhorky zavarane v sudku, tam sa pouzivaju vacsie kusy. alebo ich zavar bez sterilizacie do velkych (3-5 litrovych) poharov. aj na to tu mam recept. skus. :-)
arasidka
Evusik, to je ono - fajnové ruslíky, ja ich očistím, odjadrím, nakrájam priečne ako mesiačiky z pomaranča, zamiešam vo "vandli" aj s cibuľou, nakrájanou na kolieska, ktorej musí byť tiež dosť, lebo je veľmi chutná a potom ich nechám máličko posolené stáť, nachystám nálev podľa toho, kto ma aký rád. Najprv dám do pohárov zmes uhoriek a cibule, snažím sa , ab pustená šťava z misy nešla všetka do pohára, lebo by na nálev zostalo málo miesta a neboli by dobre kyselé. Potom sterilizujem a mňamačka na zimu je hotová.
mracik9
rea1,prečítala som si tvoje recepty a chcem sa ťa spýtať či tam môžem dať aj niečo iné do toho súdka,napr.mrkva,cuketa, karfiol a podobne,čítala som o tom,len neskúšala
sovka62
Nech ich už spracuješ akokoľvek, nezabudni si nechať pár kusov na ľahkú večeru. Očisti, odstráň jadrá, pokrájaj na kocky, osoľ a keď trochu pustia šťavu, pridaj kyslú smotanu a cesnak. Ak chceš, môžeš pridať aj pár rozdrvených vlašských orechov a večera je na svete. Ja síce potrebujem ešte aj kúsok chlebíka, ale to len preto, že ja si rada dám chlebík aj k zemiakom.
mracik9
sovka62,už je po večeri,zjedla som asi tri,posolené zo zelenou cibuľkou a paradajkami a samozrejme maslovým chlebíkom,až mi je ťažko,ale také čerstvo pozberané,mňa,kto by odolal.No ale ešte stále sú tam dve tašky a ja nie som rozhodnutá čo s nimi.
lacquer
Ja do sudka davam aj vsetky ine zeleniny mrkva cibula paprika a co sa najde...skus
letisia
Ja som veľké uhorky pokrájala pozdĺžne a priečne na kúsky a tak som zavarila. Ale vyskúšala by som aj naložiť do súdka.
klaura
som za ruslíky ... tiež ich robievam z prerastených uhoriek ... s kopou cibule, chili papričkou a niekedyy aj s očistenými strúčkami cesnaku ...
aroooo
ak nie sú žlté ale len veľké a normálne, pokrájaj ich na menšie kusy a zavar ako normálne nakladačky, budú z toho rezy,pomedzi to trochu cibule a k granadíru ako stvorené....
mracik9
Ďakujem vám za pomoc,určite ste mi pomohli a inšpirovali ma.
takina
keď je v mrazničke dosť miesta,ošúpať,najrájať, nasáčkovať, zamraziť a v zime ako čerstvý uhorový šalát,
mracik9
slnecnicovka,ďakujem za recepty,určite tie kvašáky vyskúšam
maja0853
tak ja robim z velkych uhoriek šalát:3 kg uhoriek, 5 ks paprík, 5 ks cibule, 2-3 feferonky,0,5 l octu ,0,5 l cukru,1deko. Uhorky postrúhať na kolečka ,papriku na pásiky ,cibulu nadrobnopridať ostatné prísady premiešať ,1 hod.nechať postát,dať do poharov-dcl.sterilizovat aby viečka chytili -5 min.