dobry den chcela bi som sa pokusit nabuduci rok pestovat bataty
vie mi niekto poradit kde kupim sadenicky dakujem
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1042 najnovší komentár dnes 16:25
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1042 najnovší komentár dnes 16:25
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 543 najnovší komentár dnes 16:25
- Mijaita: Vůně vánoc 4 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Linecké trubičky +fotopostup -
Žĺtková torta s krémom z vaječného likéru -
Plnené košíčky +fotopostup -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Slané pistáciové biscotti -
Medové tiramisu rezy, rýchly a pôsobivý dezert bez pečenia +video
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Opekance s makom -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami -
Domáce punčové pipky
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie -
Sviatočné pečenie: 12 receptov na najobľúbenejšie vianočné zákusky -
12x drobné pečivo s plnkou: Pospájajte koláčiky nielen džemom, núkajú sa aj bohatšie možnosti
Minulého roku síce zákonom zakázali ich pestovanie, lebo sú vraj invázivne, ale vo vlastnej záhrade vám nikto nemôže nariadiť, čo môžete pestovať, v najhoršom to zasaďte do nejakej väčšej bedničky aby sa nemohli ďalej rozmnožovať. Ja síce ten zákon považujem za blbosť, lebo za niekoľko desaťročí táto plodina nenarobila škody (aspoň o tom neviem), a pestuje sa voľne aj v susedných štátoch, ale my sme vo všetkom premúdrety!
Keď už majú vyhnané byle viac ako 6 listov, môžu sa z hľuzy tesne nad povrchom vylomiť a znovu nechať zapustiť korene (vo vode alebo vo vlhkom substráte).
Novú úrodu získame zasadením naklíčenej hľuzy alebo jej častí s výhonkami do zeme (sadia sa hlbšie, ako bežné zemiaky, starostlivosť je inak obdobná), oveľa častejšie sa ale dopestovávajú zo sadeničiek, získaných práve z olistených bylí, ktoré nám pustili korienky.