Foto: douglas
Nechceli sme na nedeľný obed klasicky obaľované morčacie prsia...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeku (iný syr) |
|
2 ČL |
|
1 hrnček |
|
2 ks (naklepané a nasolené) |
|
podľa potreby na smaženie |
|
Postup
-
1
Morčacie prsia naklepeme, osolíme, pridáme mleté čierne korenie (pridala som aj mletú tuniskú rascu). Necháme odležať v chladničke. V hlbšom pekáči si pripravíme syrový kabátik. Potrebné množstvo strúhanky, najemno nastúhaného parmezánu (v mojom rcp je použitý najemno nastrúhaný Old Dutch Master 48%), provensálského korenia a mlieka zhnetieme spolu a vytvoríme tuhšie cestíčko, ktorým obaľujeme, resp. oplácavame morčacie prsia. Trochu to ide ztuha - kus cestíčka sem-tam odpadne od mäsa, no prosím, nevdávajte to a nenechajte sa odradiť, pretože výsledok stojí za to!!! Medzitým v pánvici rozpálime olivový olej. Opatrne vložíme naše obalené prsia do rozpáleného olivového oleja a osmažíme pokiaľ kabátik nie je zatiahnutý a upečený dozlatova. Mierka hrnčeka á cca 300 ml.
-
2
TYP#1: Morčacie prsia v syrovom kabátiku a La Provence som servírovala z uvarenými cestovinami zľahka obalenými v olivovom oleji s provensálskym korením a sterilizovaným hráškom. Ako prílohu som doplnila cherry paradajky a sušené brusinky, pretože brusinkovú omáčku som nemohla v kuchyni nájsť. Všetko som posypala čerstvými bylinkami.
- 3
TYP#2: Cestíčko je možné osmažiť aj samotné, ako malé placičky (pokiaľ nemáte nervy na oplacávanie mäsa ;)…). Aj tie sú veľmi chrumkavé a výborne chutnajú!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu