máme radi jedlá na spôsob činy, ale neviem ich urobiť bez sójovej omáčky, ktorá nie je moc zdravá, poznáte niekto náhradu?
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 167 najnovší komentár včera 23:46
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 167 najnovší komentár včera 23:46
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 167 najnovší komentár včera 23:46
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 42 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
PS: Vsetko co chuti dobre je umami , to znamena ze obsahuje glutamat, len tak pre zaujmavost najviac je ho v parmezane a vela je paradajkach, ale do tej temy nejdem lebo to zase skonci hadkou , Slovensko je posadnute glutamatovou fobiou a pritom sol a cukor je 10 X horsie a nikdo sa nad sa nad tym nezamysli...
, chuti podobne ako drahsie sojove omacky
Obsah voľného glutamátu v potravinách (mg/100 g)
Kravské mlieko 2
Ryby (treska) 9
Ľudské mlieko 22
Vajcia 23
Bravčové mäso 23
Hovädzie mäso 33
Ryby (makrela) 36
Špenát 39
Kuracie mäso 44
Kačacie mäso 69
Zemiaky 102
Kukurica 130
Ustrice 137
Paradajky 140
Brokolica 176
Huby 180
Hrach 200
Grepový džús 258
Vlašské orechy 658
Sójová omáčka 1090
Parmezán 1200
Zdroj: Food Technol., 41: 143-145, 1987.
"škodlivín v potravinách"a pritom iné druhy potravín je oveľa menej žiadúci pre zdravý organizmus...a možno získam súhlas od viacerých, aj tak najviac na zdravie škodí stres, strach a nepokoj ....
napríklad koľko sójovej omáčky sa používa do varenia na jeden krát, koľko ľudí sa z toho naje a teda, aké množstvo škodlivej látky pripadne na jeden pokrm..hm? možno to nestojí ani za úvahu.