Varenie
Čo robiť so zeleninovou drťou, ktorá ostane po jej odšťavení?
Po odšťavení zeleniny mi je ľúto túto drť vyhodiť. Robím z nej polievku, no chcel by som skúsiť aj niečo iné. Napríklad usušiť zeleninu a spraviť zmes na polievku. Ak s tým už niekto máte skúsenosť, prosím o radu. Ďakujem.
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/mleta-korenova-zelenina-vegeta/...
Ďakujem za Vašu radu, vyskúšal som sušenie. Oddeľujem drť tak, aby v nej neboli jablká. Potom ju vysypem na plech a suším nad radiátorom. Mám už usušenú mrkvu a dnes som odšťavil cibuľu, cesnak, zeler, mrkvu, cviklu a jablká. Cviklu a jablká som oddelil a to ostatné som dal sušiť na plech. Šťavy je neúrekom, budeme ju piť dva dni. Odšťavím ešte petržlen, kaleráb, paradajky a papriku. Urobím z tejto vysušenej zmesi dochucovadlo bez chemických prísad. Ďakujem.
Rádo se stalo. Časem uvidíš, jak ti to bude vyhovovat. Aj cvikla a jablka by šly usušit, pak rozkutrovat a přidávat do koláčov - do těsta, třeba litého a nebo do náplní - ořechových apod. Když zapojíš fantazii, dojdeš k dalšímu využití - netřeba si klást nějaká omezení. Něco bude chutnat víc, něco méně. Žádná křeč. Ať se daří!! Mávám!
1)Ususime v susicke a nasledne robim vegetu a ine koreniny
2)cerstvo odstavene primiesame do cesta bublaniny alebo piskotu a spravime kolac, ostatne prisady sa nemenia. Alebo drt pribalime k ostatnemu do strudle.
3)Pridame vodu, dzus alebo mlieko, nalejeme do foriem a spravime nanuky. Synovec sa ide za tym pozabijat, ale mrkvu samotnu (ani varenu v polievke) ani za svet...