Varenie

Červená ryža - príprava

cucoriedocka - fotkacucoriedocka, 11. apríla 2015

Ahojte Varešky a Vareškári!
Chcela by som Vás poprosiť o radu.
Dostala som malé balenie červenej ryže a neviem ako ju mám pripraviť.
Chcela by som, aby bola mäkkučká. Musí byť mäkkučká, lebo moje črievka by sa zbláznili... som po operácii...
Ako mám postupovať pri jej príprave? Ešte som takúto ryžu nikdy nehamala...

Pekný jarný sunny dník Vám všetkým prajem!

Teším sa na vaše reakcie, tipy a rady...

@zareaguj


Diskusia k téme

jozka2
Priznam sa,samotnu cervenu ryzu som nikdy nepripravovala,ale v zmesi ciernej bielej/hnedej/ a cervenej ano a chutna nam viac ako samotna biela.Nie je taka skrobovita/podotykam ak nie je upravena/.Pripravujem normalne ako bielu.Na trosku masla ci oleja ju umytu a dobre stecenu oprazim,ked vidim,ze je uz sucha zalejem vriacou vodou/pomer ako pri normalnej/ a necham dusit,este dam do nej kusok masla ked sa roztopi tak zalejem vriacou vodou a to vsjo mozes kusat.
2010
Vedel som ze je vela druhov ryze ale ujo google mi povedal ze je ovela via ako som si myslel 40 000
 en.wikipedia.org/wiki/List_of_rice_varieties...

Cervena ryza je neosupana ryza - asi ako zemiaky v supke.
Na taketo ryze sa ist dvoma sposobmi najprv ju namocit ako suchu fazulu a potom varit tradicne , alebo ju varit vo vode ako spagety a vodu zliat. ( tak okolo 45 - 60 minut)
klukodvody
No já zkusím ještě jednu radu ale bez záruky .Nasypat do osolené vařící vody 15 minut vařit ,potom vypnout a nechat stát voda se vsákne .A občas vyndat zrníčko a zkusit jestli je hotové .Prostě zkoušet .Podobně dělám bílou rýži ,jen ji tak dlouho nevařím .Tak máš na výběr .
mijaita
Já bych ji povařila ve větším množství vody, slila, vyprala a dala do utěrky na pařák. Kontrolovala bych po chvilkach jestli uz jsou zrnicka měkká. Vařím tímto způsobem i čočku.
jozka2
No,neviem aku ryzu mas.Ako pise 2010 kolko druhov je ani som nevedela.ale ja ako som pisala robim prirodnu nebrusenu,dobre poumyvam a pooprazeni davam varit beznym sposobom-nevarit parit na velmi malom ohni,to po tych 15-20 min. ochutnaj,uvidis.Este ked chcem mat velmi delikatne uvarenu tak ju zakryjem utierkou a potom pokrievkou a necham na velmi malom ohni dusit parit.
jarunka
Ja som mala cervenu ryzu, na obale bol navod, ryzu umyt, trochu na oleji osmazit, zaliat vacsim mnozstvom vody ako beznu ryzu a na nizkej teplote varit 40-45 minut.