Minulý rok sme boli s mojim už manželom na Štedrý večer prvýkrát sami. Každý sme boli z domu zvyknutý na iné. A ja aj tento rok rozmýšľam, ako urobiť vianočné menu, aby bolo aj tradičné aj vyhovovalo obom. Nakoľko manžel neje kapustu - tým ani kapustnicu, neje ani šalát a ja zas nejedávam kapra. Tak mi ľudkovia poraďte ako z toho von :)) Ja si neviem predstaviť Vianoce bez šalátu (minulý rok som urobila aj zemiaky aj šalát), polievku zamelkovú s hubami (ale mne tam stále tá kapustinca chýba!) a mali sme lososa. Ja neviem, chcela by som niečo tradičné, vianočné, ale variť dve polievky, dve ryby aj dve prílohy pre dvoch ľudí sa mi zdá moc :)) Ďakujem za každú vzácnu radu :)
@zareaguj
Mame robievam kuracie prsia, lebo ryby neje, deťom som kedysi robila rybie filé a ja som mala vždy kapra. Nie je to taký problém obaliť v trojobale čokoľvek, hoci aj varený zeler a vyprážať na dvoch panviciach. So šalátom, ako Ti radia. Nie je to taká práca navyše.
Druhe samozrejmost - kapor a majonezovy salat.
Na silvestra zas je kapustnica, sardelove ocka na "ockach" nesmu chybat (mam kupene od augusta - pre istotu - uz sa mi stalo, ze som nemohol zohnat...), a kapor na masle (koli tomu kupujem celeho dalsieho)