Rôzne

Bielka

dadakanv - bez fotkydadakanv, 28. decembra 2012

Ako dlho môžem skladovať bielka v chladničke? Mám ich v uzavretej
nádobke. Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

alexdidi
Čerstvé ti vydržia aj dva týždne a krásne sa z nich ušľahá sneh(lepšie ako z čerstvých),ale najlepšie je ich zmraziť a vyberieš si keď potrebuješ.
hubarka35
V chladničke to netuším,ja som ich dala do mrazáku-tiež v nadobke umelej.prvý krát,tak uvidím ked z nich budem robit-či sa budú dat vyšlahat.
aroooo
pozri si v histórii diskusií, je ich tam viac na túto tému, naposledy začiatkom tohto mesiaca
mama123
Bielka môžeš kľudne skladovať aj dlhšiu dobu v mrazničke buď v nejakej doze alebo aj v mikrotenovom sačku dobre zviazanom. Potom ich nechám rozmraziť a vyšľahám bežným spôsobom, najviac ich používam keď robím šamrolky.
enge149
mám vyskúšané,aj dlhšiu dobu,najlepšie do kelimka z jogurtu alebo nejakého pudigu/umelý/postaviť rovno do mrazničky,zamraziť a potom zaviazať do mikrot.vrecka gumičkou,napísať ak je tam viacej veci,dátum,použiť podľa potreby,dá sa dobre vyšľahať so štipkou soli,dopolotuha a potom pridať cukor,ja pridávam kryšt.jemný,je lepší ako práškový..tak veľa úspechov v pečení..
enge149
rada pomôžemllebo veľa pečiem,ale nemôžeš si o sebe napísať aspoň pár riadkov,verím,že so mnou súhlasia už aj ďaľší Varecháči,čo sme tu dlhšiu dobu..základné info,kto chce je to individuálne..
dadakanv
Ďakujem vám babeny za rady. Po min. 1 hod. brúzdaní po nete som včera večer z 5 bielkov, cca 300 g cukru, 150 g kokosu a trochy strúhanky urobila kokosky. Obávala som sa o čerstvosť bielkov.(mala som ich v chlade 6 dní) Pre istotu som ich aj trošku prisolila štipkou soli a pridala studenej vody. Naozaj sa mi krásne vyšľahali. Ešte raz ďakujem.
dadakanv
Enge, ja som sa iba včera na varechu prihlásila a radu potrebovala ihneď.
Chodím na český a slovenský mmb.
evanaaa
Veď práve to je to, že niekto sa prihlási len preto, lebo potrebuje v niečom poradiť (a asi vie, že tu väčšinou aj dobre poradia) a potom sa už viac neobjaví a mne to pripadá, akože - pomohli ste, viac vás nepotrebujem, ba dokonca, po poradení sa ani neozvú, napoďakujú.....a mňa ta za nich mrzí.