Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 165 najnovší komentár dnes 16:01
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 165 najnovší komentár dnes 16:01
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár dnes 13:11
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 156 najnovší komentár dnes 16:01
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár dnes 13:11
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
Najlepšie aprílové videá: Karfiolové placky bez predvárania, rýchly syrový chlebík aj salámová roláda na Veľkú noc
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
Naprostý souhlas, také mám osobitne bylinky aj sol. Jak končí zima, sesypu většinu bylinek na vaření do směsi. Někdy je to zajímavá chuť.
ovarenizivoteatak.blogspot.com/2017/11/zmes-susenej-zeleniny-byliniek....
Chce to vyzkoušet.
Argumenty proti: Každá sůl jinak solí. Něco osolíš klasicky, pak přidáš sůl s bylinkami - jde tak snadněji přesolit. No a hlavně, sůl ráda vlhne. Měla bych obavu, že mi zvlhnou i bylinky nebo sušená zelenina - pak už je kousek k znehodnocení, např. plíseň. Také se se zvlhnutou masou dost špatně pracuje.
Také jsem se dlouho rozhodovala a načetla plno diskusí, zkušeností a zvolila jsem sólo metodu. Ale je to o tobě a o tom, co je ti blízké.
1. Někdy chceš něco udělat, uvařit pouze s bylinkami. A máš bylinky v soli...
2. Ano. V obchodě koupíš buď bylinkovou sůl a nebo směs koření přímo se solí. Při zpracování dokážou výrobci nasypat do pytlíku, skleničky leccos, bonusy o které nikdo nestojí - různé druhy E apod. nejen proto, aby směs nevlhla, zachovala si barvu atd. O směsi koření se solí se říká, že je to nejdražší sůl na světě. Stejně jako ochucené cukry.
Ja som si bol práve na záhrade nejaké nastrihat. Zatiaľ palina, ligurcek, medovka a oregano, petrzlenova vňať sa suší od včera.
Tiše závidím. Doma jsme měli aj materinudúšku. S oblubou som ju používala do mletého masa. Je to sestřenice tymiánu a my ji měli nějakou velmi jemnou, neskutečně dobrá chuť.