O Varecha.sk

Co sa to tu deje???

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 11. marca 2013

Prosim Vas,napadol varechu nejaky virus? Za seba mozem
povedat,ze sa obavam uz nielen pridat recept,ale i komentar...
Same zvady,same hadky a zabomysie vojny... Uz prosim Vas
prestante!

@zareaguj


Diskusia k téme

cuisinier
@hviezdickaz ,len pekne pridávaj svoje recepty,tieto štipľavé komenty
až si si všimla,ako aj my ostatní,sú vždy pridávané od tých istých 2-3
ľudí,ktorí si asi riešia svoje osobné problémy týmto spôsobom a na nesprávnej stránke,tak všetkým,hor sem s novými receptami!!!
violeta
Varecha sa stava stale popularnejsou, pribuda sem vela novych ludi, vela mladych ludi. Mozno tu doteraz fungovali nejake nepisane pravidla o ktorych mi novi nevieme. Ja osobne som spokojna s KK, niektore rcp som uz odskusala. Varim uz 23 rokov bez fotoaparatu a tak mi to vyhovuje. Ak niekto rad pri vareni pouziva aj fotak, ja som zase len rada, takto su rcp ovela zaujimavejsie a vyborne sa podla nich vari. Myslim si, ze sa nikto nemusi bat komentovat ani pridavat recepty, ak si vie svoje obhajit.
fany1602
presne tak!!!varecha má byť o varení pečení atdˇ a nie o hádaní sa a ohováraní tak prosím vás aj ja prestante!!!! :)
ancicka
@hviezdi čka,máš pravdu.No ja rcp.pridávam,no veľmi málo komentujem,ako vravíš.Na niektoré komenty pod mojími receptami ani nereagujem,aby som ...neporušala,
fany1602
ináč ja sa veľa inšpirujem odťiaľto a môžem povedať že zatiaľ som veľmi spokojná a aj rodinke všetko chutí ináč hrozne rada pečiem síce ja som ešte nepridala žiaden recept ale veľmi veľa som už vyskúšala a sú fakt výborné!!!!takže prosím pridávajte nové inšpirácie lebo ja som tu každý den aj 5 krát dakujem :):)
tatranka007
Ja som recept nepridala, aj ked varim a peciem slusne. Ci tu fungovali nepisane pravidla, to neviem, ale teraz tu par ludi presadzuje svoje pravidla. Citala som varechu skoro dva roky, nez som nabrala odvahu sem nieco napisat. Chcela som sa zaclenit medzi vas a postupne daco moje pridat. Obdivujem tu vela sikovnych a mudrych kucharok a kucharov. Je sa co poducit. Komentare pod receptami mladych kucharok mi vsak zobrali poslednu chut. Nemam originaly, to nema nikto kto nema patent na recept. Keby sa moja mama takto starela niekde na internete do druhych a ponizovala, velmi by som sa za nu hambila. Ci pana, ona ho nevie ani zapnut a ani jej to neukazem preistotu.
douglas
Súhlasím! Včera som pridala rcp  varecha.pravda.sk/recepty/morcacie-prsia-v-syrovom-kabati...
pod názvom Morčacie prsia v syrovom kabátiku a La Provence a admin mi "poslovenčtil" na Morčacie prsia v syrovom kabátiku á la Provence ... Iba som sa pousmiala ;), veď na Slovensku už cez 17 rokov nebývam a naposledy som navštívila pred 5-6 rokmi, no dušou som Slovenska...Gramatika sa mi veľmi zhoršila, SJ bohužiaľ používam len na tomto portály :). Niektoré komentáre Varechárov sú docela ťažko stráviteľné aj pre mňa...
jerica
@douglas mám ťa rada, dám ti radu , ibaže , nevidím problém , keby si napísala priamo do redakcie , spýtala sa , čo sa stalo s mojim pridaným receptom ? , že sa zmenil názov receptu,verím , že určite by ti to bolo vysvetlené, skús a uvidíš , že budeš spokojná.
Netreba vyvolávať duchov a napätie ktoré v poslednom období sa tu plazí ako smrad pod prahom, to nie je treba.
Aj ja chcem pridať recept , ale nemám odvahu , či vyhoviem s názvom receptu našim kritikom z varechy , aby si zas niekto na tom zgustol , a nesprávne si to vysvetloval. Len toľko.
Prajem pekný neskorý večer , mojim všetkým , čo sú momentálne na web varecha.sk.
Varecha je pre mňa zdroj inšpirácií , potešenie z čítania zážitkov , príbehov , pohody , keď si chcem ja sama vyventilovať moje mozgové závity zo stresu , ktorý sa valí na nás z každej strany , môže to byť aj z počasia, ale nie zloby , vášne a dokonca urážok .
Budem rada , keď budete so mnou súhlasiť,poteším sa každému milému slovu , môže byť aj kritické , len nech nepáli ako oheň v duši.
Moje krédo:
"O láske " Veď kto chce milovať život a vidieť dobré dni , nech si zdržuje jazyk od zlého a ústa od ľstivých rečí a robí dobre , hľadá pokoj a aj sa usiluje oň" .
@ancicka , myslím si , že kľudne komentuj , kto dokáže byť nad vecou,dokáže sa s dobrou a negatívnou kritikou popasovať, prijať v dobrom,zobrať si aj poučenie.
ericka
Skoro so všetkým s tebou@jerica súhlasím,okrem jednej veci.A to,že ty sa bojíš uverejniť recept?Veď už máš nejaké tie zverejnené receptíky,komentáre,zážitky,ale aj rady za sebou !Skôr asi väčšina z nás,čo sme tu na tejto stránke ešte začiatočníci,máme po tomto všetkom obavu začať a keď,tak veľmi opatrne !Veď si tu už predsa dosť dlho a vieš,ako to tu chodí,tak buď prosím ťa nad vecou a sem s receptíkom!
douglas
@jerica , vdaka za napisane :). Ved vies, ze nie som netykavka. Ja som si len vzpomenula na moje prispevky do Slovenskej Wikipedie a taktiez boli hodne casto menene, az mi to uplne vzalo chut nieco tam pridavat. Minule mi Admin bez akej kolvek reakcie zmazal prispevok do diskusie...OK, beriem to, pretoze sa tykal vysledkov prezidentskych volieb v CR... ale, po pravde, ocakavala som aspon jednoduche vysvetlenie, ze toto tema sa na Varechu nehodi, preto Vas/Tvoj diskusny prispevok bol odstraneny...Bla-bla... Vdaka za tvoju priazen Admin... Ved ryba smrdi od hlavy, ci nie ? ;) Krasny vecer a dobru noc vsetkym :) PS @jerica mam Ta tak isto rada...ale ty to urcite vies ;).
irenaw
Na Vareche sa už nestretávajú ľudia, ktorí radi varia, vedia si navzájom poradiť, zabaviť sa? V poslednej dobe sem chodia ježibaby, ktoré závidia mladým, mladí, ktorí kradnú recepty kde sa dá, pozorovatelia, ktorí sú nad vecou, jazykovedci, chrobáci Truhlíci, vychovávatelia a čo ja viem, aké kombinácie tu ešte boli. Kde ostalo to, čo ma tu bavilo? Stráca sa mi to v množstve "všeličoho". Niekedy mám dojem, že Varecha je teraz portálom, ktorý rieši všetky problémy ľudstva. Zabudli sme sa tešiť z originálnej kuchárskej knihy, akú tu máme s on-line skúsenosťami a radami. Má nedostatky, veď človek je tvor nedokonalý :-) Aj papierové kuchárske knihy sa opakujú, majú zlé preklady, recepty s chybami, ktoré sa pri príprave nevydaria. Pritom nie sú živé, nie sú ani tak veľké a pred vydaním ich niekoľko ľudí malo skontrolovať a odobriť. Ja viem, nikdy to nie je tak dobré, aby to nemohlo byť lepšie. Ale nie je to ani tak zlé, ako sa v poslednej dobe zdá. Nová jar, nový začiatok, hor sa variť! Negatívne pocity sú škodlivejšie ako zlá strava. Hádam Vás môj príspevok veľmi nenasr...dil. To nebolo cieľom ;-).
mondo
bohuzial ja uz koli tym hadkam tiez nic nepridavam :(
havino
@hviezdickaz moja, zrejme budem veľa písať,ale pokúsim sa skrátiť to. Som na vareche 3 roky. Ked poviem,že dá sa povedať denne, tak neklamem, ráno pri káve,alebo večer pri telke, ale to je jedno. Nevysedávam tu celé dni a veľa krát sa mi stalo, že veľa dobrých receptov mi ušlo. Teraz som PN od decembra, s nohou vyloženou a ked sa dá listujem varechu. To čo sa tu deje v poslednej dobe, to tu nikdy predtým nebolo. Stalo sa, že prišiel nováčik, nehovoriac o deťoch, ktoré si tu robili v komentároch pokec. My varecháči sme ich prehliadli a ich to prestalo baviť. Teraz v poslednej dobe sa tu zišla, vytvorila s.r.o.(eseročka), ktorá je ako tak zdatná vo varení, lenže každý z nich zabudol, že ,,vol zabudol, že teľaťom bol". Každý jeden z nich, mám na mysli jednu pani, ktorá aj dnes komentovala opakovanie receptov a schválne som si pozrela jej prvopočiatné pridané recepty a takých je tu zrejme nech nekecnem destiatky, ak nie stovky. Dalej ich výsmech z receptov,aj ked nie otvorený, ale posmešný, ,, Ja by som tam pridala bambino, ja by som tam pridala vegetu". @hviezdickaz , pamätáš si na takýto až výsmech z jedla? ja nikdy. Niektorá varecháčka tu nedávno dobre napísla, nech sa tu recepty delia potom na kategorie, dokonalé, menej dokonalé, začiatočníci. Ved ked vidím opakovaný recept, tak ho inteligentne prehliadnem, ale samozrejme, že na kopírovanie receptov je vhodné upozorniť, ak sa mi nepáči, nekomentujem, ak nie je podľa mojej chuti zavriem v pravo hore krížikom. Jasné, že tu nemusíme len krochtať a chváliť,ale slová neuznania tu padať nemusia.Toto je web pre celý sprístupnený svet,ak to tak môžem povedať, toto nie je webstránka pár ľudí. Ako je možné, v čom to je, že staré (myslím od založenia varechy), múdre, vzdelané varecháčky, ktoré čo napíšu má hlavu aj pätu, ak neporadia, slovom neublížia,prečo sa nezapoja do žiadnej negatívnej diskusie? Lebo sa nehrajú, netvária na dokonalé bytosti, ktoré všade boli a všetko vedia. Sú tolerantné k novým, neskúseným. je to tu o ludskej tolerancii a úcte človeka k človeku. Takto na webe, bez identity sa prejavuje charakter človeka. Dá sa vyčítať z jeho písma, myšlienok.
douglas
Dakujem Andree Cervenkovej, @Admin - za zaslanie e-mailu s vysvetlenim, aj ked oneskorenie a az po mojej apelaci v tejto diskusii.
kuchticka
@jerica , ocenujem tvoj komentar; presne to iste mam na
mysli ked citam tie zbytocne urazky a zvady. Varecha bola doposial tiez mojou vzpruhou do dalsich peknych dni ktore ma cakaju a teraz som casto znechutena.
sovka62
Varešky moje zlaté, ja by som povedala, že je to tu presne tak ako v každom spoločenstve, menšom či väčšom, jedno či je to rodina, pracovný kolektív, klub a podobne.
Ľudia sme rôzni, niektorým sa páči kanalizácia, iným civilizácia. Podľa mňa je normálne, že sú tu aj ľudia, ktorí skrytí za nick môžu beztrestne ponižovať, urážať, možno im to pomáha liečiť ich frustráciu. Takí sme my ľudia.
Ale som presvedčená, že najviac je nás tu takých, ktorým skutočne ide o varenie, pečenie vymieňanie si rád. Veď si len všimnite stálice, nie všetky sú ešte tu, niektoré, žiaľ, už nie, ale skúste si pospomínať na rypákov, kvôli ktorým hustla atmosféra. Väčšinou sú preč, asi kazia vzduch na inom portáli, keď tu už predviedli čoho sú schopní.
Tak si ich nevšímajte, na útoky sa snažte nereagovať (my vieme na čej strane je pravda) a ich to prestane baviť. Dovoľte parafrázovať
....zastavme sa bratia, veď sa oni stratia.....
gordonko
na vojne sme mali niečo podobné ..... najviac vyskakovyli tací čo v civile boli ,,celkom maličky,, a ničoho nedosiahli ,ale vojna znich urobila ,,ťažkých frajerou,, ...... tu je to asi podobné , dotyčný vo svojom okolí musí ,, džať hubu a krok ,, tak aspoň tuto je anonimným frajerom a rozdává ,,údery a kopance ,, ...samozrejme bez fotky ....čo keby ho niekto spoznal a dal mu jednu po hub....
morenajea
Ľudia, prestaňte sa už sťažovať na zbytočnosti. Naozaj chcete mať k svojim receptom iba komentáre typu "vyzerá to výborne" a "si šikovná" a "ukladám do KK" "je to fantastické" ? Zato že sme registrovaní na jednej stránke, nemusíme byť jedna veľká spokojná rodinka s rovnakými názormi. Zobuďte sa. Keby mojim jediným problémom boli hádky na vareche, bola by som najšťastnejší človek na zemi.
milad
...gordonko, zadrž, vysvetlím. Ja na seba nemôžem pozerať ani ráno v zrkadle, nieto tu ešte vycapiť fotku. To by som už nesmela na varechu...ach, jaj. Ale inak máš pravdu. A asi ani kategorizácia receptov by nebola najlepšie riešenie. To by zas vadilo, že ten, alebo onen recept je nesprávne zaradený. Málo prispievam, z pochopiteľných príčin, hoci som na Vareche denne, a prichádzam na to, že: keby sa zrušili informácie o veku( ľudia i tak klamú), tak by to možno bolo trochu kľudnejšie. Ľahšie sa niekomu "naváža" do niekoho, keď vie, že má 17 rokov. Do päťdesiatnika sa nepustí, asi z úcty k veku, hm? Ani admini nie sú stroje. Navrhovala by som, aby pri receptoch nevhodných, neúplných, gramaticky za hranicou únosnosti ich vrátili autorovi na prepracovanie. Aspoň by si na druhý raz dal každý väčší pozor.
hviezdickaz
@morenajea ,mam dojem,ze si vobec nepochopila o co tu ide... Ja osobne nebazirujem na komentoch typu parada a pod. Vadi mi,ze tu naozaj ta "svata trojica" vsetko zosmiesnuje a robi dusivu atmosferu.
medovnicek
@hviezdickaz teraz napíšem troška "od veci", čítala som si tieto diskusie a s veľmi veľa názormi súhlasím a išla som si hneď pozrieť aj tvoje recepty, pretože mám málo času a kopec z nich mi potom uniká a našla som tam recept na žabky - hneď som ti pridala komentár, že sa ti vydarili a teraz sa dostávam k tomu čo som ti chcela aj napísať, totižto práve tento recept som pred niekoľkými rokmi poslala do časopisu Život práve ja. Najskôr ho uverejnili v časopise, neskôr vydali v knihe. Recept je od mojej sestry - doma ho máme roky, priniesla ho od jednej vynikajúcej kuchárky z jasličiek, v ktorých pracovala. Ja osobne mám radosť z toho, keď vidím, že sa ten recept niekomu páči a piekol podľa neho:):):)
arasidka
Aaaaa........... dobré ránečko!
U nás je krásne ránečko, slnko ešte stále svieti, fujavica ešte nedorazila , potok pod oknami sa utíšil a ja som exkluzívne hladná!Ono by to chcelo dobre sa naraňajkovať.
Nedá mi, aby som vám nepovedala, ako sme sa večer stretli so synom v kuchyni. Bola to náhoda, ja som sa išla napiť a to moje zlaté stálo osvietené pred chladničkou a potichučky, aby nevzbudilo pohoršenie, vybralo stade paštéku a to už pod pazuchou mal strčené dva rožky.
Reku, a ty čo tu robíš? Porušuješ pravidlá ?
A on na to - chceš sa pridať?
A pekne sme zošrotovali jednu fajnovú paštéku a spolu tri rožky, ktoré som kúpila pre mamu.
Podali sme si obaja ruky, žmurkli na seba a potichučky sme sa vytratili každý do svojej izby.
Dnes ráno je krásne ----- zatiaľ ------všetky pravidlá hry pokračujú i ďalej ----- ovocný šalát sa už chystá .......................... no a pocit viny z porušenia pravidiel? Nuž, akosi s novým pocitom hladu sa aj ten pocit trošku zmenšil, výčitky svedomia zatiaľ neomíňajú.
Iste, fuj, haňba!!!!!!Prevelikáááá!
"Už sa to nikdy nestane! Budeme si dávať pozor, budeme disciplinovaní, nepodľahneme... sme predsa charaktery..........................................................................................boooože, ja by som si tak dala maslový chlebík aj s medom...... alebo takú čerstvú žemličku so šunkovým salámom, jemne nahorčicovanú... ježišiiii, a čo také kakavko s čerstvou hrozienkovou bábovkou?.....šak zme enem ludé, ne?
a vo vo vovovovovo - vo tom to je :))))
evusik
@arasidka až mi slzy tečú od smiechu, teda je mi samozrejme ľúto ako trpíš.... ale keď ty trpíš tak krásne, tak človečensky :-)
tomas
áno, je nám ľúto, že tu vznikajú často nezmyselné hádky (napríklad @douglas presne preto sú napríklad od začiatku Varechy zakázané politické príspevky akéhokoľvek tipu a čokoľvek politické (keď odhalíme) zmažeme.
hviezdickaz
@medovnicek ,to vazne??? To je super,to by ma vazne nenapadlo :-) Recept na zabky u nas zozal velky uspech,bola som za frajerku :-D Takze dakujem,ze si si recept nenechala iba pre seba :-)
rela
Nie je to tak dávno, čo som na Vareche presedela niekoľko hodín (aj mi zhorela večera). Dozvedela som sa veľa dobrých rád a prečítala si úsmevné zážitky. Dnes mi na "prelistovanie" varechy stačí 15 min pretože čítam iba niektoré príspevky. Nehádžem zato vinu na adminov, to je chyba v niektorých ľuďoch.
huck
Nie, nie, nejedná sa o napadnutie Varechy nebezpečným vírusom ! Jednoducho sa tu jedna o - "Aký človek- taká reč!" Ked by si ľudia uvedomovali, že svojimi komentármi, hovoria najviac o sebe, tak by radšej praktizovali : " Mlčanie je zlato" lebo naozaj , na nesprávnom mieste "predávajú rozum".
janabat
to nie je pekne osocovat a ponizovat druhych....sme jeden narod tak sa tak chovajme, ked chceme poucat tak radou a nie prikazom alebo zosmiesnovanim... :] i tak som rada ze Varecha je :]
morenajea
povedz kto konkrétne je "svata trojica vsetko zosmiesnuje a robi dusivu atmosferu" a obráť svoje námietky na nich
arasidka
A ja sa idem naobedovať! Dnes v rámci systematického plánovania našej diéty máme jedlo chudobných: na kolieska nakrájané zemiaky, opečené, jemne posolené a k tomu fantastickú čalamádu.A ešte stále je vonku pekne, tak beriem hafana a ideme do terénu.
radost
@arasidka
dievka skromná..tej sa nikto nevyrovná..:-)))
ja som iná:kuracina+cestovina..čo zostalo-dojedáme..ale-zima ide-zle sa máme..na teplúčko vyčkávame..:-))
kimlo
Ja som mla držkovú, bola fantastická! A zemiakové placky plnené kuracím soté.. u nás v jedálni.
tiginko
ahoj @arasidka , vieš krásne brúsiť hrany :-) Ja mám dnes na obed grilovaný morčací steak na zeleninovom šaláte a tzatziky k tomu. A navarili mi to iní, čo sa tiež cení. Dobrú chuť k obedu!
malina
Dobrý den,všem kuchtíkům a kuchtičkám.Ráda se dívám v televizi na pořady o vaření a s chutí jsem se zaregistrovala na varechu.Udělala jsem si také svoji kuchařskou knihu,podle které zkouším a jsem s výsledky zatím spokojená.Ovšem první co mě zarazilo,byly komentáře pána pod jménem "mirop".Včera jsem se podívala na jeho veškeré komentáře za dobu,co je registrovaný a to je teda byla silná káva.Co recept,to kritika.Každé jídlo je buď gebuzína,blivajz,nebo 30 let starý recept.Každý vaří tak,jak mu chutná a jak na to má finance.Sama jsem hned na začátku uveřejnila jeden úplně obyčejný,rychlý recept a komentáře od miropa odstranila redakce.A věřte mi,že v životě už žádný recept nezveřejním.Akorát nevím,proč to ten pán dělá.Jestli ho někdo doma nastartuje a on si pak chladí žáhu na nás,nevím.Tak přeji pevné nervy na takové rýpaly.
irenaw
@moreaneja myslím, že to vôbec nie je o tom, že sa máme len chváliť, že máme mať rovnaký názor. skrátka napíšem, čo si myslím a končím. mám svoj názor a druhý nech si ponechá svoj, to ozaj nie je na mne, aby som menila jeho uhol pohľadu. ale tu sa vedia dokola točiť komentáre o tom, kto má väčšiu pravdu a posledné slovo, až sa vynorí 50 ďalších vecí, ktoré ani nesúvisia s receptom. vôbec ma to nehnevá a ani to neprežívam, na to mám živých ľudí a skutočný život. ale je to otrava a nuda, keď si chcem popozerať posledné komentáre a dlho, dlho hľadám niečo o varení. predtým som prebehla komentáre a koľkokrát našla recept, ktorý mi ušiel, len ho niekto vyskúšal a napísal. už to nerobím. preletím názvy receptov a diskusií a idem preč. ale že by som sa teraz obávala niečo pridať? už som pridala máčané zrno a mixovanú trávu :-). ak mi to admini nezarazili, tak konštruktívna kritika je vítaná a ostatné nech si ide samospádom ako chce.
mkcharmante
Dobrý deň, na vareche niesom ani dlho ani tak krátko, aby som si nevšimla aké to tu bolo a aké to je dnes. V poslednom čase je tu naozaj veľa osočovania a ,,privlastňovania" si receptov. Táto stránka bola vytvorená ako zdroj inšpirácií, myslím receptov.Ja málo prispievam či už komentármi, alebo pridávaním receptov, ale varechu si pozriem vždy keď mám čas, alebo ma nenapadá čo navariť či upiecť. Je tu veľa receptov čo už sú aj na iných stránkach, či už ruských, anglických, poľských alebo maďarských. Ale prečo by som sa mala trápiť s prekladom keď to tu už niekto urobil za mňa? A to že sa recepty opakujú je tiež troška užitočné z dôvodu pripomenutia si receptu a nie kritizovania že to tu už bolo. Je tu momentálne 1450 strán na ktorých je po 20 receptov tak si myslím že aj taký nováčik alebo mladé dievča či chlapec nemá chuť a ani vôľu všetko prezerať či to tu už bolo. A priznám sa že ani ja to všetko nemám prezreté. Len toľko som chcela a prajem veľa pekných chvíľ pri Vareche :)
irenaw
ozaj, na obed som mala zemiaky, ktoré sa neopovážim nazvať francúzske ani prekladané, lebo v nich bolo zmenené všetko okrem zemiakov a aj tie boli surové a namiesto prekladania som všetko zmiešala :-D ... len žartujem ..."jaký si to uděláš, takový to máš"...
boxik
Je pravdou , že aj varecha začína trpieť neduhom , ktorý je možné sledovať skoro v každej ľudskej komunikácii a to je za každú cenu presadzovanie svojho ega..Dosť ľudí nechápe , že tu sa stretajú ľudia čo sa zaujímajú o to čo je každému človeku blízke, teda jedlo.Nie je to fórum vyhradené len špičkovým kuchárom , ale práve amatérom , ktorým robí radosť že sa môžu podeliť s tým čo sa im podarilo , čo ich naučila babka či mama.Je mi preto dosť proti srsti keď tu niekto tvrdo obhajuje autorstvo svojho receptu , pretože často stačí ak má človek čo zavíta na stránky varechy inšpiráciu na obed či večeru.Možno sa ten človek chce iba pochváliť , že sa mu podarilo čosi ukuchtiť a vôbec ho nezaujíma čí recept to je.No a keď sa dočká napádania asi sa sem nevráti.Tie žabomyšie vojny o tom že vegeta je je jed a také recepty sú odsúdeniahodné , že moja babka to robila inak a preto všetko ostatné je zlé k ničomu nevedú.Vôbec za najhoršie a žiaľ často sa zjavujúce pokladám výsmech z z našich najmladších varechárov , ktorí sa pochvália často ich prvými výtvormi a dočkajú sa posmeškov.No a v neposlednom rade , pretože aj to sa tu deje sa mi nepáči ak niekto nepochopí jemné a dobre myslené humorné narážky , veď aj humor tak , ako dobré víno patrí ku kuchyni. Nakoniec chcem povedať , aby sme boli varechári čo sa budú tešiť z toho , že ak nič iné môžu sa potešiť či pochváliť s tým čo vedia , podeliť sa s dobrými nápadmi , pretože tých nikdy nie je dosť a nie vrčať na seba , ako nepriatelia. Prajem všetko dobré a dobrú chuť.
kuchticka
..... trala-la, trala-la kocicka se vdavala.....
Taksi tu niekedy pripadam ako na ihrisku ked sa deti hadaju medzi sebou.
@arasidka , nemam tak pevnu volu abych vydrzala cele dny na ovocnom ci zeleninovom salate ako ty, ale dnes som mala tiez troche dietny obed: teply salat (ako risotto) z obiloviny FARO s osmazenou cibulkou a feta syrom.
ericka
@ara šidka ,@kuchti čka , ani ja nemám dosť pevnú vôlu jesť len ovocie a zeleninu,ale musím a okrem toho mi včera môj odborný lekár ,,naordinoval" jesť 3 x denne otruby,tak hľadám nejaké recepty z nich.No čo už ,zvyknem si určite aj na to,hoci som to ešte nikdy nejedla,ale čo všetko človek neurobí pre svoje zdravie...
arasidka
čaute, Varecháči,
kuracina, cestovina držkovááááááá , morčací steak, tzatziky, či ako sa to volá...francúzske zemiaky... samé dobroty, dnes ale vedie DRŽKOVÁ, čo sa mojej dnešnej chuti týka.
@irenaw , tie akože francúzske zemiaky. Pripomenulo mi to jeden podvečer, keď som bola pozvaná do 4- hviezdičkového horského hotela, zišli sme sa tam úzky okruh rodinný, a to z príležitosti, že môj švagor sa viac ako po tridsiatich rokoch vrátil späť na niekoľkodňový pobyt tam, kde ako mladý začínajúci kuchár istý čas pobudol.
Keby ste sa ma spýtali, aké mäsko sme mali a tanieri, fakt si nespomínam, ale hodil sa k tom obyčajný zemiakový šalát s cibuľou. Mám ho veľmi rada a tak som si ho ako prílohu objednala. Ale to sklamanie - zemiaky boli síce príkladne nakrájané na koliečka, cibuli bolo tiež dosť, aj chuťove vyhovoval, ale tie zemiaky pod zubami "praskali", alebo ako nazvať polosurové zemiaky. Vraj to je dnes taký trend - kto vie, nech dopíše, ako sa to povie po taliansky - "tak akurát". Zabudla som, začína sa to na "AL..." Tak znechutená som už dávno nebola, lebo všade sa chvália s fantastickou kuchyňou, ale poviem vám úprimne, nezaslúžilo si to ani jednu hviezdičku, a keď tak s dvomi cípmi odlomenými.

O nejaký čas sme sa s Al Rašidom vybrali znovu na prechádzku lesným parkom neďaleko toho **** -hviezdičkového hotela, kde stojí jeho odnož, akási koliba, alebo ako to nazvať.
A pred vchodom stála veľká tabuľa - PONUKA DŇA - TATÁRSKY BIFTEK. A že ho máme obaja radi a boli sme hladní jak karpatskí vlci, dali sme sa nahovoriť.
Čujte, ludé, nepreháňam, ale také čosi nechutné ste možno nikdy nejedli. Na tanieri nám priniesli zarobený akože tatarák, farby hnedej, zoxidovaný jak kostolná plechová veža po desiatich rokoch, a keď sme si ho dali na hrianku - zakusli............ nič iné sme necítili, len chuť horčice, rozmixovanej cibule a možno - trochu toho korenia.
Obdsluhujúci personál si nás po očku prezeral, dumali, či to zjeme, alebo.... Nakoľko toho nebolo vôbec veľa, lebo sme skúšobne objednali len jednu porciu, akosi sme to dojedli. Potom sa Al Rašid spýtal, kto robil ten tatarák. A na naše odporúčanie, aby to ihneď stiahli " z obehu", chlapci to aj urobili, a páčilo sa mi, že boli úprimní, že ani im sa to nepáči, ale vrchnosť je vrchnosť.
Odvtedy sme tam neboli, ani nás to v tú stranu neťahá. Možno na jar sa vyberieme zase na výlet a zastavíme sa, či sa pomery v kuchyni zmenili - alebo "ludzí šidzá naďalej".
arasidka
@ericka , nie, nie som stále len na ovocí a zelenine, strieda sa to každý deň inak, ale ovocie je povolené jesť koľko chceš. Dnes boli napríklad špagety s olivami, cesnakom vynikajúcou omáčkou, s pridaním kečupu. Presný recept neviem - varil Al Rašid :)
arasidka
Jááááj, štrudlička - dobručká, a je jedno, či sú v nej jablká, či čerešne, či len tvarohová s hrozienkami....toto je jedno z najfantastickejších výmyslov človeka - krema postele - lebo aj ten, čo vymyslel posteľ , dobre urobil :)))
No a ja som po všetkom tom čítaní rozmýšľala, že veru, taký recept sem hodím, že ho asi nikto nikdy na Varechu nedal. Je to veľmi dávno, keď som ju varila, ešte boli deti malé. Ale, najprv si pozriem do vyhľadávača, či naozaj tento - hi hi - recept tu už niekto nenapísal :)))
Panenka skákavá, som zvedavá na tú diskusiu. :)))
ericka
@arasidka , urobila si mi chute, už aspoň viem, čo si pripravím zajtra na obed.Cestoviny môžem v akejkoľvek obmene.Mojich chlapom sa zajtra ale asi viac odvďačím dobrým segedínom...
@hviezdi čka , ja zase teraz práve popíjam kávu,ale bez tej tvojej štrúdle, ktorá vonia až sem...
arasidka
Tak som sa rozhodla, že to nedám medzi nové recepty, aj keď som si prezrela všetky na tú tému, ale nenašla som tento náš . Dám to do zážitkov, to bude lepšie a nazvem to podľa jedného výroku zo známej zábavnej relácie.
ericka
@hviezdi čka, ešte v tvojom veku na ňu nemáš nárok,tak na také veci ani len zo srandy nepomýšľaj...
@arasidka ,najdeme si ho aj tam,možno to tak bude aj lepšie, už sa naň vééélmi tešíme.../dúfam,že so mnou súhlasia viacerí/