Rôzne

Báječné torty - TV relácia

evusik - fotkaevusik, 20. februára 2012

Práve som dopozerala na TV Prima Love 1.časť amerického dokumentárneho cyklu "Báječné torty". Na tento seriál ma upozornila dcéra a nebanujem, že som to pozerala, bolo to fakt neuveriteľné. Ukazovali tri prevádzky a celú výrobu troch tort od upečenia až po konečnú úpravu. Dajú sa tam obkukať rôzne finty.
Druhá časť bude o týždeň o 20:45 hod. Kto pečiete torty a máte možnosť tak si to pozrite, ja sa už teraz teším :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

sany11
dakujem,uz som si to aj poznacila aby som nezabudla.uz sa na to tesim.
sladkacokolada
ja by som si to veľmi rada pozrela, no nemáme TV Prima Love:( aj sme skúšali na internetovej stránke, no v archíve tento program nie je. Skúšali sme aj cez YouTube, no nenašli sme , škoda, nemohla by si napísať aké robili plnky, nejaké umeliny, či maslové, šľahačkové, čím ich poťahovali?
evusik
v originály sa seriál volá Fabulous Cakes a našla som z prvého dielu výrobu jednej torty, je to rozdelené do troch vídeií, vpravo sú ďaľšie dve časti, myslím, že pod originálnym názvom by sa toho dalo nájsť viac



evusik
sorry, tie vídeá sú iba dve...
čo mňa osobne zaujalo, že tortu na podložku "prilepia" čokoládou, ona sa potom ani nehne a teda ani nemôže spadnúť na zem :-)
ale čo sa mi nepáčilo, že akoby ich zaujímala iba vonkajšia úprava a na vnútri akoby im až tak nezáležalo. Bolo to vidieť na tretej, svadobnej torte. Robili takú šikmú 5-poschodovú vežu. Naskôr vyrobili 5 tort rôznej veľkosti a potom ich zrezávali do šikminy. Samozrejme tá prvá sa jej celkom nepodarila, tak zobrala tie domágané odrezky aj s náplňou a naplácala ich tam halabala, no neviem ako to vyzeralo keď tú tortu rozkrojili, samozrejme to všetko zakryla fondánom a bolo to pekné. U nás by si kuchárka s tých zbytkov vyrobila punčovinu a bolo by to aj estetické aj chutné... asi tak
a čo sa týka plniek, tak maslové, veľmi veľa masla...
poťahovinu všade používali fondán a na figúrky gum pastu, no a úžasný čokolatiér ktorý robil zázraky z čokolády, treba vidieť... ak to nájdem na youtube pridám :-)
sladkacokolada
@evusik , ďakujem za videá, obidve som si pozrela, šikovné baby. určite budem hľadať aj viac, keď budem mať čas, chcela by som vidieť to o čom píšeš, hlavne prácu s čokoládou . Na tú šikmú poschodovú tortu o ktorej píšeš, som videla formu, aj som na chvíľu zauvažovala, či je nekúpiť :)), aspoň sa nemusia zrezávať tie šikminy, ako píšeš, nie každý to vie.

michsamant
Ja pozeram podobny program - majtrov cukrarov na Discovery TLC, prave vcera robili taku krasnu tortu, nechapem, ze moze byt niekto tak sikovny. Ja som rada, ked rovnomerne rozotrem plnku na tortu.
babidka
zhodou okolnosti som vcera ten program pozerala :-) Naozaj sa kazdemu paci nieco ine . Jedla som uz vselico a tieto na pohlad krasne vytvory boli v skutocnosti vacsinou /podla mojho nazoru/ nechutne a nejedle ....Niekedy mam dojem , ze take naozaj chutne kolaciky /podla nasich kriterii/ sa pecu snad iba v Europe :-))) Azijske dezerty su od nasich uplne odlisne a tak sa nedaju porovnat . Ale s nasou "klasikou" ako su torty a rozne zakusky - ktore bezne zvlada u nas takmer kazda priemerna gazdinka- su tie torty bezna univerzalna skladacka :piskota a maslovo-cukrovy krem .Na tom su uz naozaj krasne dekoracie . Ako by povedala moja babka "len na ukaziju"/ukazku....



evusik
@babidka presne toto som napísala hore vyššie, že dbajú na vonkajší efekt, ale vnútro ich moc nezaujíma. Veľa maslovej plnky a piškóta. Ale všade sa človek môže niečo podučiť. Napr. určite nebudem robiť podľa nich krém: sirupová voda a veľa, veľa masla a ešte niečo, neviem čo to bolo, ale napr. taká práca s čokoládou to ma zaujíma.
cistinka
Tiež som to večer náhodou pozerala :-) Výsledný efekt krásny, ale tie torty vnútri nič moc :-)
nathaliez
Ďakujem.. Dá sa povedať, že som posadnutá takýmito reláciami. Už od mala som sedela pred telkou a usilovne odkukávala, čo robí Jamie Oliver :)
Moja mama nikdy nechápala po kom to mám, keďže ona takýmto veciam neholduje :)
babav
@evusik , zakladom boli vyslahane bielka ...tento krem sa vola butter cream a aj ked v nom je dost vela masla je lahsi ako bezny maslovy .Inac mas pravdu...az na svadobne torty,ktore si mozes vybrat podla chuti su americke zakusky a torty v porovnani s europskymi velmi plane ... dekoracia jedinecna;-)
evanaaa
No, niekedy ani tá dekorácia nie je, spravia korpus, nacápu krém navrch a -hotovo. žiadna plnka a pritom by sa to dalo prerezať na dva, aj tri razy. Ani zákusky nie sú bohviečo.
@nathaliez , ja podobne, všetky relácie pozerám, namala som Papriku, bola som nešťastná a teraz ju mám, no všetko až tak nepozerám, najradšej mám pečenie. A tých receptov a časopisov čo mám.....vždy si poviem, že už nebudem kupovať, ale......no, nedá sa.
orchidea
Obdivujem nápaditosť a šikovnosť všetkých čo vedia torty krásne vyzdobiť ja to neviem, ale osobne mi tiež viac záleží na tom, aby bola torta chuťove dobrá a nemusí byť ukážkovo vyčačkaná, mne by bolo aj ľúto do takej nádhernej torty zakrojiť...
babinka
vdaka za videa, v klude si ich vecer pozriem, lebo ma to zaujima. A mate pravdu, ze americke torty su az na vynimky, pre nas takmer nechutne. Ten husty krem, ktorym je zatapkana, je vyrobeny z vela cukru a takej cudnej nahrazky = vegetabel shortening (neviem presne to napisat, po roku som to vyhodila do kosa). Na oslavach stoja torty aj cely den na stole a potom sa maju jest :) Moje vzdy upozornim, ze musia byt v chladnicke. Ale ozaj ich vedia vyzdobit, az prehnane farebne a nahrubo...brrr, no, ale im to chuti :)
tati2008
na Discovery t&l bola relácia ,,Cake boss" a dá sa vyhľadať aj cez internet.Torty pripravujú taliansky cukrári žijúci v Amerike.Na TV paprike ide zase relácia ,,Pečenie nič nie je".
cistinka
Nezabudnite sa nechať dnes večer inšpirovať 20.45 na prima love: Báječné dorty 2 :-)
evusik
a ja som zabudla :-( a tak som sa tešila!!!
alias123
Ahojte, všetky relácie sa dajú stiahnuť z www.ulozto.sk - vyhľadajte heslo Báječné dorty.
Zatiaľ sú tam myslím všetky (11 dielov).
Veselé pozeranie :-)
jozka2
dam vam za pravdu mam moznost tie americke torty prekrasne od vydumu sveta,ale prinajlepsom maslo ,alebo umely tuk hora tuku s cukrom vymiesana ak musim ochutnat tak zjem kusok iba cesta a tu hnusnu plnku nedam do ust oni to olizuju aj prstami a mne sa dviha zaludok-iny kraj iny mrav na nase plnky memaju ani z rychlika.