dobry den chcela bi som sa pokusit nabuduci rok pestovat bataty
vie mi niekto poradit kde kupim sadenicky dakujem
Diskusie
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár včera 08:37
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 734 najnovší komentár dnes 15:46
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Smejkad: Polotovary 7 najnovší komentár 2. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 734 najnovší komentár dnes 15:46
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár včera 08:37
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Ocko: konfirmacia 26 najnovší komentár 13. novembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 482 najnovší komentár dnes 15:46
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár včera 08:37
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečené zemiaky plnené slaninou, sušenými paradajkami a hubami -
Pudingový koláč s perníkovou posýpkou, sladká vôňa domova v každom kúsku +video -
Koláč zo sladkých zemiakov -
Bezlepková pletená vianočka +video -
Mrkvový šalát s cviklou a pažítkou +fotopostup -
Kačacie rizoto -
Makrela v šalviovej omáčke +fotopostup
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Pečené tekvicové nugetky VIDEO -
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO
-
Fastfood za totality: Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria -
Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli -
12x chutná večera z minima surovín: Nemusíte mať napratanú chladničku, aby ste uvarili výborné jedlo! -
Pečie celé Slovensko: Na rade sú lokše, buchty a medovníky, babičkine dobroty, ktoré milujú celé generácie -
Niečo na nakopnutie: 11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie -
Overená metóda z Ázie: Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti
Minulého roku síce zákonom zakázali ich pestovanie, lebo sú vraj invázivne, ale vo vlastnej záhrade vám nikto nemôže nariadiť, čo môžete pestovať, v najhoršom to zasaďte do nejakej väčšej bedničky aby sa nemohli ďalej rozmnožovať. Ja síce ten zákon považujem za blbosť, lebo za niekoľko desaťročí táto plodina nenarobila škody (aspoň o tom neviem), a pestuje sa voľne aj v susedných štátoch, ale my sme vo všetkom premúdrety!
Keď už majú vyhnané byle viac ako 6 listov, môžu sa z hľuzy tesne nad povrchom vylomiť a znovu nechať zapustiť korene (vo vode alebo vo vlhkom substráte).
Novú úrodu získame zasadením naklíčenej hľuzy alebo jej častí s výhonkami do zeme (sadia sa hlbšie, ako bežné zemiaky, starostlivosť je inak obdobná), oveľa častejšie sa ale dopestovávajú zo sadeničiek, získaných práve z olistených bylí, ktoré nám pustili korienky.