Rôzne

Cesto na medovniky

marianne - fotkamarianne, 25. októbra 2012

Mili varechaci,
V niektorych diskusiach a komentaroch na vareche som citala,ze si niektore gazdinky si uz v predstihu niekolkych mesiacov pripravuju surove cesto na medovniky,aby vyzrelo.Odlozia do chladu a cesto do vianoc odpociva a az potom sa az z neho pecie.Vraj su medovniky lepsie.Aj ja by som si ich chcela predpripravit,ale brani mi v tom vedomie,ze idu do cesta vajicka.Mam obavy,ci sa v ceste nepokazia a tym znehodnotim cele cesto.Tak ak mate skusenosti, ako ho predpripravujete a kde ho skadujete a ak podelite sa so skusenostami,budem rada.Za kazdu radu dakujem:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
V mojich receptoch nájdeš dobré(medovníky)a bez časového predstihu.Prečo tak skoro? Vyskúšaj teraz a uvidíš,či chutia :-)! Plnené som robila na stretnutie rodiny a výborné,nabalila som " výslužku" ,aj nám zvýšilo a po týždni fajnové. Prečo ten predstih?
marianne
@urcite pozriem @frezia ,ja mam aj svoje osvedcene medovnikove cesta,len som to chcela vyskusat vyzriet to cesto,ci je rozdiel...nie som si ista,ale myslim,ze to @honestka niekde spominala,ze ona nechava surove cesto vyzriet aj niekolko mesiacov dopredu a potom pecie, len to nemozem nikde najst v ktorej diskusii alebo komentari to bolo...preto ten predstih,nic viac,tie vajicka mi v tom brania:-)
trencanka
Tak ja mam tiez recept na take cesto, ktore nechavam vyzriet priblizne 3 tyzdne, ale odporuca sa viac. Dokonca pri izbovej teplote. Konzervuje to med. Robila som ich uz viackrat. Boli dobre.
marianne
@trencanka ak to medovnikove cesto mas medzi svojimi receptami,tak ho pohladam..@honestka myslim niekde spominala,ze ona ho zarabala uz v auguste a nechala ho zriet do vianoc,len neviem ci aj s vajickami
používateľ nemá avatar
ami
ami
v podstate aj kupovane medovnikove cesto z obchodu tam stoji dost dlho v tych boxoch, ma to spotrebu aj 3 tyzdne ked je to v chladnicke. tak mozno by to slo, inak super napad. chystam sa piect medove platy na marlenku do prace, tak mozno aj to by slo urobit v predstihu a nechat v chladnicke.
paeva
prečo v predstihu? ja potrebujem v predstihu, lebo na Vianoce predávam na dvore kaprov a to už nestihnem nič iné, všetko bysa mi pripieklo. takže začiatkom decembra môžem? dik
marianne
Spravila som medovniky podla tohoto receptu a su vynikajuce,bez tuku,su naozaj makucke a aromaticke..