Nezkoušeli jste někdo upéct chleba bez hnětení, to těsto, co se nechává hodně dlouho kynout a pak se dává do rozpáleného pekáče (recepty jsou tady tuším 2), ne s droždím ale s kváskem?
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 610 najnovší komentár včera 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
tak ten mám vyskúšaný a je vynikajúci ... nenáročný na prípravu, treba dodržať postup ... ja zarobím cesto ráno, pečiem večer ... môžem len odporučiť ... :)
je v anglictine ale ako som minule pochopila pre teba to nie je problem.Mas tam rozne recepty na tzv.sourdough bread co je vlastne chlieb na ktory si robis kvasok sama a mas rozne techniky ako to urobit.Len sa trosku pohrab v tej stranke a urcite tam najdes to co hladas.Keby si niecomu nerozumela tak len napis.
len k ulahceniu hladania :-)
tana-catering.blogspot.cz/2012/03/chlieb-nas-najoblubenejsi.html
pozri si tento chlebík, vyzerá úžasne
Takže moc děkuji ještě jednou. @lusinkab : Angličtina skutečně není problém. Pracovala jsem pro britskou obchodní společnost. Léta jsem měla partnera Angličana. Předloni jsem si doplnila vzdělání, protože angličtinu teď učím nas střední škole, dokončila jsem Anglickou filologii. :)))
aj tento funguje varecha.pravda.sk/recepty/psenicno-razny-kvaskovy-chlieb-...
aj tento varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-psenicny-kvaskovy-chli...
podľa mňa sa podarí aj tvoj odskúšaný recept, to už uvidíš, ako cesto zväčšilo objem, či treba ešte počkať. kvások mi nepracuje vždy rovnako, záleží aj od pomeru použitej múky a iných prísad, od hydratácie cesta. už to teraz flákam a miešam od oka, tak musím sledovať cesto. základné funguje s kysnutím cez noc v chlade presne tak, ako som napísala vyššie.
večer zamiešať, dať do chladničky, ráno vybrať, dať do misy s papierom a pokračovať podľa receptu. ak sa jedná o to, že netreba miesiť, tak netreba, lebo pri dlhom kysnutí sa uvoľní lepok rovnako ako pri miesení, ak chceš lepšiu chuť, retardované kvasenie naozaj zlepšuje chuť a tieto dve podmienky tu sú splnené. držím palce
Od začátku píšu, že chci péct chkleba bez hnětení v předem vyhřáté nádobě a nahradit droždí kváskem. Nevím ale, kolik kvásku do toho receptu.......... Moc děkuji, že se mnou máte trpělivost. :)