Varenie

Čím nahradiť bravčové vo "vepřo-knedlo-zelo"

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 23. októbra 2012

no viem, ničím. čunik je čunik. ale i tak, čím by ste nahradili ak by išlo o "kejhák" ? :) rozmýšlala som nad morčacím stehnom?? vďaka za každu jednu radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

malusa
Ja napriklad segedin.gulas robim len z morcacieho stehna a je vynikajuci!Takze morco -knedlo-zelo moze byt tiez.
wevewe
hociakym inym masom. mala som 7-rocne obdobie vegetarianstva, tak som robila vepro-knedlo-zelo so sojovym masom. pre zvysok familie samozrejme "vepro" a pocas pecenia som do pekaca supla napucane sojove platky. bolo to chutne. takisto som uz robila aj s kuracim a morcacim masom, ci uz zo stehien alebo prs
cvikla
Sandratamer, schuti som sa zasmiala. Dobra odpoved.
jezibabka
kuriatkom pečeným na čiernom pive........skoro,ako kačka,len diétnejšie
bozulka
Ja pečiem morčacie stehno presne ako som robievala bravčové /cibuľa,cesnak,bobkový list,nové korenie a trošku pokvapkám octom,nie citr.šťavou/,kapustu hlávkovú alebo kyslú podľa toho ako robíš,nemám rada veľmi kysnutú knedľu tak robím rožkovú alebo zemiakovú...Variant je dosť.
marika9
Už viac ako 10 rokov nahrádzam bravčové i hovädzie mäso v receptoch horným morčacím stehnom a nič tomu jedlu nechýba. Stáva sa, že nikto si to ani nevšimne.
2010
To mas v podstate jedno, ked je to z nabozenskych dovodov, aj tak chut nepoznaju lebo ho nejedli aj sojove maso spravi sluzbu.Ked bola u nas takato zmiesana party pre mna osobne strukturou a chutou sa zdalo najblizsie telacie.
michsamant
Eli ja robim kuracie stehno kapustu a knedlu. Ale aj ta kacka je super napad.
nazarboncuk
dakujem vam priatelia za napady. asi sa nakoniec priklonim k tomu co navrhuje @bozulka , (tiez bude rožková knedla, normalnu robit este neviem) alebo upečiem kačacie stehna ak zoženiem. @2010 z nabozenskych dôvodov to nie je, u nas doma sa jedia halusky bez slaniny, ale mast zo slaniny to uz áno :D skôr "mame" trocha traviace problemy zo svine, ideologie nevedeme, chvala bohu! :)) teraz ma napada mozno by sa z teľacieho dali urobit moravske vrabce?? :-° no možem rozmyšlat :D vdaka este raz!
marianne
Ja robievam ako @bozulka ,v poslednom case jedavame prave vela morcaciny,nahradzam nim bravcove...ale,ked pride chut na peceny bocik,raz za rok,tak sa pecie...ale prsia,stehna,kridla,krk z morcaciny jednoznacne vedu..robim z nich rezne,risota,dusim,peciem,dokonca som robila uz aj segedin zo stehna a vyborny bol.A na polievku z morcacich krkov nadame dopustit,je ovela chutnejsia ako z trupov,kury,ci hovadziny,silny vyvar,iba zelenina,koreniny a bylinky.Moj muz uz inu ani nechce..
veronika353
Já jsem nahradila divokým prasátkem,bylo to taky dobré,ale jinak používám morčecí jako @marianne.Objedn áme si 25kg morku,rozporcujeme a pak už jen vaříme a pečeme a papáme a tloustneme:-))))
hubata
Ale veď to je predsa jedno: kuracím, hovädzím, morčacím, akýmkoľvek diétnym mäsom. Najpodstatnejšie je to, aby si to ochutila tak ako bravčové: do pekáča dať cibuľu, cesnak, omastiť olejom (maslom), rascou - teda aby to chytilo vôňu "knedľo-vepřo-zelo" - no nie?
jeka
Najlepšie kuracie stehienko,alebo kačacie prsia,
jozka2
morcacim masom sa daju nahradt 7 druhy masa,kazda cast je na nieco ine.
zolik
Ja som v segedinskom a v trojboji nahradila bravcove mäso telacim a bolo to na nerozoznanie. Klasicku svieckovu na smotane a fasirky zvyknem robievat aj z morcacich prs. Tvoj napad - moravsky vrabec z telacieho sa mi pozdava ako nahrada za klasiku najviac. Daj vediet, ako si to vymyslela. Prajem vela zdaru.
nazarboncuk
idem teda zreferovať dnešne varenie-pečenie :) vyskúšala som tak ako radila @michsamant kure-knedlo-zelo a kuriatko som pripravila podľa @bozulky (zmiešala som rascu, mletú červenú papriku, cibuľu, cesnak, kvapku octa, soľ, nové korenie, bobkový list, vsetko som hodila spolu s kuracími stehnami do vrecka pridala troška oleja, dobre premiešala a nechala chvíľu postáť, potom upiekla), k tomu sme mali dusenú červenú kapustu podľa @sovky62 (namiesto ríbeľového džemu som dala sirup z granátového jablka, tak ako radila @garanco ) no a knedle podľa receptu od @jerice , iné ani nerobím, lebo ich neviem, a tieto nám aj tak chutia najviac! :) bolo to výborné!! nápadu na moravských vrabcov z teľaciny sa nevzdávam, bude cez víkend, a to si zájdem na návody k @cistinke ;) dakujem za rady priatelia aj za super recepty. Pekný večer!


ajuschka
aaaaaa @nazarboncuk toto mi preco robis ze sem este aj tu fotku das!!!!
a to mam ako teraz vydrzat dalsie 3 hodiny v robote len tak? o pomaranci?
zvoncek
ako sa spomenulo vyššie, morka obsahuje 7 druhov mäsa, tak ja som zvykla robiť segedínsky, i ku kapuste morčacie mäso, dokonca do kapustnice zvyknem pridať aj morčacie mäso.