máme radi jedlá na spôsob činy, ale neviem ich urobiť bez sójovej omáčky, ktorá nie je moc zdravá, poznáte niekto náhradu?
@zareagujDiskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 253 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
PS: Vsetko co chuti dobre je umami , to znamena ze obsahuje glutamat, len tak pre zaujmavost najviac je ho v parmezane a vela je paradajkach, ale do tej temy nejdem lebo to zase skonci hadkou , Slovensko je posadnute glutamatovou fobiou a pritom sol a cukor je 10 X horsie a nikdo sa nad sa nad tym nezamysli...
, chuti podobne ako drahsie sojove omacky
Obsah voľného glutamátu v potravinách (mg/100 g)
Kravské mlieko 2
Ryby (treska) 9
Ľudské mlieko 22
Vajcia 23
Bravčové mäso 23
Hovädzie mäso 33
Ryby (makrela) 36
Špenát 39
Kuracie mäso 44
Kačacie mäso 69
Zemiaky 102
Kukurica 130
Ustrice 137
Paradajky 140
Brokolica 176
Huby 180
Hrach 200
Grepový džús 258
Vlašské orechy 658
Sójová omáčka 1090
Parmezán 1200
Zdroj: Food Technol., 41: 143-145, 1987.
"škodlivín v potravinách"a pritom iné druhy potravín je oveľa menej žiadúci pre zdravý organizmus...a možno získam súhlas od viacerých, aj tak najviac na zdravie škodí stres, strach a nepokoj ....
napríklad koľko sójovej omáčky sa používa do varenia na jeden krát, koľko ľudí sa z toho naje a teda, aké množstvo škodlivej látky pripadne na jeden pokrm..hm? možno to nestojí ani za úvahu.