ahojte, priatelia. Blížia sa letné prázdniny a ja si budem zase "lámať" hlavu, čo variť?? Poraďte jedlá, ktoré stíha zamestnaná mama navariť večer a na druhý deň sú chutné aj prihriate.
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 614 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Omáčky všetkého druhu sa dajú prihrievať, husté krémové polievky sa dajú prihrievať, guláše, aj parené buchty prihreješ na pare, je toho veľa.
Kati, v pohodě se dají těstoviny jako příloha na druhý i další den ohřát v mikrovlnce, k tomu podušená zelenin - odlehčená strava v horku. Jestli něco nemám ráda, tak na druhý den ohřívané uvařené brambory - pokud nejsou s něčím zapečené. Vařím si pro sebe na víc dní a ohřívám v mikrovlnce, nic není problém, až na ty potvorky brambory, které mají pro mě pachuť. Píšeš fajn o zeleninových polévkách a vůbec, dušená zelenina různého druhu jde zkombinovat všemožně. I masíčko může být, o tom žádná.
ešte ma napadlo chili con carne, alebo podobný základ z mletého mäsa urob večer, tortilly kúpiš, oni si to ohrejú a napchajú kopec zeleniny k tomu. Moja dcéra v lete vstávala okolo obeda, to si dala nejaké menšie jedlo, čo zvládla aj ona (tuniakový sendvič, müsli či hemendex a tak) a potom som po robote robila večeru z čerstvých surovín, to bývalo hlavné jedlo dňa. Len nech si nezvyknú na kúpené mrazené polotovary typu pizza či hamburger;-)
My sme obidvaja robili dlhe hodiny bez babiek. .Cez weekend sa pripravilo zopar jedal a kupili vacsi mrazak a ladnicku.
Detska od 10 rokov vedia varit, dokoncit jedlo.
V zahrade sme mali basketbalove ihrisko a bazen tak sa prestravovala este aj polka ulice. Jasne ze bola pizza a burgery, pies, ale vsetko spalili vonku. Ake by to boli prazdniny bez junk foodu a coca coly a bola sranda.
Kurca pecene , paprikas, perkelt, dusene s roznou zeleninou /hrasok, fazulka ,brokolica , rozne tekvice- vzdy ine / . K akemukolvek masu rozne privarky - zemiakovy , kelovy , hrachovy,fazulkovy , sosovicovy , tekvicovy.K tomu aj zemiakove alebo aj ine lokse, pagace , pecene pirohy, buchty na slano aj sladko.
Bravcove -gulase,perkelty,dusene rezne ,fasirky vcelku aj jednotlivo , klopsy , plnena paprika aj kapusta .Podobne tiez aj z hovadziny , bolonsku omacku z mleteho masa, chili con carne , bigos,zavitky , svieckovu .Toto vsetko sa da urobit dopredu a je toho dost :-) Ja varievam obcas doslova vo velkom nejaky masovy zaklad /ako na gulas ci perkelt/ , rozdelim a kazdu dennu davku pripravim s inou zeleninou alebo omacku ochutim napr. pretlakom zo zeleniny alebo smotanou , hribikmi atd.
Ked su taki velki , tak prilohu si urcite dokazu dorobit aj sami - mne sa napriklad osvedcil ryzovy hrniec v ktorom sa da urobit okrem ryze aj tarhona , cestovinova ryza . Knedle krajam na platky a pobalim do mikrotenovych sackov po porciach , staci rano vybrat . Cestoviny zvladne urcite kazdy . Kuskus a burgul tak isto .Zemiaky predvaram a k obedu si ich staci iba ohriat na masle. Ak maju radi aj sladke jedla , tak dopredu sa da upiect ryzovy nakyp, urobit buchty na pare alebo Marysa buchty, zemlovka .
Doporucujem urobit si aspon predbezny jedalny listok na 1-2 tyzdne a podla toho nakupit suroviny. Staci si potrapit hlavu pol hodiny, spisat zoznam a nakupit vsetko naraz .Potom sa to uz nezda take narocne :-)
vybornym pomocnikom, nielen na horuce letne dni, je pomaly hrniec, varenie v nom zvladnu aj tvoje dve deti, nalozenie surovin trva maximalne 20 minut a o vsetko ostatne sa postara sam hrniec, netreba miesat, nevykypi a nepripali sa v nom nic, da sa v nom varit aj v noci a rano je navarene a moze sa ist na vylet...
aj na vareche najdes nejake recepty k tomuto sposobu varenia a zaroven aj diskusie,
na inspiraciu pridavam link s mnozstvom receptov na varenie v pomalom hrnci
» diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
prajem ti krasne letne dni a tvojim detom prijemne prazdniny ☺
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
tak tvoj príspevok si prečítam ešte aspoň 2x, perfektnééé! ďakujem :)
určite sa zvládnu užiť, ale ten starší je celý rok na internáte a varí si sám, takže ked sa v lete trošku vyskytne doma, som rada, že mu uvarím. A ten mladší by tiež od hladu nezahynul. Ale nie o tom je táto diskusia...