Rôzne

Bielkové cesto poraďte

slavka81 - bez fotkyslavka81, 10. decembra 2013

prosím o radu pri pečení bielkového cesta,neviem čo robím zle ale
nikdy sa mi nepodarí,mám elektrickú rúru a môžem použiť ventilátor
alebo nemusím.Obľúbený zákusok sú parádne karamelové rezy s
bielkovým cestom v strede,ale nikdy sa mi nepodarí,včera som sušila
na 150 bez ventilátora malo to byť 50 - 60 min.a zastrčenou
varechou v dvierkach,po 50 minútach som mala krásne vysušený
vrch a spodok nič tak som dala s ventilátorom ešte 30 minút pri
teplote 120 a plech som dala celkom hore,ale ani po tej polhodine to
nevyšlo tak som to vyhodila.piekla som na plechu s papierom na
pečenie a pomasteným,spodok bol o ničom ani by som ten papier z
toho nedala dole.poraďte mi prosím,robievam aj jadrové rožky z
bielkovými spodkami s orechami tie suším 1,5 hodiny pri 100
stupňoch a niekedy sú vo vnútri ešte nedosušené.

@zareaguj


Diskusia k téme

danielas
Ja robím na 115 stupňoch asi 50 až 60 min pri zatvorených dvierkach na druhej koľajničke odspodu.
Keď robím naraz štyri plechy, tak použijem ventilátor.
Takto mi to funguje a dobre sa upečie z oboch strán.
slavka81
áno presne tie rezy to sú a nikdy sa mi nepodaria. danielas a dávaš aj papier pomastený ? a keď robíš 4 plechy naraz tiež tá istá teplota?ako si si to odskúšala?
slavka81
tak dúfam,že sa ešte niekto ozve a poradí nejakú fintu,nejaké cukrárky tu nie sú?
danielas
Ako som odskúšala? Takto to robím veru často /teda, okrem toho záveru :-) /
 varecha.pravda.sk/recepty/anjelsky-dych/25403-recept.html...

Papier dávam vždy, najlepší je taký hnedastý, je mastnejší. Ale ako vidíš, aj biely používam, nemastím ho a dobre sa odlepí.
Teplota rovnaká ako uvedené.
Len vyskúšaj, nedaj sa odradiť, musí sa zadariť. Držím palce !
slavka81
ďakujem,tak musím ešte pred sviatkami skúsiť,potom určite dám vedieť. s tým skúšaním som to myslela tak,že už som piekla (sušila) viackrát a vždy pri inej teplote a inak dlho