Nezkoušeli jste někdo upéct chleba bez hnětení, to těsto, co se nechává hodně dlouho kynout a pak se dává do rozpáleného pekáče (recepty jsou tady tuším 2), ne s droždím ale s kváskem?
@zareagujDiskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 3 najnovší komentár včera 12:26
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 10 najnovší komentár 24. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 189 najnovší komentár včera 19:05
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 189 najnovší komentár včera 19:05
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 3 najnovší komentár včera 12:26
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 10 najnovší komentár 24. novembra 2024
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 104 najnovší komentár včera 19:05
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 7 najnovší komentár 24. novembra 2024
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 3 najnovší komentár včera 12:26
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Jogurtová roláda +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Ako z papierových tanierov vyrobiť škatuľky. Hodia sa na servírovanie aj na výslužku VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- 7+7 receptov: Čo variť a piecť tento týždeň? Slané a sladké tipy na bežné dni aj prvú adventnú nedeľu
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Vôňa zimy: 10 receptov na perníkový koláč, úplne obyčajný aj vyparádený na vianočný stôl
- Lákavá ponuka: Starodávny, z jednej misy aj ako trdelník na plechu. 11x orechový koláč na víkend
tak ten mám vyskúšaný a je vynikajúci ... nenáročný na prípravu, treba dodržať postup ... ja zarobím cesto ráno, pečiem večer ... môžem len odporučiť ... :)
je v anglictine ale ako som minule pochopila pre teba to nie je problem.Mas tam rozne recepty na tzv.sourdough bread co je vlastne chlieb na ktory si robis kvasok sama a mas rozne techniky ako to urobit.Len sa trosku pohrab v tej stranke a urcite tam najdes to co hladas.Keby si niecomu nerozumela tak len napis.
len k ulahceniu hladania :-)
tana-catering.blogspot.cz/2012/03/chlieb-nas-najoblubenejsi.html
pozri si tento chlebík, vyzerá úžasne
Takže moc děkuji ještě jednou. @lusinkab : Angličtina skutečně není problém. Pracovala jsem pro britskou obchodní společnost. Léta jsem měla partnera Angličana. Předloni jsem si doplnila vzdělání, protože angličtinu teď učím nas střední škole, dokončila jsem Anglickou filologii. :)))
aj tento funguje varecha.pravda.sk/recepty/psenicno-razny-kvaskovy-chlieb-...
aj tento varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-psenicny-kvaskovy-chli...
podľa mňa sa podarí aj tvoj odskúšaný recept, to už uvidíš, ako cesto zväčšilo objem, či treba ešte počkať. kvások mi nepracuje vždy rovnako, záleží aj od pomeru použitej múky a iných prísad, od hydratácie cesta. už to teraz flákam a miešam od oka, tak musím sledovať cesto. základné funguje s kysnutím cez noc v chlade presne tak, ako som napísala vyššie.
večer zamiešať, dať do chladničky, ráno vybrať, dať do misy s papierom a pokračovať podľa receptu. ak sa jedná o to, že netreba miesiť, tak netreba, lebo pri dlhom kysnutí sa uvoľní lepok rovnako ako pri miesení, ak chceš lepšiu chuť, retardované kvasenie naozaj zlepšuje chuť a tieto dve podmienky tu sú splnené. držím palce
Od začátku píšu, že chci péct chkleba bez hnětení v předem vyhřáté nádobě a nahradit droždí kváskem. Nevím ale, kolik kvásku do toho receptu.......... Moc děkuji, že se mnou máte trpělivost. :)