prosím o radu pri pečení bielkového cesta,neviem čo robím zle ale
nikdy sa mi nepodarí,mám elektrickú rúru a môžem použiť ventilátor
alebo nemusím.Obľúbený zákusok sú parádne karamelové rezy s
bielkovým cestom v strede,ale nikdy sa mi nepodarí,včera som sušila
na 150 bez ventilátora malo to byť 50 - 60 min.a zastrčenou
varechou v dvierkach,po 50 minútach som mala krásne vysušený
vrch a spodok nič tak som dala s ventilátorom ešte 30 minút pri
teplote 120 a plech som dala celkom hore,ale ani po tej polhodine to
nevyšlo tak som to vyhodila.piekla som na plechu s papierom na
pečenie a pomasteným,spodok bol o ničom ani by som ten papier z
toho nedala dole.poraďte mi prosím,robievam aj jadrové rožky z
bielkovými spodkami s orechami tie suším 1,5 hodiny pri 100
stupňoch a niekedy sú vo vnútri ešte nedosušené.
Keď robím naraz štyri plechy, tak použijem ventilátor.
Takto mi to funguje a dobre sa upečie z oboch strán.
varecha.pravda.sk/recepty/anjelsky-dych/25403-recept.html...
Papier dávam vždy, najlepší je taký hnedastý, je mastnejší. Ale ako vidíš, aj biely používam, nemastím ho a dobre sa odlepí.
Teplota rovnaká ako uvedené.
Len vyskúšaj, nedaj sa odradiť, musí sa zadariť. Držím palce !