Rôzne

Bryndzové halušky

vlasta13 - bez fotkyvlasta13, 13. augusta 2012

dobrý večer nevie mi niekto poradiť ako predrábeť halušky a potom
ich prihrievať a miešať s bryndzov a smotanov a ako dlho vydržia
predrobené halušky v ladničke...za pomoc dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

honestka
halusky su najlepsie ked su uvarene a podavane ihned!
ak ich chces prihrievat, uz to nebude konzistenia rovnaka, ale da sa aj tak.
ja mam rada prihriate ale musia byt pripecene a navrch potom polejem syr so smotanou alebo pridam cerstve vajicko ci kapustu- zalezi s cim ich originalne robis.
Mam dojem, ze ked by si ich len uvarila a dala do chladnicky hole, ostali by cierne aj vtedy, ak do cesta originalne nepridas sol.
SOL sa vzdy pridava len do vody ked sa varia.

neviem, ci som dobre pochopila otazku ak nie- snad niekto iny odpovie lepsie.
vlasatka
ak môžem poradiť, ja robím tak, že klasicky vyvarím halušky, ktoré omastím rozpustenou upraženou slaninou. tie dám do hrnca a zvlášť vymiešam bryndzu, do ktorej ja pridávam kyslú smotanu na zjemnenie chuti. takto si každý nakladie halušky, a prípadne keď si ich napr. beriem do práce na druhý deň, prihrejem halušky a na zohriate dám bryndzu. kedysi som rozmiešala bryndzu do všetkých halušiek, ale po prihriatí sa mi nepáčila chuť bryndze. toto mi poradila kolegyňa a je to super.
vlasatka
neviem, koľko vydržia v chladničke, ale nám viac ako jeden deň nie, pretože ich vždy zjeme. ale myslím, že určite 2-3 dni áno. nemá sa na čistých, omastených haluškách čo pokaziť.
marikahr
je mozne ciste halusky prehriat v smotane na varenie alebo aj na slahanie a horuce zmiesat s bryndzou
takto nejako to praktizuju v restauracii (minimalne v jednej) :-)
bubaya
Halušky bežne varím na 2 dni do zásoby, a keď zvýšia, tretí deň im nič nechýba. Nerozvariť, dobre ocediť, nechať odkvapkať. Do misy, alebo hrnca, prikryť pokrievkou, aby neobschýnali. Alebo hodiť na dve minútky do vriacej slanej vody, a potom sú ako čerstvo uvarené. Alebo po liptovsky, vypraženú slaninku, alebo maslo (olej, v krajnej núdzi) do kastróla, na tom poopekať, pridať bryndzu - rozpustí sa krásne, alebo tvaroh, syr, kapustu....podľa chuti. Ak chceš zamraziť, odporúčam rozložiť uvarené halušky na plochú tácku, dať zmraziť. Keď sú úplne zmrazené, pozbierať, dať do sáčku, dobre uzavrieť. Rozmrazené sú ako čerstvé.
nadia56
@vlasta13 , halusky dobre uskladnene ti vydrzia v chladnicke aj tri dni, ja prihrievam halusky v parnom hrnci, nemaju chybu, zostava im zachovana povodna chut a nie su mastne, potom uz len bryndza so smotanou, alebo tvaroh, kto co ma rad, takto isto prihrievam aj ryzu:-)
jamalinka
ja mám veľmi rada bryndzové halušky a preto si ich vždy urobím do zásoby, beriem si ich aj do práce. Uvarené ocedím, omastím , nechám na pekáči vychladnúť a také ich dám do umelej misky, prikryjem a vyberám podľa potreby iba toľko čo zjem. Ohrievam tak, že si ch dám rovno na tanier a do mikrovlnky a na také dobre zohriate dám bryndzu a smotanu, na horúcich haluškách sa rozpustí bez problémov a ešte polejem zohriatou vyškvarenou slaninou, ktorú tiež mám v chladničke. Ja halušky skladujem v dobre studenej chladničke aj celý týždeň a takto to robím roky, ked prídem domov z práce tak sa mi vždy neche vyvárať, hoci varím rada. Takto si robím aj rezance domáce , pirohy, šúlance a pod. .
kucharka100
Ja zvyknem halušky dať na teflónovú panvicu, pridám k nim trošku mletých oškvariek, rozpustím, pomaly miešam...zatiaľ sa zohrejú a až potom k nim pridám bryndzu a na samotnom tanieri aj kyslú smotanu. Žiadne iné opekané slaninky už nepridávam, pomiešam a môžeme degustovať.
mijaita
Uvarene halusky promastim, necham vystydnout a rozprostru do sacku na placicky. Na prkynku dam do mrazaku, aby se sacky nepokrivily. Kdykoliv halusky na teflonove panvi ohreju a pridam cerstvou bryndzu a skvarky . Jsou stejne vynikajici jako cerstve.
mijaita
Pouzivam sacky pevnejsi, na mrazeni, jake se prodavaji. Nahore pouze ohnu a polozim na sacek dalsi. Takto mrazim i povarene houby. Tak mam suplik v mrazaku nyplneny "placickama" a hodne se jich tam vejde a vse je pak rachle rozmrazeno.