Rôzne

Bryndza v zahranici :-(

lusinkab - fotkalusinkab, 9. júna 2012

Ahojte varechaci, chcela by som poprosit ako sa da nahradit
bryndza alebo nejaky syr jej podobny. Zila som 6 rokov v UK a stale
som si zo Slovenska doniesla do zasoby. Teraz som momentalne v
Australii a skusala som hladat a ochutnavat ale nic :-(. Viem, ze je tu
par ludi na vareche co ziju v Australii tak keby ste mali nejake napady
prosim prosim piste.Velmi mi chybaju nase klasicke bryndzove
halusky :-(. dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

lusinkab
Vazne?to by ma ani nenapadlo :-)...a aky pomer jedna feta a jedna smotana?
wzorin
Nekde jsem cetl ze i parmazan nabobtnaly v mlece se da na halusky pouzit ale nemam to odzkousene...
lusinkab
Dakujem vareche za super typ na diskusiu,teraz uz len najst niekde ovciu hrudku...google moj kamarat :-) ale urcite musim vyskusat aj s feta syrom ten mam velmi rada.
hubata
Tak a halušky predsa len budúúúú, holá, holá hop!
evanaaa
Tak, tak, @hubata , my problém nemáme, máme bryndzu. horšie je to s jej cenou, tiež si ju často nemôžeme dovoliť.
axenka
Lusinka, vdaka za radu ohladom stuzeneho tuku. :-)
Ja bryndzove halusky robievam s kozim syrom. Ja viem, kozi syr nema nic spolocne s ovcim, ale tu, v Australii mi najviac chutou pripomina bryndzu syr Chevre. Najdes ho skoro vo vsetkych deli v supermarketoch.
Tu, v linku je foto mojej oblubenej kozej bryndze. :-)
 cookalmostanything.blogspot.com/2007/05/cheese-180-acres.html...


No a halusky dochutim kyslou smotanou a slaninou... :-)
lusinkab
@axenka dakujem velmi pekne ;-) skusala som s fetou ale nebolo to ono ;-( tento kozi syr poznam ale nenapadlo by ma vyskusat ho s haluskami.S kombinaciou kyslej smotany musi byt uzasny tak urcite vyskusam aj toto. Dakujem :-)
2010
@lusinkab , este k tej fete aj ked teoreticky feta ako feta v skutocnostu kazda chuti uplne inac jedna je kremova druha sa rozpadava ( crumbly ) a dalsia je nenormalne slana, jedna z nich je OK co som davnejsie pouzival ( momentalne nikdo u nas okrem mna nelubi halusky) ale neviem ktora to bola lebo je v samoskach feta z danska, grecka, bulharska, iranu a tasmanie ... vyber si Cheers
lusinkab
@2010 dakujem ja viem,ze ich je viacej kupovala som australsku,grecku,dansku........a tie zvysne krajiny som asi nejak obisla :-) takze si asi budem musiet dat ochutnavku fety :-) uvidim alebi si pockam este veeeela mesiacov a dam si ju doma :-(
evaann
Skoda,ze si ostatne obisla,my pouzivame bulharsku.Uz som vyrabala aj tu hrudku a z nej potom bryndzu,bolo to velmi podobne...treba vela,vela skusat :)))
používateľ nemá avatar
ja
ja
Roky rokuce robim halusky z kozieho syra, Len viac dosolim a plus smotane, aj rodicom chutilo ked prisli. Samozrejme bryndza je bryndza.