Varenie

Chlieb bez pšeničnej múky

ebbi - bez fotkyebbi, 24. októbra 2011

Ahojte,

vie mi niekto poradit dobry recept na chlieb bez psenicnej muky,
moze tam byt akakolvek ina(najlepsie viac druhov), len musi chutit
tak ako z obchodu alebo lepsie:-) Kupujeme vacsinou psenicno-
razny a kvoli alergii na psenicu potrebujem vediet urobit taky isty len
bez psenice:-) Uz som strasne vela chlebov pokazila, vobec sa mi
nedari. Dakujem za kazdu radu

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Ups, teraz čítam,že špalda je tiež pšenica.Tak neviem,či majú podobné zloženie.Treba overiť.
evanaaa
Ebbi, zadaj si hore do "hľadaj" pečenie chleba, alebo len chlieb, je tu veľa receptov na mnoho druhov, alebo si ešte počkaj, iste ti niekto poradí kto pečie.
astheart
Dobrý chleba bez pšenice bude problém, pšenice je totiž to, co dělá chleda chlebem.......
astheart
Ječmen nebo oves? O ječmenné mouce jsem ještě neslyšela, oves by snad šel, ale jako chleba z obchodu to chuitnat nebude...
astheart
Tak jsem to našla, ale je to stejné jako s žitnou moukou, bez pšenice to nejde
"Ječmennou mouku můžeme přidávat do pečiva, ale protože má extrémně nízký obsah lepku, nedoporučuje se péci pouze z ječmenné mouky."  www.dia-potraviny.cz/jecmen.html...
elian44
Z ražnej sa dá piecť, ale treba sa zmieriť s tým, že chlebík je ťažší, vyzerá podobne ako fínsky alebo kyjevský, či ako sa volá ten čierny a doporučujem najprv vyrobiť kvások, až potom sa púšťať do ražného chleba, s kvasnicami veľmi nekysne.
eva53
ebbi,keď budeš mať problémy že sa cesto nebude chcieť spojiť,keď tam nebude lepok zo pšenice,zájdi do predajne zdravej výživy a kúp si guarovú gumu,je to vláknina ktorá len prechádza tráviacim traktom,nevstrebáva sa krvou.Používajú ju celiatici na pečenie výrobkov z kukuričnej múky.200 gr stojí cca 2 Eur,ale postačí iba troška- najlepšie sa spýtať predajcu v obchode.
ebbi
Dakujem za rady... ano, mozeme vsetky ostatne aj raznu aj jacmennu. Dokonca aj spaldovu, len by nemal byt iba zo spaldovej, najlepsie este s nejakou inou, aby zasa nevznikla alergia aj na spaldovu. Ved prave, ze tie moje su vzdy take tuhe, nie je to take nadychane:-( Ale mozno este skusim tu guarovu gumu, podla zlozenia vacsinou v kupovanom chlebe je. A taky prasok do peciva je hlupost? Tym by som to neprevzdusnila?
evanaaa
Tá guarová guma ( múka) sa používa aj na pečenie chleba pre diabetikov, dokonca mám odtiaľto aj adresu firmy, ktorá predáva múky pre nich, ale aj pre iných.
ebbi
tak sa mi nakoniec podaril, po velmi dlhej dobe snazenia, asi stacilo napisat:-)))) ak by niekto potreboval recept je v dietnych receptoch pod chlieb bez psenicnej muky...