zdravim vas nasiel som tu prispevok ktory sa tyka nozi zepter od jednej pani a musim to vyvratit som profesionalni kuchar v jednom hoteli v zahranici a kupil som si noze zepter mam ich uz asi 4 roky a su vynikajuce robim z nimi 10hodin dene noze su zupkovane pani tu spominala ze sa jej vytupili to potom neboli original noze zepter noze sice stoja okolo 100euro ale je to ozej kvalita pozrite si stranku www.avizo.sk pohladajte tam noze zepter stoja asi 100e ale su originalne za lebsiu cenu ich nezozeniete .............
@zareaguj
Taktiez si treba davat pozor na spravny sposob brusenia, bud ocielkou alebo pomockami stylu AccuSharp. Ta pani zrejme kupila napodobeninu tak preto jej to nevydrzalo.
P.S.: Na svete neexistuje noz, "ktory uz nikdy nebude treba brusit"
(kliknite na jednotlive okienka najznamejšich svetovych vyrobcov gastro zariadenia )
Súhlasím, používam profesionálne už tri nože Shun ( nôž šéfkuchára je môj najobľúbenejší www.sushi-noze.sk/produkt/noz-sefkuchara-shun-dm-0706/...
) od KAI a ostrosťou sa tým japonským, podobne ako pri Globale, málo ktorý európsky nôž vyrovná. Odporúčam kúpiť prvý a vyskúšať, ja už iné ako japonské nože nekúpim. Ale brúsiť ich raz za čas musím, dostávajú zabrať každý deň, ak dakto tvrdí že je nôž po roku stále ostrý určite ho nepoužíva, ináč si to neviem vysvetliť.