Varenie

Cmarove palacinky.

babav - fotkababav, 2. júna 2012

Dnes som omylom namiesto mlieka pridala do misky s vajickami, cukrom a mukou cmar... ked som sa zbadala , doplnila som ho este mliekom.Upiekla som prvu palacinku s predsavzatim:
ak bude nechutna, zarobim cesto znova.Nebolo treba ,lebo palacinka bola fajnovsia ako zvycajne byva ;-) .
Poznate taky recept?

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
ja ich robim len s cmarom,mlieko dam len ked nemam cmar:-) mam cmar neustale doma z tvarohu,su vynikajuce....
babav
@michsamant , do kolacov cmar pouzivam bezne ,ale v palacinkach to
bolo po prvy raz ...urcite nie naposledy,lebo boli naozaj chutne ;-)
lubjak
@babav su recepty ,kde sa dava bublinkova mineralka do palaciniek,tak preco nie cmar
janger
@babav , v staroholandskych receptoch sa pouziva na palacinky tiez cmar. No v dnesnej dobe uz pravy cmar tu u nas tak lahko nezozenies.... Mame len kysle mlieko (nieco ako u vas buttermilk), ale to uz pravy cmar nie je. Skoda. Rada by som vyskusala taky stary originalny recept. Verim, ze je to vyborne.
amelie
@janger , ak máš možnosť, skús v obchode, kde dostať francúzske potraviny:bas-beurre alebo babeurre
babav
@janger ,pouzila som buttermilk... iste sa nevyrovna domacemu,
ale chuti vyborne , v preklade je to cmar .Kysle mlieko chuti inac.
Ja si ho kupujem na pitie namiesto kefiru ;-)
kuchticka
@babav , ja pijem tiez kazde rano buttermilk na lacno a do cesta na chlieb lebo ine pecivo ho tiez pouzivam.
irenaw
veru je to tak, srvátka aj cmar sú do cesta vynikajúce, dávam do palaciniek, lievancov, bublaniny, bábovky, mafiniek, chleba....
janger
@amelie , dakujem ti za radu, ked budem mat prilezitost, tak pozriem. @babav , ten vas buttermilk sa podoba na ten nas 'karnemelk', to som ja nazvala kysle mlieko, lebo to je take kyselkave....Tiez to mame stale v chladnicke. Povodne to bol tiez cmar, ale teraz sa to robi vo fabrikach uz nejako inac. Ale som sa docitala, ze aj pravy cmar by mal byt dostat v 'prirodnych' obchodoch. Ked tam pojdem, pozriem, ochutnam, porovnam :-).
nesi
Srvátku ani cmar som neskúšala ale pochúťkovu smotanu používam aj miesto mlieka do zemiakových placiek aj do kvásku keď robím kysnuté koláče