Rôzne

Co s masnotou na friteze???

sissy - fotkasissy, 10. septembra 2011

neobvykla prosba varechaci, na friteze mam na poklope taku zaslu masnotu miestami taku gumenu priesvitnu hmotu cim to dat dolu, syn nechal po fritovani neocistenu fritezu a tak ten vrchnak je otrasny, poradte prosim, bezne veci ako jar ap. nestacia...

@zareaguj


Diskusia k téme

andys
Vyhodiť, ako urobila moja švagriná... Žartujem, skús utierky proti mastnote, mali by pomôcť.
hubata
Na "nejedlé časti" fritézy používam klasický prášok na pranie (Ariel), lebo jar alebo pur je na to slabý. Navlčím to napr. na noc a ráno je to pekne odmočené a ide pripálený tuk ľahko dole.
elekra
@sissy , vyskúšaj z Lidl-a tie prípravky W5, ten pomarančový je na odstránenie mastnoty. Je určený do kuchyne, tak by to mohlo ísť. Ak vyskúšaš, daj vedieť výsledok, zaujímalo by ma to.
evia
neviem akú máš fritézu, ale ja mám takú, Mulinex, asi starší typ. Poklop mám zo spodu hliníkový, prichytený troma šrobami, ktoré odšrobujem, oddelím plechovú časť od umelej, zároveň vymením aj filter. Ten hliníkový normálne vydrhnem drôtenkou plus prípravok z Liedla na odmastenie, umyjem v horúcej vode a zasa prišrobujem späť. Z umelohmotnej časti mi to ide práškom na riad. Možno pomôžem.
sovka62
Na všetko čo sa pripečie používam Cif krém. Nanesiem, nechám pôsobiť, niekedy aj od večera do rána a ráno stačí opláchnuť a hotovo.
darinocka
Na pripečenú a zaschnutú mastnotu je výborný gril-pur.Stačí potrieť,nechať pôsobiť asi 15 minút a špongiou zotierať pripáleninu.
lorak40
Mám parný čistič Solac,niečo pododné ako H2O mop.(reklama v telke(
Para pod tlakom to vyrieší.Mám s tým ndobré skúsenosti.
gubics
Potešila som sa , lebo aj naša mačička sa volá Sissy, a ešte sa aj podobá tej na obrázku. Na pripálenú mastnotu používam tiež gril-pur. Pokiaľ sa to nepodarí na prvý krát odstrániť, tak ten proces opakujem, a čo sa dá dať do umývačky riadu, tak to tam dám, lebo ten prípravok na umývanie riadu je dosť agresívny, a veľa veci odstráni.
puntodadino
Ak mozes ten dekel vymontovat,daj ho do cistica syfonov,ci ako sa to vola.Proste,co sa pouziva na upchate odpady.Nasyp to ale do STUDENEJ/!!/ vody a potom do roztoku ponor cez noc tem dekel.Popripade opatrne prihriat n amax.60stC. Na druhy den staci poutierat.
babidka
este nieco osvedcene - vlhcene cistiace utierky z Lidlu este nastriekam odmasnovacom W5/tiez Lidl/ a mastna spina okolo sporaka , na digestore , hriankovaci MV i friteze ide celkom lahko dole. Ale ked je to hrubsia spina a starsia , treba asi agresivnejsiu metodu . Mne sa tiez osvedcil parny cistic .
45678
Moja fritéza skončila na smetisku a to som sa tešila, ako dobre to skončilo. Tiež ma často manžel volá "medvedík čistotný" a bolo to aj v prípade odstraňovania mastnoty z fritézy. Napadlo mi, že asi najlepší spôsob na dokonalé vyčistenie bude vyvariť mastný kryt v hrnci so sódou na odstaňovanie mastnoty. Dala som to teda vyvárať a medzi tým mi zazvonila suseda, že jej fenka má asi pôrodné bolesti a prosila ma o pomoc, ktorú som samozrejme nemohla odmietnuť, zvieratká zbožňujem. To, akú činnosť doma robím mi dávno vyfučalo z hlavy až som zacítila neskutočný zápach a zbadala, ako sa nám dymí z kuchynského okna...poviem Vám aj odstupom času mi zviera dušu, lebo som dobehla, ako sa hovorí v hodine dvanástej. Voda z hrnca sa vyvarila a od rozpáleného hrnca sa chytila plastová časť fritézy. Hasila som obrusom a utierkami, no našťastie s dobrým koncom, ak do toho zahrniem aj vyhodenie fritézy a kúpu novej.
Jedno zo šteniatok dostalo meno Plameň, druhé Oheň a fenečka Fritéza :-)
Viem, že tu sa pýta rada ako fritézu čistiť, ale ja píšem ako to nerobiť.
sissy
dakujem vam vsetkym, je tu vela dobrych ludi a radi poradia, dakujem za dobre mienene rady, skusim to a potom sa ozvem zase na inej diskusii, za pribeh ako to nerobit dakujem, pobavil ma a poucil, dakujem este raz vsetkym...
verik
vsetky tieto problémy, ako fritaky, rury, pripecene panvice, vodny kamen na bateriich,...zapecene sklo,...dokonce i bazeny, to vsetko vycisti ten moj parny cistic - www.imv.sk upratovanie je potom hracka
a ziadna chemia
fanfulo
Prosím Vás vie mi niekto poradiť ako mám dať filter do fritezy?Kúpil som taký čo sa dá strihať,koľko potrebujem.Neviem ho uchytiť.
radox1




k tomu kvalitna nerezova vyssia panvica a hotovo,ziadne problemy.