V lete sa možno varí menej, alebo kratšie. No jeme a varíme radi, tak pridávajme aj v auguste svoje nápady.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 192 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
To by mi chutilo, som si istá
Rýchle a chlapské🙂
Fazuľová polievka...
...s údeným rebrom 😋
...a u nás obľúbený "Kôprovy prívarok" s morčacim mäsom a vajcom
... dobré bolo 😋
Kukulienka dáš recept na tie kúsky spravil by som ale nie z kurenca ale filé 😁
ja dnes ryžové rezance s arašidovým maslom a kuracím mäsom 😄
Iste to poznáš, klasika. Kúsky mäsa som osolila, trocha viac okorenila a poprášila múkou. Cestíčko je z dvoch vajec, 2PL bieleho jogurtu, soli, cca 2 PL hladkej múky a špric minerálky alebo sódy ešte.
Vidím, že varíš s fantáziou. Nech sa ti darí!
Pikantne pikantná
"Fazuľa Mexiko"
...a utekám na pivo 🙂
Halušky s tvarohom 😋
Poznámka:
... pridávam to sem len pretože som minule v jednej chatovej debate čítal "rozhovor"(?!) dvoch "dám", o tom, či premyvať alebo nie, uvarené halušky
... došlo to až tak ďaleko, že vám tu voľne opišem zaver
"Dáma A":...ty zasra*a mladá ku*va budeš mňa, skúsenú gazdinu poúčať či mám halušky premyť alebo nie?!?!
"Dáma B":..ja som ti, ty skúsená stará rašpľa, len napísala, že halušky premyvam...nepoučam ťa!!
...tak vám oznamujeme, že ja premyvam, aj dvakrát 🙂
...ja budem robiť vývar klasický zajtra... normálne, s rezancami
...bol som na nákup (tzv. "dokup") a zastavil som sa na jedno malé čapované+...a bol dnes bonus, chlebík so šunkou 🙂
A ja halusky nepromyvam, vrham je do čisté, neředěné bryndzy a polejvam horkyma skvarkama. Tak! :-)
...ja keď robím s bryndzou tiež vysypem rovno zo sita do hrnca a pridávam bryndzu a opražené maslo so slaninou, ale keď robím s tvarohom, kapustou, zemiakmi tak ich raz, dvakrát preplachnem...a tu som pridal tvarohové!!
... každý nech si robí ako chce, mne to nevadí 🙂
Vývar z kuracích drobov s niťovkami a koreňovou zeleninou😋
(manželka to volá "Penicilín"🙂)..
...a lahodná bravčová "sviečková", slaninova omačka, dusené mastene zemiaky a cukrový šalát 😋😋
...zapil som pohárom piva, decentne si odgrcol a odpočivam...prajem pokojný zvyšok víkendu 🙂
Kuracie medailonky v cestíčku (vajco, muka, pivo, syr, bylinky)
Jasne, ale ke snidani :-) Ale pect chleba jsem moc linaaaaaaaaa :-)
Šampiňóny a pivo -Billa, zemiaky -trhovisko, tekvica a kôpor -zahradka švagrinka Anička
... dobré bolo 😋
...jeeej...a ešte v zamiakoch, škvarky - Coop Jednota 🙂
To varene kridlo s kuzi :( mi pripomnelo polivku, kterou mi na Bali naservirovali coby vzacnemu hostu, se slepici hlavou :( Neuctili me, ty bys take neuspel :) No ale co,ja zas rada okoraly chleba :)
Bylo to s usmevem! :-) Sice varenou kuzi opravdu nemam rada, ale to velke kridlo na vrchu polevky na me vabne nemavalo, tak jsem si vzpomnela na ten zobak. Nic nebylo ve zlem!
Horúca cesnaková polievka s krutonami...chutila aj vnučkam😋🙂🧄🧄
Na cibuli cukina, brambora a mrkev. Uavreno, rozmixovano a zalito smetanou. Cesnekové krutonky. Lahoda lahodná!
Umíš si dopřát, to se musí nechat. Voní monitorem :-)
... jednoduché, lacné, krásne, rýchle (aj určite chutné)
JAk pises, ano a navic, miluju polivky!
"Spagetthi tricolori" s lahodnou syrovou omáčkou (maslo, cibuľka, šunka, farebné papriky, štipka soli, bylinky)
Poznámka:...trpol mi umelý chrup, keď som musel pozerať ako si vnučky a manželka ničia lahodnú chuť mojej omáčky "ke-ču-pom"!!! ( hoci našim, domácim z minulého roka ☹️)
"Krupeto" s kuracím mäsom a cuketou 😋...
... keď sa tak zamyslím, tak naposledy som ho robil asi pred dvesto rokmi 😀
Jukové hranolky sú naozaj skvelé! Ticho a prajne závidím...
Jaka skoda, ze ti tu yuku nemuzu přihrát! Mám ji rada, sezenu v Pze urcite na 2 - 3 mistech. Vynikající je i štouchaná s máslem. Odkud znáš hranolky?
Z ciest po krajinách Latinskej Ameriky, ale aj z juhu USA (New Mexico, Arizona, Texas, Kalifornia...) Tu b Bratislave som ešte juku nevidela, ale možno som len nemala šťastie.
Vatovec
Kamarátke doniesol milenec 🙂, tak nám trochu dala...
...tak som ho obalil a vypražil...a k tomu zemiaky v pare s maslom a pivo výborne pasovalo 😋
Anoooo! Latina! Venezuela, kde jsem mela moznost se ji cpat :) Hledej Googl, treba najdes, nebo posli holuba!
Presne! Nádherná Venezuela! Možno sme chodili po tých istých miestach... Pamätám sa, že keď sme raz nocovali v Ciudad Bolívar, prišla na noc aj menšia česká skupina. Možno si bola medzi nimi? Pozdravujem.
Dnes cuketové špagety so šampiňónmi 🙂
U vody zvolna hladnu, docela jsi me nasmerovala :)
To je Michal Pavlíček, bol som nedávno na jeho koncerte. 👍
Nemuzu si zvyknout na tyhle knedlíky! Vzdycky mi to pokazi uz od pohledu nejake dokonale jídlo jako ted tohle. Ale je jasne, je to o zvyku.
I to je mozne :-) Rada na Venezuelu vzpominam, byla jsem tam celkem 3x. Je nejkrasnejsi ze vsech latino zemí. Sice má každá svoje, ale Venez toho mám moc. Jeste mám doma krabici slupek z kakaovych bobu :-)
Premyslim jak ji popsat. Vyuziti jako brambora. Trochu jako vodnatá brambora, bílá, jemné, nikterak výrazné chuti, přesto velice chutná. Osmazenim v oleji nebo s pikantní přílohou se jí, prave proto, ze je samotná spíš bez chuti.
Bohovská houba, taky jsem min rok dostala. A nikomu nedala! :-)
To je domáca knedľa z malej pekárne ...je výborná
Jiný kraj, jiný mrav a jiný knedlíky :-)
...to ja som tiež bol, ale veru dávno 1995 alebo 6, neviem už presne...bol tu, s vtedy jeho zoskupením BSP (Balage, Střihavka, Pavliček)...to sa vtedy, aj na rockových koncertoch sedelo na stoličkách, ale keď zazneli prvé tóny balady "Země vzdálena", všetci sme stáli a mávali stoličkami nad hlavou🙂
...While my guitar gently weeps
youtu.be/IyIq-X16WJU...
Neznam, co to je?
uz jsem nasla, zajimave, nikdy jsem o tom ani neslysela. Jo, porad se jedna učí. Může to být dobre.
Lahodný, horúci "Vývar z morčacieho krídla" s cestovinou "niťovky" a koreňovou zeleninou..."Nebíčko v žalúdku"😋😋
...zase v prírode?
...tak to ja naopak...po, pre mňa výdatných raňajkách, na obed len "Cuketovy krém so syrom a smotanou"
Polievka zo skla v mrazničke čo ostalo od minula (bol to adrenalín, lebo som si to neoznačil a čakal čo to bude až sa to rozmrazi 🙂)...bola fajna fazuľová 😋...
...a potom som siahol do "prázdninových" zásob pre vnučky ...polotovar, mrazené pirohy (veď už pomaly končia prázdniny deťom a začnú, dúfam, nám🙂)... zemiakové s bryndzou 😋
Jako asi dobry, delavala jedna z babicek sulance se strouhankou (nebo s makem) ale ja nikdy na sladky nebyla i kdyz je to i dobry.Deti tohle rady, urcite si to holcicky uzily!? :-)
Zeleninový vývar s drobnou cestovinou a čerstvou hubou...
...a obyčajné halušky s tvarohom 😋
Poznámka:...asi som to prehnal a "predávkoval" sa, lebo mi "klipkaju" oči na spanie 🙂😴
Recept pridám v nasledujúce dni..príjemný víkend všetkým ♡
...som "spolupracoval" s mojou obľúbenou elektrickou panvicou... plnené šampiňóny a opekané zemiačiky spracovala rýchlo a kvalitne🙂
...vo finále to už stačilo len doplniť hubovou smotanovou omáčkou a nedeľný obed sa vydaril 😋
tak to sú steakové hody teda, jeden lepší ako druhý. Už pomaly začína nový týždeň, tak nech je aj ten vydarený!
si mala návštevu? Fajnová kombinácia. Mala si aj šalát iste, tipujem pečené papriky🙂
Ale kdeze, jsme u vody orlicke, ja v peci meho syna a tohle je jeho prace. On velmi, veeeelmi umi!! My tvorily jen gratin brambory. Dobre rano od vody:) Je jeste ticha, cela jen moje :)
Tak si v dobré péči😉šikovný synátor! Prajem pohodu u tej vody, kukla som kde to je🙂
Ďakujem!! Poznajúc však tvoju "kuchársku knihu" tu na vareche neobávam sa o kvalitu a chuť stravy u teba doma 😉
Ďakujem🤗
Také origoš lečo, farebné aj konzistenciu, presne ako aj my máme radi. Ja sa ešte len chystám, ale veľa ani nemusím, ešte mi ostalo celkom dosť od vlani.
Jéj, ja som myslela, že to sú varené vajcia, reku nejaká turecká špecialita bude😄 aké pekné sú, ešte som ich nemala.
Dík, ale ja som myslela konkrétne na tvoju japonskú a ďalekovýchodnú kuchyňu. Moja dospievajúca má teraz také chúťky, že by ťa uvítala🙂
Klasik "Vyprážaný syr"😋
Poznámka:
Pre Česky "mluvících" priateľov: "Smažák "....pre Pražsky mluvících: "Smažžááák, vole!" Pre Ostravakov:... "Syr, p***"🙂🙂
Tak potom sa inšpiruj mojimi receptami nie je to nič náročné na prípravu. A v podstate všetky ingrediencie sú kúpené doma na slovensku.
Aj ja som ich tento rok kúpila prvýkrát na skúšku, len 2 koreňe. Sú velmi chutné, jemné, takou maslovou chuťou. Nie sú ako tie klasické🙂
Aj by som si dala👍
Aj ja mam tento rok biele baklažány, bohato rodia, ale c
Su naozaj jemne a krehkke, chyba mi vsak pri nich ta typická baklazanova aroma.
100 bodov za nepridanie vajca :-)
Dakujem😅😊
Ano ich chuť je iná, ale tiež sa mi páči🙂
No paráda! Prekvapuješ ma milá @zolik 🙂 a ty prečo nie v noci robíš? Práve teraz v tejto horúčave si si zmiyslela robiť cez deň? Inak rozmýšlam aj ja nad kečupom, ale ešte uvidím ako budem mať paradajky lebo mám v pláne najprv omáčky a aj pár flašiek paradajkovej polievky zavariť😊
Plnené bravčové mäso, levanduľova omáčka so slaninou, zemiaky na pare, peradajkovy šalát...no a pivo 😋
Máš úplne pravdu. Asi z toho horka už úplne blbnem. Dnes v noci som zavárala černice. Už sa lepším 😂
Ja sa idem ochladiť pod studenú sprchu
U mňa aktuálne 34C
Prežijte tieto horúčavy v zdraví
...34°C a zapnúť na hodinu rúru a piecť bábovku chce riadnu odvahu 🙂
...ja som dnešný obed robil už pred siedmou ráno, pri otvorenom okne bolo prijemne... plnený kus mäsa som robil v kuchte, zemiaky v mikrovlnke na pare a levanduľovu omáčku na keramickej platni
...o ôsmej už som v chládku spálne čítal knihu a vstal som len keď som musel
tu je teraz uz len 31 :-), este ze mame nablizku strkovisko, sme tam ponoreni kazdu moznu volnu chvilu, potom prideme domov, dame si pivo a potime sa.
Plnený paprikovy lusk 😋
aaaach!! :-)
taikoramen.com/galerie/...
Co na to rikas?
Nevim co si vybrat :-) Co by sis dal ty? :-)
Asi tonkotsu shoyu (nie miso) a takoyaki
Tuniaka s klíčkami som jedla, keď som mala tvrdú odtučňovačku, po čase mi to aj chutilo. Máš to výživné. Pozriem sa po tých rezancoch.
Somen sú tenučké japonské rezance. Myslím, že ich môžeš kľudne nahradiť.. Problém bude skôr mentsuyu. Tuniak je zmiešaný s nakrájanými paradjakami, sezamovým olejom (1 čl) , ryžovým octom (1 pl) a cukrom (1čl)
V Prg je maji Viet, krome jap prodejny.
@bugout , @kukulienka71 , @mijaita
...tak mi preložil prekladč do Japončiny: "Halušky s tvarohom"!... skúste si niekedy urobiť... spestrí vám to stravu 🙂
...ja dnes pri "pasívnom športovaní" som si aj pridával 🙂😋
(ospravedlnite zhoršenú kvalitu foto...fotil som pri zatiahnutou žaluzi, lebo mi prudké obedné slniečko svietilo rovno na obrazovku 🙂)
... pekný a určite aj chutný obedik
...u nás je dnes príjemných 26°C a už sa pridáva aj slabý vánok... ťahá ma to do ulíc!
S tvarohom, slaninkou a kyslou smotanou jem zásadne (a vcelku pravidelne) slíže.... 😂 Dokonca častejšie ako bryndzové halušky. Halušky zemiakové zväčša s bryndzou alebo kyslou kapustou (v oboch prípadoch musí samozrejme byť slaninka). No a klasické halušky len z múky ako prílohu k čomukoľvek s hustejšou ideálne smotanovou šťavou...
Paradajková s krupicovymi haluškami...
...a bravčové rolovane pliecko v tlakovom hrnci (35min.), smotanová omáčka s drobnou zeleninou a studené pivo 😋
Vývar z kuracích chrbtov s pečeňovými knedličkami a...
...stopkovy zeler 😋... pre mňa výborná kombinácia
Duseny plátok z bravčového karé vo vlastnej šťave, zemiaky, ryža, kompót a decko piva... máme tu dnes vnučky, chutilo im 😋
Bravčový rezeň "SNP" v syrovom cestičku , zemiak a ky. uhorka ročník 2021🙂😋😋
Poznámka:... chýbajú mi tie "staré, zlaté časy", keď som bol ovievany "vetrami kaviarenskych ventilátorov" ...tak som si to pripomenul malým ručným!...teraz je všade "air - conditioner", a to už nie je, pre mňa, ta správna atmosféra☹️
Ty tak varis!! Se vzpomínkou na domov jsem uvarila korenovou polivku s knedlickama, jak varila mama a vzpominala, jak to meli rozdelene. Táta masa, mám omacky a fantasticke polívky.
Krasný rizecek!
... neuveríš, ale dnes som uvažoval o drožďovej pomazánke s vajcom, ale sa mi nechcelo
...a varím fakt sám...a zatiaľ ma to baví
v japonské rest jsem si dala jen kureci karaage a chobotnicove koulicky, chlapeček (183cm) polívku tori paitan. Chutnala mu, mne fakt ne. Ale karaage a koulicky byly dobre a zazvorova citronovka take. Tak priste zase jinam :-)
Mozná mi jeste prijde pokuta za parkovani. Praha je holt zlatá loď :-)
Byly to nastesti jen µm silne supinky, tak to jsem jedla k tem koulickam. Samotne bych nejedla, nechutnaji mi.?
Karaage jasne kureci, majoneza jap. vyborna
Karaage s vybornou, jak majonezou. Podivam jestli maji v japafood, nebo udelam.
Ak bola ochutená neviem, ale klasickú Kewpie majonézu tam majú. Apropo ja som mal na raňajky vajíčkovú nátierku "japonskú" len vajíčka (domáce) a kewpie.... len dve dokonalé ingrediencie a dokonalý výsledok.
A nepochlubil ses? To neni od tebe vubec zodpovedne! :-) Libi se mi to, chci do obchodu co nejdriv, koupim, vajicka mám (nedomací) ale nevadí mi to!
Prepáč :-( pochválim sa večerou ma inšpirovalo to katsobushi
Nejaké rozvolněné :-)
Donesla jsem si v krabicce 3 ty kulicky, uz teda nejsou (takova vecere na stojaka jen) a takhle studene, mi chutnaly víc.Dokonce hodne.
Jak jsi to delal?
Je to také japonské congee. Rozvarená ryža v cca 5 násobku tekutiny (konkrétne dashi). Na zaver pridané vajíčko. Len tak na minútku. Umeboshi, katsobushi, posypané s furikake, a pokvapkané sezamovým olejom a la yu. Ak si la yu neskúšala odporúčam vyskúšať, podobá sa to na lao gan ma akurát olej je precedený a je sezamový a nie sójový.
"Akože" ... sýta, výdatná "Frankfurtska" polievka a oval bieleho chleba😋
Poznámka:..."akože" preto lebo neviem aké párky manželka kúpila a nemôžem sa jej teraz opýtať lebo má pracovný "styk" s bankou a to sa nepovažim ju rušiť!...to by nedopadlo dobre alebo dopadlo nedobre 😄
Hneď by som si dal. Vyzerá parádne bez ohľadu na zemepisné prídavné meno párkov 😂
Tvaroh, lekvár, ovocie... radosť pozerať ako vnučkam chuti a pohoda, lebo aspoň 15 minút je v byte úplne ticho 🙂...to milujem 🙂
...
Mal som dnes chuť na palacinky, ale vyhrala omeletka so syrom a hráškom.... Je s tým menej roboty 😁
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-september-2023/...
Tešíme sa na vaše príspevky a všetkým prajeme pekný deň a celý nasledujúci mesiac.