Varenie

Chlebík

adka21 - bez fotkyadka21, 8. januára 2014

Dobrý deň,

na začiatok chcem podotknúť, že táto stránka je super. Je tu mnoho skvelých receptov, ktorými sa vždy inšpirujem. V poslednej dobe mám záľubu piecť domáci chlebík a rada skúšam všelijaké nové recepty. Vyskúšala som už kopu receptov z tejto stránky a veľmi pekne ďakujem :) len ma zaujíma jedna vec. Väčšinou keď sem niekto pridá fotku chlebíka má krásnu lesklú kôrku. A to by ma zaujímalo. Moje chlebíky nikdy takú kôrku nemajú a neviem čím je to spôsobené, nie že by mi to vadilo lebo chlebíky sú veľmi chutné. Len by som chcela vedieť, či je to spôsobené rúrou alebo niečím iným.
Ďakujem a prajem pekný deň :)

@zareaguj


Diskusia k téme

pacik
Bol tu raz recept, kde autorka pred, aj po upečení, potierala chlebík studenou vodou, v ktorej bolo pridané trošku oleja. Môžem potvrdiť, že takýto sa viac leskne :-)
beatacsontosova
ja ho potieram pred pečením, počas aj po upečení vodou (buď obyčajnou alebo slanou) a vždy sa mi krásne leskne a je chrumkavá :-)
evanaaa
Viem, že kedysi na dedine ak piekli chlieb, potierali ho - a myslím že aj počas pečenia tou slanou vodou. Ale dobre by bolo pozrieť tie stránky o pečení chleba, tam sú aj dobré rady.