máme radi jedlá na spôsob činy, ale neviem ich urobiť bez sójovej omáčky, ktorá nie je moc zdravá, poznáte niekto náhradu?
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 112 najnovší komentár včera 23:40
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 112 najnovší komentár včera 23:40
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 29 najnovší komentár 4. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 278 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 112 najnovší komentár včera 23:40
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
PS: Vsetko co chuti dobre je umami , to znamena ze obsahuje glutamat, len tak pre zaujmavost najviac je ho v parmezane a vela je paradajkach, ale do tej temy nejdem lebo to zase skonci hadkou , Slovensko je posadnute glutamatovou fobiou a pritom sol a cukor je 10 X horsie a nikdo sa nad sa nad tym nezamysli...
, chuti podobne ako drahsie sojove omacky
Obsah voľného glutamátu v potravinách (mg/100 g)
Kravské mlieko 2
Ryby (treska) 9
Ľudské mlieko 22
Vajcia 23
Bravčové mäso 23
Hovädzie mäso 33
Ryby (makrela) 36
Špenát 39
Kuracie mäso 44
Kačacie mäso 69
Zemiaky 102
Kukurica 130
Ustrice 137
Paradajky 140
Brokolica 176
Huby 180
Hrach 200
Grepový džús 258
Vlašské orechy 658
Sójová omáčka 1090
Parmezán 1200
Zdroj: Food Technol., 41: 143-145, 1987.
"škodlivín v potravinách"a pritom iné druhy potravín je oveľa menej žiadúci pre zdravý organizmus...a možno získam súhlas od viacerých, aj tak najviac na zdravie škodí stres, strach a nepokoj ....
napríklad koľko sójovej omáčky sa používa do varenia na jeden krát, koľko ľudí sa z toho naje a teda, aké množstvo škodlivej látky pripadne na jeden pokrm..hm? možno to nestojí ani za úvahu.