Rôzne

Arašidové kolieska

majsterka - bez fotkymajsterka, 8. decembra 2012

Dievčence Varecháčky prosím Vás nemá niektorá z Vás recept na arašidové kolieska alebo keksíky.Chcela by som ich upiecť a neviem nájsť recept.Už som popozerala hádam všetky knižky čo mám doma a nič.Ďakujem za pomoc.Prajem pekný deň

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Ja myslím že buráky môžeš použiť tam, kde sú použité v recepte orechy, lieskovce alebo niekedy aj kokos. Zákusky budú mať len troška inú chuť.
margaretka28
@HUBAT á Má PRAVDU, JA TO TAK BEžNE ROBíM, žE ZAMIEňAM ORECHY ZA ORIEšKY , ALEBO MANDLE čI KOKOS A KOLáčIKY Sú DOBRé .
sovka62
Myslím, že @majsterka má na mysli arašidové kolieska, ktoré sa kedysi dali kúpiť v každom obchode s potravinami.
Nenašla som recept, ale asi by to spravilo linecké koliesko (možno by bolo treba odobrať oproti receptu trochu tuku) natreté vajcom, posypané sekanými arašidami a kúskami cukru (drvený kockový alebo rovno kúpené hotové kúsky) a takto spolu upečené. Aspoň tak si ich pamätám ja.
marikasu
Arašídové cukroví (z portalu cukrovi.kvalitne.cz)
270 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých arašídů, 130 g Stella, 1 vejce, 3 čtverečky strouhané čokolády. Vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček a upečeme. Pocukrujeme a pocákáme čokoládou.
marikasu
Arašídové cukroví (z portalu cukrovi.kvalitne.cz)
270 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých arašídů, 130 g Stella, 1 vejce, 3 čtverečky strouhané čokolády. Vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček a upečeme. Pocukrujeme a pocákáme čokoládou.
marienka44
@Marikasu , ta cokolada ide do cesta alebo na pocákanie ? Do cesta by som radsej pouzila kakao, s tym sa lepsie pracuje. :-)
marikasu
no a rada by som vedela, aky skriatok uraduje v mojom notebooku, ze vsetko pridava 2x
majsterka
Ďakujem Vám všetkým za pomoc ,áno Sovka myslela som tie,ktoré sme ako deti jedávali v cukrárňach
jeka
200g hladká múka + 70 g prášk.cukor + 150 g hera + 1 vajce + 2 PL puding.prášku.Vypracujeme cesto,vyvaľkáme a vykrojíme kolieska- prostredky,natrieme bielkom,posýpeme nasekánymi arašidami a cukrom.Upečieme.
evanaaa
@majsterka , a podľa ktorého receptu? Ja som tiež mala rada tie kupované količka sypané arašidami a kúskami cukru, ktoré spomína aj @sovka , teraz na ne len ľútostivo pozerám. Ale mohla yb som si ich upiecť, len ten cukor by tam nebol.
majsterka
Arašidové kolieska:180gr hladká múka,150gr maslo,50gr práškového cukru,štipka soli,100gr nesolené arašidy 1 malé vajce
,lekvár na zliepanie podľa potreby a kryštálový cukor na posypanie.Arašidy som zomlela /časť som nahrubo posekala/ pridala do preosiatej múky s cukrom,pridala som vajce,maslo a spracovala na cesto:Zabalené vo fólii som nechala v chladničke cca hodinu odpočinúť. Polovicu koliesok som nechala plnú a druhú polovicu koliesok som v strede povykrajovala.Tie som potrela bielkom ,posypala kryšt. cukrom a posekanými arašidami.Piekla som sedem min. pri 170°C.Hotové som pozliepala ríbezľovým lekvárom
majsterka
dievčence ste zlaté,ani by ma nebolo napadlo,že nás je tolko na Vareche