Rôzne

Azalka a primula

afataga - fotkaafataga, 8. marca 2012

Dostala som na MDŽ od kamarátov azalku a primulu, pozerala som na nete, zdá sa, že pestovať ich nie je také jednoduché, hlavne azalku, ja nemám miestnosť, kde by som mala 15°, preto sa chcem opýtať, či máte nejaké skúsenosti s pestovaním pri normálnej izbovej teplote. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
Primulku mam vyse tyzdna na stole a stale je pekna,teda este krajsia ako som ju kupila.Robili vypredaj,tak som si ju kupila taku zvedlinku za 70 centov,zbavila ju zvadnutych kvetov a listkov a zacala zalievat do misky,nie hlinu.Sama si natiahla vody,kolko potrebuje a kvitne o dusu.O azalkach toho neviem vela,len to,ze nemaju radi prievan a prudke slnko,co asi nehrozi...Dnes sa mi stala taka mila vec,vosla som do obchodu,hladala som wok,nakoniec som nekupila,ale dostala som od predavacky krasny kvietok na MDZ,to bolo mile a velmi ma to potesilo...
afataga
@marianne69 dakujem, tu azalku som dostala od mojho velmi dobreho kamarata, co je gay, primulu od kolegu a bola som dnes na pumpe a tiez som dostala karafiat, co ma velmi prekvapilo, takze niekde stare zvyky funguju :-)
mojack
azalka mi pred rokom krasne kvitla, ako prislo leto tak listy opadli . V obchode mi povedali, že ako niektore kvety musia prezimovat tak azalka musi preletnovať- trochu blby nazov ale tento kvietok si musi oddychnuť v lete a v jeseni znova polievať .
kuchticka
Ja oestujem primulky i azalky. Primulky mi kvitnu teraz, i ked napadne sneh v tomto mesiaci - co sa uz stalo 2 x za sebou - promulkam sa nestalo nic a kvitnu dalej.
Azalka je krik, ten bude kvitnut az v maji, zaitial este len zavne pucat.
Tie kvety primulky co ste dostaly teraz su pestovane v sklenikoch a zvyknute na teple prostredie, vonku by sa vam este nachladili. Ked ich zacnete pomali otuzivat, mozna sa vam podari aby sa vam rozrastli i vzahradke.
Azalka ma rada kyselu zem, zato primulka nie. Podla toho musite tieto hnojit. Good luck v pestovani!!!
kuchticka
Prepacte moje preklepy. Ked tolko ponahlam sa mi to vzdy prihodi, fuj.
afataga
dakujem, ja som dostala obe uz zakvitnute, len azalke je u nas asi teplo, tak neviem ci to prezije, @kuchticka preco to vykanie? mne sa zda, ze tu kazdy kazdemu tyka, tak to byva na diskusnych forach a inak dakujem a chyby nevadia, poznam to ked sa clovek ponahla :-)
kuchticka
@atafaga , vdaka, si tolerantna :-))
Ja tu nevykam nikomu len som mylela, ze viacej dievcat dostalo podobne kvety, tak to bolo urcene i pre ostatne.
babina28
mne sa azalkám vôbec nedarí,ale primulkám áno.Ked bude teplo tak ich daj do záhradky von a tam budú kvitnúť už len na rok.