Varenie

Bryndzove halusky

muro - bez fotkymuro, 10. novembra 2012

Ja zijem v Australii uz viac ako 10 rokov a tiez niekedy zatuzim po haluskach.Tu bryndzu nekupis nikde,tak ju nahradzam syrom,podobnym ako tvaroh a rozmiesam ho z kyslou smotanou.Prisolim a zmiesam z haluskami.Nie je to ako nasa bryndza,ale chuti to podobne...........

@zareaguj


Diskusia k téme

lusinkab
vitaj :-) no a mna by velmi potesilo aj meno tohto syra :-)
tiginko
ahoj @muro , skús si zadať do vyhľadávača "domáca výroba bryndze" a pod., je tam niekoľko rád ako si ju vyrobiť jednoducho z ovčieho syra. Ja som to skúšala raz ale neúspešne: dôležité je nechať vyzrieť ovčí syr, mne sa pri tom pokazil, takže pri správne dodržanom postupe a podmienok sa ti to možno podarí. Ja som to vzdala, viem si zohnať kvalitnú bryndzu. Ale na tvojom mieste by som to asi nevzdala. Tak držím palce a keby sa ti to podarilo, pochváľ sa, aby a daj sem postup, máme tu veľa krajanov, ktorí by to určite privítali.
lusinkab
@tiginko ja som to skusala ale akosi nebola v sezone ovcia hrudka,jedine co som nasla bola kravska a z tej ja velmi skusat nechcem :-( ale ako ty hovoris netreba sa vzdavat a hadam jeden den sa mi podari zohnat aj tu ovciu hrudku,ved tu maju veeeeela oviec tak musia mat aj hrudku :-)
2010
Ten syr podobny bryndze je fetta, problem je ze fettu vyraba vela krajin a kazda je trochu ina, jedna je viac slana ,druha 100 % ovcia , tretia kremova, atd. raz treba pridat smotanu druhy krat kyslu smotanu ale bryndza je tiez kazda ina ked sa vyraba cely rok a norma povoluje 50% kravskeho mlieka.@tiginko ovce sa v australii nedoja a hrudku bezne nekupis a ked tak za predrazenu cenu.
tiginko
@2010 tak to som prekvapená, asi mám skreslené predstavy o Austrálii, ja som si myslela, že sa tam ovce chovajú. Až sa hanbím a idem si naštudovať niečo viac o tejto krajine...tak nič @muro , neviem či sa dá podobným spôsobom urobiť bryndza aj z iného syra, hádam ti internet pomôže...
marika9
Na halušky pokojne môžeš použiť hrudkový tvaroh s kyslou smotanou a osoliť. Halušky uvar zemiakové ako do pravých bryndzákov, možno Ti ich viac pripomenú.
honestka
Skontaktuj sa s dankou nasou osvedcenou varechackou, ta ta nauci paradam v Kuchyni.