Rôzne

Čistenie elektrickej rúry

citroen - fotkacitroen, 16. februára 2014

Mám elektrickú rúru,ktorá sa mi po pečení mäsa pod alobalom zašpinila a nemôžem to vyčistiť.Skúšal som podľa návodu výrobcu octovou vodou-nič,taktiež sprejom na čistenie rúr-nič.Stále mi tam ostávajú také pripečené škvrny.Viete mi poradiť čím by som ich odstránil?

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
Najlepšie je čistiť škvrnu za čerstva a za tepla.Keď už oschne,nebodaj pripečie sa viackrát,pôjde to veľmi ťažko...Prírodné prostriedky nepoznám na to,vyskúšaj renomované chemické čističe na rúry,lacné sa mi neosvedčili.Teraz mám novú rúru,dávam veľký pozor,aby mi ostala ešte dlho čistá...
cuketa
Mastný fľak, resp. "pripečenec" dobre ponatieram mokrou handričkou s koncentrovaným saponátom, nechám postáť len toľko, aby to nevyschlo a opatrne zoškrabávam žiletkou, ktorú držím takmer na ležato. Takým istým spôsobom čistím aj zanesené okienko na rúre. Treba povedať, že ak sú v rúre mastné fľaky, pri zohrievaní rúry smrdia ešte zo dva-tri krát, kým sa nevypália.
fanjela
na čistenie rúry používam penové čistidlo, pena tak rýchlo nestečie z bokov a zvrchu, nechám pôsobiť väčšinou cez noc a potom umyjem do čista
terezka51
Mne sa veľmi osvedčil odmasťovací čistiaci prostriedok W5-Extra účinný z Lidla (oranžový rozprašovač).
huck
Priznavam, ze je to pre mna ta najhorsia praca v domacnosti. Obycajne cistenie zacnem tak, ze do truby vlozim nadobu s vodou a trubu zahrievam na 50 st C cca pol hodiny a podla potreby aj dlhsie. Vzniknuta para posobi na mastne, eventualne starsie zapecene necistoty tak ze ich zmaksuje. Potom zoberiem papierove kuchynske obrusky i dobre vyutieram uvolnenu necistotu. Po tomto nasleduje cistenie detailov pomocou saponatovej vody a eventualne zapecene necistoty - jemnym tekytym praskom Cif (napr.) Nakoniec pretriem cistou vodou (spongiou)
huck
@yogicek , zabudla som spomenut, kedze mam sklokeramicku varnu plochu, samozrejme, ze pouzivam aj skrabku na jej cistenie, ktora mi pomaha aj pri cisteni truby, hlavne vacsie zapecene flaky.

dalia3
Už som čistila z mnohými prípravkami,ale posledne s prípravkom na studené čistenie.Je to v spreji a náplň sa potom dokupuje.Skutočne aj staršie silnejšie pripečenie krásne išlo dolu.Ostala mi len malá škvrnka,len som už nemala ,musím kúpiť.Po nastriekaní o chvíľu môžete zotrieť a nie je taká robota ,ako som mala pred tým.Musím kúpiť,potom dám názov,lebo ich je viac druhov.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Daj do rúry hrnček z vodou a octom,zapli na 200 st. Aby voda odparila a polahko vyčistili.
elixir
ja som mala dobrú skúsenosť pri čistení so sódou bikarbónou
evanaaa
Ja som na čistenie chem. prípravkami doplatila, už mám strach, tiež dávam alobal, ten silnejší ale ak je deravý, stane sa, že zatečie. Ale to mám druhý sporák, ten predtým som potrebpvala očistiť, tiež mi niečo vykypelo a prohorelo, no zrazu sa mi začal ten smalt na spodu olupovať, ale nie hocijako, ale v podobe tenkých ihličiek a postupovalo to, časom už boli holé olúpané miesta a tie začali hrdzavieť. Napokon som sa naštvala a kúpila nový sporák, preto sa bojím použiť tie rôzne čističe, peny......
megdesign
Ako pise @huck... para je mnohokrat silnejsia ako chemia ;)

V plane je rura Siem*ns s pyrolytickym cistenim... Ale az casom ;)

Aktualne postacuje nadoba z vodou a teplota 120°C...
paploska
@megadesing pyrolycké je super, ale ani to nevyrieši všetko :-) od nova mám v rúre malú čiernu škvrnu a tá sa jej teda nepustí aj po pyrolýze :-) ale je to najlepšie a najekologickejšie čistenie....
bubenka
Súhlasím s terezkou51 - Extra silný W5 z Lidla je najlepší. Okrem toho si pomáham aj škrabkou, ktorú som dostala ako príslušenstvo sklokeramickému sporáku- je výborná aj na plat§u, aj na okienko rúry. No najprv tam nastriekam W5, nechám chvíľu pôsobiť a potom nastupuje aj mechanické čistenie.
hubata
Z prírodných skús jedlou sódou alebo práškom do pečiva: urob si kašičku z prášku do pečiva, cez noc nechaj pôsobiť a ráno skús očistiť aj za pomoci chémie. Pomáha mi to na formičky ktoré mám ešte po babke, tak dúfam že aj tebe to pomôže. Len škoda že tie formičky po čase opäť zájdu.
citroen
tak a mám to za sebou.Veľmi ste mi pomohli,za čo vám všetkým ďakujem.Ja som začal sprayom za studena-nastriekal som rúru cez noc a ráno som ju vyutieral.Keďže tam ostali ešte drobné škvrnky,tak som ich dočistil tekutým práškom CIF a hubkou na riad a rúra je ako nová.Skúšal som aj octovú vodu,ale tá mi nepomohla
zmija266
ja použivam grill pur zatiaľ som snim spokojny a odporučam ho vyskušať aj ostatnym.
tenebrae4
Ahojte. Práve som docistila svoju elektronickú rúru. Nechala som čistiace prostriedky pôsobiť cez noc a potom som to zmyla. Rúra silno zapácha po tých chemikaliach. Tak som zapla rúru len tak na sucho, aby sa ten smrad vypálil. To som nemala robiť. Smrdí neprijemne celý byt. Môj priateľ tvrdí, že nie a dal ako sprostý piecť kurča. Teraz sa mieša smrad tých chemikálií a kurčaťa. Kurča je zavreté v zapekacej mise. Tak neviem, čo mám robiť. Však to kurča nebude jedlé? Čo myslíte. Predtým som pec vetrala, ale aj tak nepomohlo.
kmisulkak
Ja som objavila pre mna malý zazrak. Bez nočného posobenia, bez smradu v byte a drhnutia. Nastriekat , 2 minutky nechat a zotriet handrou namocenou v teplej vode, alebo splachnut pod tecucou vodou. Uz som fakt vsetko vyskusala, nahodou som natrafila na tento nano pripravok a neviem ako som mohla bez neho zit. Pouzivam to na ruru, digestor, varnu dosku.