Rôzne

Č vy na to ?

stefanm - fotkastefanm, 21. marca 2012

Vo svojom =recesistickom= recepte "Domáci kebab" som si pri vašich komentároch všimol , že vás téma "donáška jedla do bytu" celkom zaujala .
Aký máte názor na "Fastfoody" a donášky ?
Ja sa priznám , že občas to využijem (prikladám foto aby ste uverili !!) a zatiaľ mi to nevadí . Ani som nepribral ani neschudol , ani nezbohatol ani neschudobnel . :)


@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Kazda donaska do domu nemusi byt faastfood. Ked sme raz boli na navsteve o manzelovej sestry, cely den sme stravili vonku a vecer sa vratili vyhladovani. Nikomu sa veru nechcelo ist varit nieco na veceru. Zavolala na informacie, aby jej dali telefonne cislo na nejaku restauracie v tej lokalitek, co donasa jedlo do domu, zavolala do restauracie, povedala, co asi by chcela, vymenovali jej ake jedla maju a do hodinky nam priniesli teplu veceru. Podla mna super vec.
2010
U nas je to s donaskou ubohe odkedy je uzakonenna minimalna hodinova mzda 12.5 € , treba si objednat nad urcitu sumu , ale vela restik ma tzv. Take away menu ( zober si domov menu ) ktore je lacnejsie ako ked tam sedis a musia po tebe cistit a obsluhovat.
stefanm
@2010 nie som častým návštevníkom reštaurácií (okrem jednej , ale to nieje reštaurácia lebo tam nevaria , iba raz za čas ponúkajú chleba s masťou a cibuľou ako pozornosť keď si objednáš dve pivá !) ale ešte som sa nestretol s tým aby niektoré jedlo čo si dáš v jedálni zabaliť bolo lacnejšie . Práve naopak , väčšinou si ešte doplatíš za ten plast do ktorého ti jedlo napchajú . Asi žijeme fakt v "inom svete" a ešte potrebujeme veľa rokov aby sme uzákonili minimálnu hodinovú sadzbu na ... (ja to číslo ani nedokážem napísať!!) ... a dočkali sa čo i len náznaku tzv.Take away !! Ja osobne si z našich reštaurácií "odnášam" iba ,v duši zabalenú , pochmúrnu náladu dochutenu nechutenstvom !!! (...raz som si odniesol aj príbor a poldecák , ale to preto , že ma pri vydávaní oklamali ) . Pozdravujem ťa do krajiny zázrakov (že vraj 12,50/hod. - ja nemám slov !!! )
stefanm
@michsamant je keď si objednávam cez donáškovú službu tak si tiež neobjednám hamburger ale nejaký rezeň alebo akožestrganova . Toto som si kúpil o pol druhej v noci cestou domov na prednášku o škodlivosti alkoholu na zdravie človeka a chod rodiny (lektor : nštvaná manželka) ... :) Aj teba pozdravujem do HotIndie a prajem pekné dni .
rybarkuchar
Donáška: NIE!
Fastfood: NIE, NIE, NIE, NIE, NIE !!!
Asi by som "neprežil" tú hanbu, keby som musel návšteve ponúkniť jedlo z donášky. Verím, že na to nebudem nikdy odkázaný.
Chápem situácie, kedy nieto čas na varenie a zároveň sa vám nechce ísť do reštaurácie, ale na druhej strane sú tu minutky, slovom zatiaľ som si poradil bez tejto vymoženosti.
stefanm
@rybarkuchar súhlasím s tebou ! Pre návštevu to fakt nie je vhodné pohostenie . Ale ako mám stihnúť navariť manželke plnohodnotný obed , keď musím požehliť , umyť okná a podlahy , upratať trojizbový byt a nevynechať stretnutie s kamarátami-dôchodcami ? A keďže tieto činnosti (okrem toho stretnutia) vykonávam tak raz za rok (keď robím dobrý skutok za predchádzajúci zlý skutok ! ) tak nech mi je odpustené . :) Ja tú "hanbu" prežijem .
rybarkuchar
Pokoj s Tebou @stefanm , ja Ti odpúšťam ale musím túto diskusiu zamaskovať pred manželkou. A to som sa pôvodne začal tešiť do dôchodku.
celeblith
u nas sa objednava pizza :) uuuzasne velka (cca pol metra priemer, take koleso od traktora :))), dobra, s mnam cestom :) a hlavne ked sa nam nechce varit, aj ked by som sa na hlavu postavila doma taku nespravim, tak co sa budem prcit, z casu na cas je to povolene ;) (tusim aj dnes vecer)
celeblith
@stefanm ved ja netvrdim, ze sa neda...ale kde zoberiem kysnute cesto? hmmm, kde zoberiem vsetky veci na pizzu? hmmm...toto nebude do polhodinky :) a elektricka panvica a pec na drevo je tiez nebe a dudy :)
stefanm
@celeblith tak tu už ostáva len posledná možnosť . Vyraziť do ulíc Pezinka , zbaliť nejakého podnikateľa s vínom a nechať sa na pizzu pozvať . :)
2010
@rybarkuchar , donaska ano, a casto, komu by sa chcelo otravovat varit pre vela a este byt aj spolocensky a venovat sa navsteve.
Tu je donaskove menu Take away drahsej restiky a vedla maju ceny ked jes u nich.Tu je tiez velmi bezne BYO ( dones si svoj alkohol ,pivo , vino ) uctuju cca 2 €, tzv korkovne za lad, pohare.
 www.mythai.com.au/My-Thai-Rest/menu.htm...
aroooo
Veľmi dobré komentáriky, dobre som sa pobavila,zlatým klincom min.mzda 12,50€ a našich 1,89 € alebo prípadne sociálka alebo nič.... @stefanm , páči sa mi tvoj zmysel pre humor,len tak ďalej, aj keby na chlieb nebolo...
afataga
jasne ze fast food nemusi byt len hamburger, to by som do huby nedala hlavne ten s tym sasom, ale obcas ked nestiham dam si fastfood, ale snazim sa vybrat si nieco, co vidim, co to je, napr. gyros, ked uz moc nestiham a som strasne hladna, riesim to bagetou na pumpe, za co sa hanbim :-) ale to je max. dva krat za rok aj to si vyberam s kuskami masa nie salamou, tiez nie je donaska ako donaska, proti donaske normalneho jedla nic nemam aj ked ju moc nevyuzivam a neohlasena navsteva nema narok na jedlo :-) lebo je neohlasena, pre ohlasenu si nalozim maso a mam to potom hotove za par minut, vyriesene howhg
stefanm
@aroooo tvoje "páčenie sa môjho zmyslu pre humor" sa mi páči ! Ale nejak ho (ten zmysel) v poslednej dobe strácam . Mizne v blate , v marazme korupcie , aroganstva , neúprimnosti a slizkosti ľudí . Ale prečo ? Tak varme a tešme sa , že sa nám niečo podarilo , tešme sa aj z toho , že sa nepodarilo (  varecha.pravda.sk/recepty/pri-pecena-klobaska/22755-recep...
) a varme . Spomínate na film : Anděl na horách ? Rekreant ROH ide v električke a povie vetu : ..."skáču dobře , skáču rád" . Tak si to zmeňme a hovorme si : ..."varím dobre , varím rád" . Ja to tak robím .
evusik
a u mňa máš mínus, síce ty zato nemôžeš ale nastolil si tému s ktorou sa ja dievča z malého mestečka len ťažko, preťažko vyrovnávam... u nás totiž žiaden gyros ani iný, lepší či horší fastfood o pol druhej v noci nekúpiš... čo potom má doniesť môj muž domov na udobrenie ?!
je pravda, že máme donášku pizze, ale stačilo mi raz a viac nemusím... výbornú donáškovú pizzu som jedla v Prahe.
myslím, že na donáške nie je nič zlé, pokiaľ je jedlo kvalitné, prečo nie.... veď keď v nedeľu dostanem chuť na veterník, pošlem muža do cukrárne a nikto mi nenadáva, že som lenivá si sama doma upiecť :-)
2010
Fast foody to je moje , nemam na mysli retazce , najlepsie jedlo sa da kupit na ulici ,ako tu objednal som si hamburger na stojaka v Marsale na Sicili a doniesli mi toto a to nehovorim o azii to je fast food raj.


marianne69
preco nie,raz za cas su aj v pekle hody a zrovna ten kebab moze byt,ten mam rada....
babav
@2010 , nepokusaj !Tazko je konkurovat zabehnutemu biznisu a zvykom v kazdej krajine.Komu by sa chcelo varit doma ,ak si moze objednat vyborne hotove jedlo ,ako zrejme dostanes vo vyssie uvedenej restauracii a ak ta to vyjde tolko ,kolko zaplatis za suroviny (minus robota pri horucom sporaku ).
Oplati sa to iba ak mas overene ,ze jedlo je kvalitne .Ja chodim na vyborne cinske jedlo ("pick up") ,alebo donaska do domu ...kvalitna pizza...na zelanie vnucky .Inac varim doma ;-)
hubata
Tak toto je fasa téma:
keď som lenivá tak si zalejem aj hrnčekovú polievku a raz za rok mi chutí. A tak je to asi aj s fastfoodmi, McDonaldom a pod. Akurát že majú furt to isté: pizza, hamburger, párok v rožku a ak ešte človek všeličo počuje o hygiene ...... Keď sa nás viac zíde, tak by som asi tiež neponúkla hamburger, lebo za prvé by som sa nedoplatila a za druhé je toho málo, hneď zjedené a potom už by Hubatí nemali čo robiť.
2010
@babav , presne na taketo chobotnicove gulky nemam sancu .Fast food neznamena len hambac a pizza...ale aj super tradicne ulicne jedla.Sushi v azii je tak isto jedno z nich do ruky za lacno.



kuchticka
Nechodime zasadne na ziadny "fast food", varim doma vsetko. Raz za tyzden ideme na velky nakup do Costca a tam mavaju vraj vybornu Pizu, ktoru si objedna manzel, ja som o banane a doma zjem svoje zohrievane z predosleho dna. Nejem hamburger, hot dogs, ani ziadne taketo "pochutky". Ked musime - pri cestovani - ideme pokial mozne do kvalitnej restauracie. Donasku jedla nevyuzivame.
@2010 , tie gulocky vyzeraju mnaramne! Obdivujem tu zrucnost pri praci s nimi.
@stefanm , takeho kuchara, zehliara a upratovaca bych potrebovala doma. Stacilo by mi vsak to varenie a zehlenie, o tie podlahy bych sa uz postarala. :-)) Ale nikomu sa nechval, aby ma niektora nepredbehla.
babav
@2010 , to teda je "good job" a zrejme cerstva pochutka na pockanie....take nemame,ale vyborne sushi ano ;-)
rennatte
pred mesiacom som si cez zlavove kupony objednala marlenku tortu, k tomu marlenka gulky a napoleonky, proste boli v takej cene, ze sa nedalo odolat aj s dovozom a mali sme v rodine oslavu,,,no za tu cenu by som ju teda neupiekla i ked tu na vareche mam super mnam recept....pri preberani "donasky do domu" suseda neverila vlastnym ociam,,,ty a kupujes zakusky? a moja tinedzerka aj tak chcela len tu mnam od mamicky,,,no tak na velku noc ma to neminie :-)
lia66
Poviem pravdu-nikdy som to nevyužila...ani ma to nenapadlo! Ale, ak by som nestíhala, alebo podobne, tak možno...ale určite nie fastfood(či, ako sa to)-toto nie je ništ pre nás-nik by mi to doma nejedol, dokonca ani pizzu...možno nejaké cestoviny, alebo ľahké šalátiky a tak:))
hannah22
som za "raz za čas" pizza, pre vnúčatá, alebo na návšteve v Prahe ale v KE, nemám odvahu... radšej varím sama, a ešte ma láka pravá Marlenka ale je tak hriešne drahá pre dôchodcov.... :))
havino
@stefanm , tak mna si dnes odhalil a doslova, po 25 rokoch varenia, odkázaná a celá moja chlapská banda len na mna, som využila donášku domov aj ja, pizzu si občas chalani objednali, napriek tomu, že navarené bolo a je vždy,len dnes nič, včera ma zlomila taká chrípka s angínou dokopy,ani nohami ráno pohnúť sa mi nedalo, nie to vykladať hrnce na platnu,zvyknem zapojiť kto je doma do varenia, ked ja nejak nevládzem, nestíham, len dnes mi ostala doma iba moja polovička a ten je tiež marod,ešte k tomu začiatočník- diabetik, nechcelo sa mi ani myslieť na sacharidy, tak ma napadlo, tod mi kamaratka a tiež gazdiná pochvalovala,ako dobre im doniesli z čínskej reštiky,tak jej volám, daj mi číslo, skúsim, reštiku poznám, boli sme už v nej, chutilo, horšie doniesť nemôžu hádam a veru nesklamali, čínske meníčka, tie po 5 eur, všetkého veľa bolo, nezjedli sme a ani do myčky nik ukladať nemusel, u nás dnes spokojnosť nadovšetko bola