ahojte, priatelia. Blížia sa letné prázdniny a ja si budem zase "lámať" hlavu, čo variť?? Poraďte jedlá, ktoré stíha zamestnaná mama navariť večer a na druhý deň sú chutné aj prihriate.
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 225 najnovší komentár dnes 18:10
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 225 najnovší komentár dnes 18:10
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 225 najnovší komentár dnes 18:10
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 27 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Citrónové rezy +fotopostup
-
Kakaová roláda s čokoládovým krémom
-
Jablkový závin z pivného cesta +fotopostup
-
Varený karfiol so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom s medovo-citrónovou zálievkou
-
Divina špikovaná koreňovou zeleninou +fotopostup
-
Brokolicovo-krupicové guľôčky +fotopostup
-
Krehké koláčiky s citrónovou smotanou a údeným lososom
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
Omáčky všetkého druhu sa dajú prihrievať, husté krémové polievky sa dajú prihrievať, guláše, aj parené buchty prihreješ na pare, je toho veľa.
Kati, v pohodě se dají těstoviny jako příloha na druhý i další den ohřát v mikrovlnce, k tomu podušená zelenin - odlehčená strava v horku. Jestli něco nemám ráda, tak na druhý den ohřívané uvařené brambory - pokud nejsou s něčím zapečené. Vařím si pro sebe na víc dní a ohřívám v mikrovlnce, nic není problém, až na ty potvorky brambory, které mají pro mě pachuť. Píšeš fajn o zeleninových polévkách a vůbec, dušená zelenina různého druhu jde zkombinovat všemožně. I masíčko může být, o tom žádná.
ešte ma napadlo chili con carne, alebo podobný základ z mletého mäsa urob večer, tortilly kúpiš, oni si to ohrejú a napchajú kopec zeleniny k tomu. Moja dcéra v lete vstávala okolo obeda, to si dala nejaké menšie jedlo, čo zvládla aj ona (tuniakový sendvič, müsli či hemendex a tak) a potom som po robote robila večeru z čerstvých surovín, to bývalo hlavné jedlo dňa. Len nech si nezvyknú na kúpené mrazené polotovary typu pizza či hamburger;-)
My sme obidvaja robili dlhe hodiny bez babiek. .Cez weekend sa pripravilo zopar jedal a kupili vacsi mrazak a ladnicku.
Detska od 10 rokov vedia varit, dokoncit jedlo.
V zahrade sme mali basketbalove ihrisko a bazen tak sa prestravovala este aj polka ulice. Jasne ze bola pizza a burgery, pies, ale vsetko spalili vonku. Ake by to boli prazdniny bez junk foodu a coca coly a bola sranda.
Kurca pecene , paprikas, perkelt, dusene s roznou zeleninou /hrasok, fazulka ,brokolica , rozne tekvice- vzdy ine / . K akemukolvek masu rozne privarky - zemiakovy , kelovy , hrachovy,fazulkovy , sosovicovy , tekvicovy.K tomu aj zemiakove alebo aj ine lokse, pagace , pecene pirohy, buchty na slano aj sladko.
Bravcove -gulase,perkelty,dusene rezne ,fasirky vcelku aj jednotlivo , klopsy , plnena paprika aj kapusta .Podobne tiez aj z hovadziny , bolonsku omacku z mleteho masa, chili con carne , bigos,zavitky , svieckovu .Toto vsetko sa da urobit dopredu a je toho dost :-) Ja varievam obcas doslova vo velkom nejaky masovy zaklad /ako na gulas ci perkelt/ , rozdelim a kazdu dennu davku pripravim s inou zeleninou alebo omacku ochutim napr. pretlakom zo zeleniny alebo smotanou , hribikmi atd.
Ked su taki velki , tak prilohu si urcite dokazu dorobit aj sami - mne sa napriklad osvedcil ryzovy hrniec v ktorom sa da urobit okrem ryze aj tarhona , cestovinova ryza . Knedle krajam na platky a pobalim do mikrotenovych sackov po porciach , staci rano vybrat . Cestoviny zvladne urcite kazdy . Kuskus a burgul tak isto .Zemiaky predvaram a k obedu si ich staci iba ohriat na masle. Ak maju radi aj sladke jedla , tak dopredu sa da upiect ryzovy nakyp, urobit buchty na pare alebo Marysa buchty, zemlovka .
Doporucujem urobit si aspon predbezny jedalny listok na 1-2 tyzdne a podla toho nakupit suroviny. Staci si potrapit hlavu pol hodiny, spisat zoznam a nakupit vsetko naraz .Potom sa to uz nezda take narocne :-)
vybornym pomocnikom, nielen na horuce letne dni, je pomaly hrniec, varenie v nom zvladnu aj tvoje dve deti, nalozenie surovin trva maximalne 20 minut a o vsetko ostatne sa postara sam hrniec, netreba miesat, nevykypi a nepripali sa v nom nic, da sa v nom varit aj v noci a rano je navarene a moze sa ist na vylet...
aj na vareche najdes nejake recepty k tomuto sposobu varenia a zaroven aj diskusie,
na inspiraciu pridavam link s mnozstvom receptov na varenie v pomalom hrnci
» diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
prajem ti krasne letne dni a tvojim detom prijemne prazdniny ☺
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
tak tvoj príspevok si prečítam ešte aspoň 2x, perfektnééé! ďakujem :)
určite sa zvládnu užiť, ale ten starší je celý rok na internáte a varí si sám, takže ked sa v lete trošku vyskytne doma, som rada, že mu uvarím. A ten mladší by tiež od hladu nezahynul. Ale nie o tom je táto diskusia...