Rôzne

B l a h o ž e l a n i e .

stefanm - fotkastefanm, 23. novembra 2012

Všetkým priateľom v Amerike s ktorými nás spája www.Varecha.sk , posielam pozdrav k dnešnému sviatku Dňa vďakyvzdania (Thanksgiving Day ) a prajem im dobré spracovanie tohtoročnej úrody a štedrú budúcoročnú úrodu .
Verím , že väčšina z Vás , milí priatelia , oslávite dnešný sviatok v kruhu rodín a pochutnáte si na plnených morkách , zemiakovom pyré , brusnicových omáčkach a iných tradičných jedlách ktoré si pripravujete v tento sviatočný deň . Ja si dnes na Vás spomeniem pri fazuľovej polievke a zemiakových plackách ! .
Ak si nájdete trochu času , ako-takú čistú myseľ a pevnú ruku (alebo aspoň dva ukazováky!) napíšte ako ste tohtoročný sviatočný celonárodný deň v Amerike oslávili . Prosím nepreháňajte , aby sme veľmi nezávideli  !!
Pozdravuje Vás ... Števo – Prešov (a verím , že aj všetci fanúšikovia tejto stránky !) .

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
@stefanm blahoželám aj ja, ale Deň vďakyvzdania bol tuším včera, štvrtý štvrtok v novembri býva.
45678
pripájam sa aj ja k blahoželaniu, ak si to Slováci v Amerike osvojili :-)
@stefanm si pozorný muž ...
bozulka
S úsmevom pozdravujem všetkých ďalekých priateľov aj ja...:-)
babidka
@stefanm ma pravdu , su o par hodin pozadu :-) Ale to nic nemeni na fakte , ze je to pre Americanov najvacsi sviatok rodiny v roku , ktory oslavuju vsetci bez ohladu na vierovyznanie . Krestania maju Vianoce , zidia maju Chanuku , moslimovia , budhisti atd. maju tiez svoje nabozenske sviatky .Ale Thanksgiving Day je sviatok univerzalny ktory spaja vsetkych . To nie je len slavnostna vecera ktora je vo stvrtok vecer . Nas zat je American a hoci byvaju s dceou v Azii , nikdy nevynechaju tento mily sviatok . Oslavovala som s nimi viackrat a viem , ako tento sviatok prezivaju Americania . Takze /dnes uz druhykrat/ aj ja im prajem krasne sviatky s celou rodinou a priatelmi .
izabella929
pochopiteľne sa pridávam aj ja a blahoželám Američanom k sviatku Vďakyvzdania.-)
honestka
A dakujeme aj my varechacky v Canade, hoci my tento sviatok oslavujeme o 1 mesiac skor...
/darmo, uroda u nas musi narast ovela rychlejsie a teda aj zber sa musi previest pred snehom:) /.
A mate pravdu v tom, ze tento sviatok je velmi dolezity a sa vyrovnava Vianocnym sviatkom toto je den, ked sa domov vracaju deti z celeho sveta, aby aspon raz do roka zasadli za stolom s rodinou. Vdaka Stefan!
babinka
dakujem aj ja za vase priania, skutocne sme si to uzili, mame zvyk, ze sa stretavame slovaci, co uz sme sa "zrodinkovali", a tym upevnili nase vztahy, takze krstni rodicia mojich vnuciek a kamarati, teraz je to uz rodina.. Vcera nas bolo vyse 20 ludi, domaci robili morku, zemiakovu kasu, jedna dcera robila zemiakovy salat (lebo slovak ho potrebuje) a plnku k morke na velky pekac, my sme robili zelenu fazulku s cesnakom a druhu s cibulkou a orechami, brusnicovu omacku, dalsi doniesli kolac tekvicovy a este kopec drobnych veci a kedze to bolo spojene aj s oslavami dvojitych narodenin, napiekla som orechovu tortu a slonie slzy (samozrejme, recepty z varechy). A zabudla som, kazdy rok ma uvodne slovo moj mladsi zat, ktory je jedinym americanom a jemu preto patri hlavne slovo.... :))
puntodadino
Zusa na vecne casy a nikdy inak! /pamatate sa?/ :-)o
Casy sa menia,oportunisti ostavaju.
kuchticka
Vdaka, vdaka - @stefan , @tomas a vsetci ostatni ze ste si spomenuli. Citam az dnes, dva dni po sviatku, ale je to velmi mile. Tento den prezivam kazdy rok velmi intenzivne a nostalgicky spominam na prvy THANKSGIVING v novom domove, ked sme boli pozvani (svorclenna rodina) na velku veceru celkom cudzimi ludmi, posadeni ku bohato prestretemu stolu kde bolo jedla a pitia do sytosti, obsluha a vdacnost, ze sme neodmietli. Oni povazuju za povinnost pozvat do domu ludi, ktori nemaju prostriedky a moznost dost dobre oslavit tento ich sviatok.
babav
@stefanm , dodatocne dakujem za seba, aj ked som tento rok Thanksgiving neoslavovala tradicne s mojimi najmilsimi .Namiesto pecenej morky som si pochutnala na vybornej tekvicovej polievke,
ochutenej zazvorom a kokosovym mliekom a na furmanskych haluskach ,v gurmanskej restauracii v Beckove,ktora je sucastou Kurie Beckov,pod magickou skalou Beckovskeho hradu.Spolocnost mi robil moj mily brat s manzelkou.Vrelo odporucam kazdemu , prilezitostne navstivit tuto restauraciu.Obsluha a servovanie naozaj ukazkove ,
jedlo vyborne!