Varenie

Čo s mandarínkami?

milad - bez fotkymilad, 31. októbra 2014

Poprosím všetky skúsenejšie hlavy, aby mi pomohli vyriešiť aktuálnu situáciu. Mám väčšie množstvo tohto ovocia. Napriek tomu, že nám chutia predovšetkým čerstvé, asi by sme to zjesť nezvládli. Uvažujem nad kompótom, ten sa vždy zíde. Ale?! Neviem nájsť recept, ktorý by ma oslovil a je odskúšaný. Viete mi pomôcť? Vopred ďakujem za každý nápad.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
zavariť tak ako bežné ovocie, prípadne nálev okopírovať z plechovky v obchode, rozobraté na jednotlivé časti by som s ním narábal ako s mäkším ovocím, časy by tomu tiež odpovedali
milad
ďakujem, @rulik , má to logiku, tiež som takto uvažovala. Asi by to potom malo dať podobný výsledok.
nadia56
este je dalsia moznost, mandarinky odstav a stavu daj do mrazaka, prilezitostne vyuzijes, pekny den ☺
evanaaa
Tiež by som bola za ten džem, dá sa tam zužitkovať viac toho ovocia naraz. Prípadne niečo aj zavariť.
micanela
ja by som ich odstavila a stavu dala do vody - ako napoj namiesto umelych ochutenych mineralok. Ja davam 2-3 mandarinky na liter ale kazdy podla svojej chuti.
milad
Ďakujem všetkým. Je tu veľa podnetov. Ja sa však asi prikloním k tej možnosti kompótu a džemu. Budú na dlhšie a naraz sa neomandarínkujeme. Ale raz určite vyskúšam aj ostatné nápady.
tinca
ja by som ti poradila kompót 400-500g cukru /1 lit.vody podľa toho aký sladký ľúbite,samozrejme rozobratý na mesiačiky. Aj džem je chutný, príprava ako pomarančový,myslím že rcp je aj tu.
ywett
kompót je tiež dobrý nápad, potom daj vedieť ako sa ti vydaril, alebo aj džem. A ak ti zostane 7-8 kusov a máte v rodine oslávenca, posielam ti pre inšpiráciu Mandarinková roláda





janealli
Asi pred 15 rokmi som tiež mala veľké množstvo mandarínok, urobila som z nich kompót, to nás bolo ešte viac v domácnosti a kompóty rôznych druhov sa míňali. Recept si už nepamätám, záleží na tom, kto má rád ako sladký kompót. Pri konzumácii kompótu mi ale prekážali tie jemné blanky na jednotlivých mesiačikoch, takže by som poradila, ošúpať aj tie, lenže to už je potom veľká robota s čistením mandarínok.
milad
Ďakujem všetkým, už sa realizujem, varím trochu džemu a zvyšok ako kompót. Čas ukáže, čo sa osvedčí v rodine viac, ale oboje zatiaľ vyzerá doooobre. Aj vďaka vám, varecháči.
1x hubata
pollaris
@Izabella929 (31.10.2014 22:35)

Dobrý deň prosím pošlite mi recept na džem, a ak máte aj na zavárané mandarinky, ďakujem...