Varenie

Bravčové mäso pečené v závine zo špenátu a lístkového cesta

claretka - fotkaclaretka, 1. februára 2013

Ahojte Varecháči, už dávnejšie mám veľkú chuť na mäso upečené v obale z lístkového cesta a špenátu. Ale neviem, ako na to. Neviem si predstaviť ako by vyzeralo lístkové cesto, keby sa pieklo tak dlho, ako bravčové mäso. Videla som to pár krát na fotke - bravčové karé obalené špenátom a to celé obalené lístkovým cestom...
pomóóóć!
Dopredu ďakujem tomu, kto zbaví moje chuťové poháriky tohto trápenia. Claretka

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Záleží aj na mäse, hovädzia sviečková dlhé pečenie nepotrebuje, ale to karé by sa asi muselo predpiecť, jasné, že za hodinu by sa možno ani neprepieklo a cesto by sa spálilo.
evanaaa
Videla som tak robiť šunku ( údené , ale už varené), dobrý tip na Veľkú noc, šunka v lístkovom ceste.
rennatte
tak som sa docitala na nete ze mäso treba potriet olejom, koreninami a solou, nechat odlezat 2 hodiny, potom sprudka osmazit, podliat vodou a podusit, vybrat a nechat osusit a vychladnut, rozvalkat listkove cesto, na to ide bud spenat alebo platky sunky, alebo oboje tak aby spenatove listy boli pri baleni na mäse, zabalis, potries vajickom, spravis zarezy, sikme ciary alebo krize, mozes sa aj vyhrat, ze zo zvyskov cesta vykrojis rozne tvary a vysperkujes si vrch zavinu, das piect do pekaca, alebo zapekacej misy, ktoru vyplachnes vodou, netreba mastit, a z toho vypeku alebo vyvaru co sa mäso dusilo si pridanim korenin spravis omacku a veru sa o nieco taketo aj pokusim, si ma navnadila, dakujem
ethanel
@ claretka Beef Wellington tak ako spomenula @ evusik ja ho robim ako sa ma zo svieckovice ... @ rennatte to tie popisala.
jeka
Presne ako popísala renatte,tak to robili aj na "TV Paprika ",v reláxií s celebritami(Ramsay ich tam učil variť)
majsterka
Claretka,na túto úpravu je možné použiť mäso údené vopred uvarené a vychladnuté alebo použi predpečenú napr,br. panenskú.Údené mäso uvarené,pekne upravené do valca.Lístkové cesto rozvaľkané na to daj málo zarestovaný špenát ,dochutený soľou,cesnakom a ml.čiernym korením.Do stredu vlož mäso ,dobre zatoč/ako štrúdľu/,vrch lístkového cesta potri vaječným žĺtkom a daj do dobre vyhriatej rúry piecť
dorenika
wellington myslim treba predpiect maso na panvicke a potom dat len dopect s cestom tak to robili v masterchef :D
claretka
Ďakujem za všetky dobré rady a nápady. Netušila som, že sa rozprúdi taká zaujímavá debata. Teraz budem už len skúšať a skúšať....Ešte raz Vám všetkým ďakujem za inšpiráciu.