Rôzne

čo to bolo a ako to spraviť ???

gordonko - fotkagordonko, 25. novembra 2012

..bol som s kamarátom v Pohronskej Polhore u niekoho na návšteve a tam som jedol niečo moc dobré ale neviem čo to bolo .
Pamätám sa ,že je to vraj jedlo chudobných, skladalo sa z uvarených zemiakou , uvarených fliačkou či doma urobeného cesta ( trhaného )a bola tam bryndza ..... niečo podobné ako granadír , či tam bola cibula si už nepamätám .Ak je tu niekto , kto vie čo to bolo a ako to spraviť nech mi napíše recept ( gordon-ko@azet.sk )
... vdaka

@zareaguj


Diskusia k téme

mijaita
Já to jídlo neznám, ale me chutove bunky po precteni z ceho jidlo bylo rikaji, ze by tam cibuli nedaly, jen by to omastily sadlem a skvarkama. A uz si to pisu a tohle udelam, to musi byt dobre!
monzet
To čo si popísal my voláme čipkárky.Uvarené zemiaky,k tomu pridať uvarené trhance z múky a vajíčka,premiešať s bryndzou a poliať vyškvarenou slaninkou. Stará mama nám to ako deťom robila takmer každý víkend
gordonko
vdaka monzet@ ...... mijaita@ neni to dobré ale vinikající ....tie naše staré mamy vedeli čo je dobré ..... daj vedieť ako Ti chutilo
vierutt
Robila to jedna pani v kuchárskej súťaži Recept na bohatstvo - volalo sa to Drevorubačské párance
gordonko
tatranocka@ .... aj keby tu bolo 1000 receptou nepomohlobymito lebo som nevedel ani ako sa to volá ... teraz už viem vdaka za pomoc
evkalibka
u nás to voláme trhance s bryndzou, mama bola z horehronia a dosť často nám to varievala, je to rezancové cesto vyvaľkané na hrubšie a natrhané zmiešané s varenýmí zemiakmi, pokrájanými, bryndzou a vypraženou slaninkou
cervenka
Moja rodina toto jedlo miluje, ja ešte pridávam kôpor a chutí to ako bryndzové pirohy. Keď nemám čas na cesto, vyvarím kúpené a je to rýchle a super jedlo. Zapíjame ho kyslím mliekom. Mňam....