máme radi jedlá na spôsob činy, ale neviem ich urobiť bez sójovej omáčky, ktorá nie je moc zdravá, poznáte niekto náhradu?
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
PS: Vsetko co chuti dobre je umami , to znamena ze obsahuje glutamat, len tak pre zaujmavost najviac je ho v parmezane a vela je paradajkach, ale do tej temy nejdem lebo to zase skonci hadkou , Slovensko je posadnute glutamatovou fobiou a pritom sol a cukor je 10 X horsie a nikdo sa nad sa nad tym nezamysli...
, chuti podobne ako drahsie sojove omacky
Obsah voľného glutamátu v potravinách (mg/100 g)
Kravské mlieko 2
Ryby (treska) 9
Ľudské mlieko 22
Vajcia 23
Bravčové mäso 23
Hovädzie mäso 33
Ryby (makrela) 36
Špenát 39
Kuracie mäso 44
Kačacie mäso 69
Zemiaky 102
Kukurica 130
Ustrice 137
Paradajky 140
Brokolica 176
Huby 180
Hrach 200
Grepový džús 258
Vlašské orechy 658
Sójová omáčka 1090
Parmezán 1200
Zdroj: Food Technol., 41: 143-145, 1987.
"škodlivín v potravinách"a pritom iné druhy potravín je oveľa menej žiadúci pre zdravý organizmus...a možno získam súhlas od viacerých, aj tak najviac na zdravie škodí stres, strach a nepokoj ....
napríklad koľko sójovej omáčky sa používa do varenia na jeden krát, koľko ľudí sa z toho naje a teda, aké množstvo škodlivej látky pripadne na jeden pokrm..hm? možno to nestojí ani za úvahu.