Rôzne

Čo asi budú mať dnes na večeru?

arasidka - fotkaarasidka, 26. januára 2013

Tak - naši bratia Česi si zvolili hlavu štátu! Knieža to nie je, je to iba zeman.
a tak ma napadlo, že čo asi títo dvaja dnes budú mať na večeru. Ja si tipujem, že nič ťažké , ale niečo ľahké, /aby ich neseklo v krížoch!/
Pravdu sa síce nikdy nedozvieme, ale ja si tipujem, že to určite nebude bravčo-knedlo-zelo !
Aký je váš tip?

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
nuž-toto ma napadlo:
večerať nebudú-ved musia hrať pred médiami-toto slovné divadlo...
počúvam telku...
/tú šaškáreň veľkú../
bla-bla-bla-vodopád slov..otázky a odpovede..:-)
snád doprajú si zlatistého moku..:-))
veľa snád nemôžu-tak aspoň trochu..
a ty @arasidka čo si si dala na oslavu?
ja nekysnutú buchtu s makom z VARECHY
nech VARECHA žije naveky!!!:-))))
kika1212
Čo budú jesť títo dvaja? Stoly sa budú lámať. Ale čo budú jesť Česi?
Sťažuje sa dôchodca:
- Predtým som jedol párok v rožku a teraz rožok v parku.
kopretina
Moji milí vařecháčci, je mi smutno jak to dopadlo. Místo noblesy a jména uznávaného v celé Evropě jsme si zvolili?! Je nám to přáno - jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá a někdy z něj vyběhne hajný. Díky za porozumění.
arasidka
Tak to berme z tej veselšej stránky :)
Prej v Čechách sa tento rok dobre postarali o všetkých dôchodcov a sociálnej slabších - dostali dostatek uhlí na celou zimu - živočíšní - prej aby se z tý bídy nepo....i.
/Dúfam, že týmto vtipom neurazím nikoho - povedali mi ho kamaráti z Čiech :) /
arasidka
Radost,

Nech Varecha žije naveky -
a ja - aj keď naprieky
tomu, že mám plnú chladničku -
dala som si na večeru
iba misku maličkú -
jabĺčko a banán jeden,
teraz žujem asi sedem
arašídov lúpaných:
n e s o l e n ý c h !
julica
Pivá budú piť, žiadna gastronómia po týchto voľbách.
spetkasoli
no nech mali čo chceli, my sme brynzové haluštičky mali a veruže sme si na nich dobre pochutnali. Mńam, lepšie ako ich "švédské stoly". Odvolili sme a život ide dalej a chlebík lacnejší nebude. Pekný večer všetkým do mojej milovanej domoviny:)
radost
@arasidka a čo ty si sama?opustená dáma?al rašid čo mal?šak mať tvoju večeru-by do rána naisto skonal..!!!
šetci furt držíte dietu-nie div-že potom jak Christová ste k svetu!!!
závidím..
že mám tuku v boku sa už nedivím...:-)))
a ten prezident český-nech sa aj s národom svojím má hezky..!!!
spetkasoli
@arasidka , velmi pekne si nám zabásnila a vidím, že máme stejných psíčkov, alebo sa mýlím? My máme "boloňáčky",ten tvoj je velmi roztomilý
radost
@spetkasoli zo srdca želám-bo kvôli PRAHE-ja doma svojho syna nemám..:-))vec je to jasná: odpúšťam mu-bo PRAHA je veľmi krásna...:-))
spetkasoli
áno milá @arasidka , Praha je krásná, ale kedysi keď som sa do tejto "matičky" vydala, bola oveľa krajšia a bezpečnejšia. Nebolo tam tolko sklenených budov, bola volne prístupná Zlatá ulička, bolo viac počuť češtinu, dnes počuješ iba ruštinu a človek sa večer už bojí ís%t sám po ulici. Kedysi ešte za totáča som si v lete veru kolkokrát vyšla len tak na večernú prechádzku po Václaváku, dnes mám už strach. Maj sa pekne
arasidka
spetkasoli, neospravedlňuj sa, Prahu mám tiež rada, nebola som tam mnohokrát, ale mám na ňu pekné spomienky a nádherné fotky z Karlovho mostu. Úprimne povedané, Karlov most je pre mňa Praha, prechádzala som sa po ňom hore-dole , tam to žilo, neobišla som ani jedného maliara, obdivovala som ich maľby, počúvala muzikantov a bola by som tam vydržala aj celý deň. Prešla som sa po starých zámeckých schodech , po schodech z kamene a neobišli sme aj Zlatú uličku. Bolo toho viacej, ale najkrajšie spomienky mám zrovna na tieto miesta, aj keď chrám sv. Víta je tiež vhodný spomenúť.
A vôbec, od Teplíc v Čechách, Liberec, Trutnov ,Ml. Boleslav, až k Hodonínu mám rodinu. A nielen rodinu, neďaleko Ml. Boleslavi stojí malá dedinka zv. Rabakov, donedávna v nej bolo asi 24 domov, a v jednom z nich žije Jožko, náš rodák a kamarát Al Rašida.Je to celoživotné priateľstvo, ničím nenarušené a nepošpinené. Keď sa to dá tak povedať, tak sú ako rodní bratia. Už 55 rokov sú na seba tak viazaní, že neprejde mesiac, musia si zavolať , aby vedeli čo sa na "oboch frontoch" deje.A aký je na nich úžasný pohľad! Al Rašid - dvojmetrový Golem s dlho pestovaným "podprsím" a vedľa neho Jožino - chudé ramienka,tenké nôžky a keby sa ako chcel vyťahovať do výšky, po ramená Al Rašidovi nedosiahne.
Milujem túto dedinku, okolo ich domčeka ide jednokolajka, kde pravidelne premáva červený vagónik, pekne zatrúbi a švihá si to pomedzi lúku cez les do Boleslavi. O nejaký čas ide späť, zatrúbi a už je preč. Na otázku, koľko má Rabakov obyvateľov, dostaneš odpoveď asi v tomto znení: No.......... kolik, kolik...... tamhle bydlí Vaškoví, vedle Cárkoví, pak je to dúm u Bláhú, za ním Černí....
/mená som si vymyslela/.A jedného z víkendových obyvateľov iste poznáte, volá sa Jirko Prágr , známy celý život tým, že svoj hlas dal slávnemu Krtkovi .Pokým žil jeho otec, vracal sa k nemu pravidelne a i po jeho odchode zostal Rabakovu verný. A keď sme sa zišli navečer všetci spolu u Bláži!!!Mesiac prešiel celú dráhu z jednej strany na druhú , a nám sa ešte nechcelo ísť spať.
arasidka
A ešte na vysvetlenie: tento havinko patrí "švagrové" z Trutnova, volá sa Tobíček a je úžasne milý, prítulný a tiež je potvora maškrný ako náš ridžbek Alan.
arasidka
Radost - to by si sa divila! Všetci traja sme sa dali na detoxikačnú kúru, takže od rána do večera chrúmeme rovnako / potajme každý to svoje!/.
kuchticka
Mile varechacky @arasidka , @radost , @spetkasoli tak s vami spominam na moju mladost, vlastne na najkrajsie roky mojho zivota, ktore som stravila v Prahe.
Ja som sa tamomodtial vydala, naopak ako @spetkasoli . CVasto spominam a teraz mam smutok, ze na hrade bude vladnut niekto, kto ho iba "pospini".
sovka62
Na týchto voľbách sú dobré dve veci: prvá: priama voľba, čo si ľudia zvolili, to majú, žiadne zákulisné politické ťahy a druhá: tak ako u nás, ani u susedov prezident nemá také právomoci, aby od neho závisel chod republiky. To len draho platíme, jedni aj druhí za to, že sa "patrí" mať hlavu štátu.
arasidka
dobre vravíš, Sovka, tak je to. A z týchto dvoch možností, ktoré boli na záver? Uslintanej, odřímanej a mumlajíci stařeček ať odpočíva ve svém knížetství a neleze na poštové známky. A pán Zeman? Nuž, asi si bratia Česi povedali - bída sem - bída tam, alespoň bude veseleji :(
radost
@kuchti čka naša vzdialená milá....snád pre štát to nebude enem zlá chvíľa..!!i odchádzajúci prezident nemal iba plusy-tak s novým národ statočne zvládne aj jeho mínusy...:-)))
a my-dolu..??budujme si svoju milovanú rodinu-každú nášho života hodinu..a na VARECHE si dobro prajme...a tak šťastne sa majme...:-))
/švejk by to s humorom znášal...:-))) /
nie je "kníže"..??i nad "zemanom" by s vtipom jasal..:-))
pozdravujem
pekný deň!!!
vaša radosť..:-)
spetkasoli
milé dievčatá, veru sme nemali na výber, ale volili sme menšie zlo. Veď knížeti ani nebolo rozumieť a na hrade by aj tak všetko prespal. Myslím, že Zeman bola dobrá volba. Pekný deň
arasidka
Nuž, necháme sa "prekvapkať". Radosť má pravdu, treba myslieť hlavne na svoju rodinu, vytvoriť si z nej "svoj malý štátik" a držať pokope. Ak toto nefunguje, je to nanič.
spetkasoli
milá@arasidka , velmi pekne si to popísala. Áno Karlův most a jeho okolie, Kampa, atd - tam je pohladkanie po duši, nádhera a velmi rada tieto miesta vyhľadávam. A malebnú dedinku Rabakov poznám mám kámošku v Ml.Boleslavi a cez túto dedinku občas cestujeme, je tam velmi pekne, to máš pravdu a ľudia ssi tam žijú tam ako jedna rodinka, jej kéž by to bolo aj medzi národmi..Maj sa pekne a pozdravuj kamaráta Jožka v Rabakove:)
arasidka
Spetkasoli, si ma potešila, Rabakov- Domousnice, obe dediny polí na polovičku jednokoľajka,. Keď sme raz v opojení dobrej nálady vprostred horúceho leta chodili chotárom, tak sme si povzdychli, že by tu veru nebolo od veci aj dožiť. A môjmu dzedkovi sa strašne páčil domček oproti domu nášho Jožka : Tak tento by sa mi celkom lúbil, tu by to šlo.."To vieš, kakmaráti sa toho chytili, a začali sa o domček starať, pýtali sa "dedičov", či ho nechcú predať. A za krátky čas nám poslali správu: Ten domek neni k prodání - ale hledáme dále...
Nie, iste by som sa z môjho rodného kraja neodsťahovala, rada sa tam do Čiech vraciam, prežijem tam krásny týždeň, a fuk ho zase domov. Keď to vítanie a lúčenie je najlepšie :))) Jo, to keď ešte žila Bláža, vtedy to bolo veselé!!! A úžasne si obľúbili označenie posledného štamperlíka : kapurková
No, aby to nevyznelo ako že ni č iné tam nerobíme, len pijeme. Bláža bola krčmárka, ktorá si urobila z prízemia svojho poschodového domu takú malú krčmičku, ktorú otvárala až vtedy, keď sa vrátila z práce. To nebola ani krčmička, to bola akoby "zastávka MHD", každý gazda tam mal svoju stoličku a "ida cestu", či kosil lúku za domom,či zhŕňal seno do stodoly, či potreboval žiarovku, či sadru, či cukor, alebo nebodaj aviváž, vždy sa zastavil u Bláži , sadol na svoje miesto, dal si pivečku a po chvíli monterkový tiger pokračoval vo svojej robote smerom domov.
veronika353
@sovka dobře jsi to napsala,je to pravda.Já pocházím z Moravy,po stařence tam mám chalupu a při dělení republiky nám politici tvrdili,že to nebude mít dopad na obyčejné lidi,ale má.Kdybych přijala české občanství,tak stratím slovenské a to bych nerada,a tak jsem v rodné dědině cizinka:-((((
evanaaa
No, ja k tým voľbám len toľko, čo som už hovorila aj predtým - Je pravda, že Česi si zvolili prezidenta, ale mali na výber? Teda myslím tých kandidátov, z ktorých mali možnosť voliť. Iné by bolo, ak by si aj tých mohli sami navrhnúť, to už by boli slobodné voľby. A to, čo zostalo na koniec - no, ako by ste sa ostatní rozhodli? Možno vololi menšie zlo alebo menbšieho blbca ( prepáčte za vyjadrenie).
A pamätáte si na voľby z rokov 50-60- tych? Spievalo sa vtedy : Éj, boli to voľby keď boli guláše a po voľbách ani zemiakovej kaše......len aby to tak nebolo.
arasidka
A pome ešte ďalej, Evanaaa, len si spomeň - Janko Jesenský a jeho Demokrati :)))
radost
Demokratické voľby
V tých voľbách demokratických
je predsa čosi novô,
a to je , že hlas národ má
a vyvolený slovo.
Pred dažďom rastú oblaky ,
pred voľbami zas sľuby,
po daždi rastú rýdziky ,
po voľbách - prázdne huby.

Pri voľbách národ vyberie
si stranu milovanú ,
po voľbách strana milovaná
ho odloží – nastranu.

A pravda pravdou zostáva
pod potmehúdskym slncom :
voličia prídu ku urnám
a vyvolený – k hrncom. 17. Júla 1929.
arasidka
tlieskam, tieto verše budú platiť večne!
No a vzhľadom na úvod mojej témy, čo asi páni kandidáti mali k večeri, oznamujem, že u p. Zemana je to jasné - údený jazyk, a bravčovou panenku - jak to řekl sám na otázku reportéra TV. Ale čo mal k večeri kníže sám , to sa nespomínalo, iba toľko, že o ôsmej večer bol bar, kde sa stretli všetci pokope, už bol prázdny. Pre jeho vchodom nervózne pobiehal pán Kalousek - viď TV JOJ.
gordonko
...keďže sa voli dostali kde nemali ....nemali na večeru seno ??????
gordonko
@arasidka...aj ja mám niečo pochodené po našej stovežatej..
...poznáš tento ???

americký turisti v Prahe a delegátka im ukazuje narodné divadlo. Tu jeden američan vravý toto by sme postavili za týždeň.
A delegátka im ukazuje Karlúv most a ten američan vravý to by sme postavili za 3 dni ...... delegátku to nahnevalo a ked sa jej americký turista opýtal čo to je na kopci ( hradčany ) mu odpovedala ,, To neviem , to tu včera ešte nestálo ,,
jac37
Víte ono se to těžko vybírá, ale pro objasnění je to stejná situace jako nás správné slováky když by byl jeden slovák a druhý maďar jeho manželka ani slovensky neumí. Další obrázek si můžete udělat když si přečtete na INT některé věci publikované jednak BL nebo PL a pak když by byla jen trochu pravda uváděných skutečností tak jednoho mrazí.