Prosim Vas vela kucharok si mysli že ked prida do jedla sojovu omačku už je z toho Čina
Ale pritom zabuda o postupe pri vareni hlavne zelenine ta musi byt chrumkava a nie rozvarena a pod.Ja by som bol zato aby sa pridavali /orig.rec./ a nie typu dam tam miš maš zalejem to sojovou omačkou a je to čina.
A este jedna vec ked ideme do detailu Cina ako taka neexistuje to ako keby by si v Azii nazval vsetky kuchyne Europy napr.Francuzsku ,Spanielsku , Madarsku, Taliansku jednym slovom.... Europska.
mas uplne pravdu to je skor postup pripravy potravin.
Azia je obrovska a cinania su ako cast populacie vo vela krajinach.
A pochybujem ze by dakdo na Slovensku specifikoval Singapurske slize, Malajzisku Nonya , Indonezku alebo v obrovskej Cine, Szhechuansku kuchynu co je absolutne odlisna .
Tak tam pridaj tajnu prisadu MSG, E 621 . Vsetci to pouzivaju.
Vo vacsine lacnejsich restauracii je to velmi bezna prisada ked ides do kuchyne za wokom uvidis velku krabicu MSG a sup lyzicu do vsetkeho je to tzv."taste enhancer" -zlepsovac chute...
MSG v azii nema stigmu, je to bezna prisada kupis to kdekolvek a pouzivaju to tak bezne ako sol alebo na Slovensku Vegetu do vsetkeho.
niekedy sa nám môže zdať, že to, čo robíme my, nie je také dobré, ako originál. s tým si nerobím problém, chutí mi, čo si varím ja a teším sa ako @kuch árroland, ktorý mi je svojím nadšenm veľmi sympatický. z cudzokrajných kuchýň sa snažím vytiahnuť a porozumieť ich podstate, ázijské technológie sú energeticky úsporné, šetrné k surovinám a tým ekologické, takže sa mi páči, čo napísala @ev úšik.
Co sa tyka ryzovych rezancov, tak ja ich nikdy nevarim. Zalejes ich vriacou vodou a nechas postat 10-20 minut az pokial nie su makke. Potom sa nelepia a taketo sa mozu pridavat do akychkolvek jedal, ktore sa pripravuju vo woku s ryzovymi rezancami.
Posledna poznamka ja som dal dost davno do prispevkov polievku Laksa ktora je asi najpopularnejsia v juznej azii ovela viac ako Tom Yum -sladko kysla ( thajsko ,malajzia, indonezia, singapour,) a bola spravena presne tak ako keby si ju jedol v Bangkoku so vsetkymi prisadami lebo mam k nim pristup.
Ani jeden komentar v dobrom ci v zlom...
varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-laksa-krevetami/5626-po...